• Äldre 4 Jan 16:12
    4786 visningar
    11 svar
    11
    4786

    Bröllopsresa nov/dec 2015

    Vi har nyligen tillbringat 2 veckor i Karibien på ön St Maarten/St Martin. Vi bodde i staden Philipsburg på den holländska sidan men åkte över till den franska sidan två gånger under vistelsen. Vi skulle gärna åka tillbaka till ön men då hellre bo på den franska sidan (förmodligen Grand Case) eftersom det där finns fler restauranger som har kvällsöppet. Vill man känna på lite äkta karibisk stämning kan man åka till Philipsburg under en dag eftersom det är full fart när kryssningsfartygen lägger till där.
    Karibien är ett bra alternativ till ex. Thailand eftersom flygtiden är ungefär densamma liksom vädret. Dock är det inte lika billigt att leva där (räkna med svenska priser). Ving flyger direkt från Arlanda via Landvetter och vi betalade totalt ca 45 000 kr för våra två veckor där (resa, boende, mat plus fickpengar).
    Lycka till med er bröllopsresa! :)

  • Äldre 8 Jan 20:54
    #9
    blivandefruw skrev 2015-01-04 22:36:44 följande:

    Tack för underbara tips! Dock avstår vi från Afrika pga oroligheter, ebola, IS etc. Kan man verkligen gå till en resebyrå med absolut noll planer? Och hur mycket pengar kan man spara på att inte åka med bolag som apollo, ving etc? Bali har vi också funderat på!


    Klart att ni kan gå till en resebyrå utan att ha några speciella önskemål! Då hjälper de ju till att ta fram en massa förslag och utifrån dem lista ut vad ni egentligen vill :)

    Det behöver inte alltid vara billigare att boka resan själv. Som ett exempel kan jag ta vår resa till Karibien. Vi betalade totalt 34 000 för att åka med Ving (boende med frukost och flyg). När vi tittade på att boka resan själv skulle bara flyget gå loss på 34 000 kr.... Och då kollade vi ändå på olika bolag som brukar flyga till Karibien! Men det beror säkert lite på till vilket ställe man reser, i vårt fall var det inte billigare i alla fall :)
Svar på tråden Bröllopsresa nov/dec 2015