• annisa

    Fruntimmret har blivit TOKIG!

    Det låter som att hon kanske hade tänkt hur ni skulle ha bröllopet men fokuserar inte mycket på vad du vill. Prata med henne om det är nog det bästa sättet. Och typ, klura ut också varför du inte ville vara gift med henne annars blir du nog bitter när något inte funkar som det ska.

    Sen som andra har sagt så kan man ordna fint bröllop utan att det ska kosta så mycket. Fundera vad ni vill göra och skriv ner det, sen priotera vad det är som är viktigast att ha på bröllopet. För de flesta är det omöjligt att ha allt man vill.

    För vår del har vi satt budget på mellan 35.000-40.000kr för 50-55pers. Vi har buffé (inkl kakor &kaffe) och lokalen är gratis iom vi beställer mat från dem. Vi passade på att be en släkting som skulle utomlands att fixa våra ringar som gick på 6.000kr inkl.storleksjustering här i Sverige (två guldringar). Bröllopstårta bad vi sambons kusin att fixa (hon går på konditorsskola). En del bordsdekoration köps utomlands (bad en släkting att fixa medan de är utomlands), en del gör vi själva från vinflaskor (som vi ändå skulle köpa under året + man kan inte ha många blommor i en flaska). Blommor köps på torghandlare och en tärna ska fixa buketter. Smink & hår fixas av tärnorna. Vi använder våra gamla finskor. Enda vi kommer köpa är ju kostym och klänning. Inbjudan gör vi själva på datorn och skriver ut. Fotografern blir mammas kompis som vi bjuder på mat på festen. Transport från kyrkan till lokalen blir nog någon bil som någon släkting har, jag själv orkar inte och tycker inte att det är värt att hyra en bil som man bara använder i typ, en kvart max. Jag tror att alla har nog folk som man känner som kan hjälpa till, det är bara att leta på sin vänlista på facebook eller något sånt.


    Förlovningen kostade inget för min del (sambon överraskade med det när vi var på lång semester, då köpte han ringen där antar jag. Jag vet inget om det fortfarande). Ingen fancy middag, inget efter förlovningen utan vi reste som vi planerade. :p

Svar på tråden Fruntimmret har blivit TOKIG!