• Chicita

    Hur gör ni på bröllopsnatten?

    Vi sov hemma. 
    Att ta bröllopsnatten på hotell kan faktiskt bli superstressigt om ni bara ska sova den natten.

    Till att börja med så behöver man förskottsbetala eller åka och checka in före 17-18tiden (lite olika på olika hotell) annars kan man bli av med sitt rum. Och alla hotell tillåter inte att någon annan kommer och checkar in åt brudparet då namnet på rummet ska överensstämma med namnet på den som checkar in och drar betalkortet egentligen.
    Sen brukar reglerna säga att man ska checka ut senast 11-12 vilket innebär att om ni kommer på natten (ja alla hotell har inte nattpersonal heller så man kan få problem att ta sig in dessutom) så blir det i princip bara några få timmars sömn innan ni ska gå upp för att kunna få frukost och sen snabbt duscha och byta om till dom kläder ni har släpat med er och så ska bröllopskläderna kunna transporteras på något bra sätt... osv.

    Är det större hotell så löser det sig oftast (om dom inte behöver just DET rummet av någon anledning dagen efter, eller man kan förhandla fram sen utcheckning redan när man bokar osv...)
    Men det kan man inte räkna med. 

    Så  jag (som har 12 år i hotellbranchen) tyckte inte att det var värt att lägga pengar på en natt på hotell. I så fall skulle vi tagit 2 nätter så vi kunde ta det lugnt dagen efter bröllopet, stanna kvar, kanske beställa frukost på rummet om det fanns roomservice osv. Men vi la hellre dom pengarna på resan :) 

  • Chicita

    Det är väldigt vanligt att brudparet glömmer ombyteskläder.


    Jag har sett många som åker hem i bröllopskläderna, alternativt lånekläder från vänner som blivit akutinringda, och till och med ett brudpar som köpte badrockarna på rummet Tungan ute
    Så att packa övernattningsväskan med ombyteskläder i god tid innan bröllopsnerverna slår till är ett hett tips Flört

Svar på tråden Hur gör ni på bröllopsnatten?