Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Julklapp till blivande bröllopspar

    Jag hade blivit väldigt upprörd/ledsen om jag fått bröllopsplanering i julklapp, men det beror mest på att jag har en syster som oombedd lägger sig i vår planering hela tiden. Bröllopet är något jag vill planera med min blivande man, och om vi vill ha hjälp utifrån så ber vi om det. Det har min syster haft väldigt svårt att acceptera, så till den milda grad att vi setts en gång sedan i somras på en familjetillställning och då pratade vi inte många ord med varandra. 

    Dessutom har jag och min sambo planerat bröllop i snart två år, vi hade ett datum (i somras) som vi berättade för nära och kära, men vi blev tvungna att ställa in det. Dels av ekonomiska skäl, och vi valde att inte gå ut och säga "vi har inte råd att gifta oss" utan det kom bara ingen inbjudan på posten. Någon enstaka person ringde och frågade om det faktiskt skulle bli något, andra förstod. 

    Nu har vi haft en längre startsträcka och planerar bröllop till i sommar. Hittills är noll familjemedlemmar inblandade, jag har dock en vän som jag pratar klänningar med. 

    Jag skulle se till att vara 110 % säker på att min syster planerade bröllop innan hon fick något sådant i present, men mest hålla mig i bakgrunden och vänta på att hon bad om hjälp. Det kan bli väldigt stressigt när man känner att familjen pressar en till bröllop, och en kommentar som "bli inte en sån som bara är förlovad hela livet" fick i alla fall mig att känna "visst fasen vore det skönt att slippa hela bröllopspaniken?" och skjuta bröllopet ett år på framtiden.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Julklapp till blivande bröllopspar