• woho

    Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?

    Vi tittade runt en massa när vi letade förlovningsringar, men de vi tyckte var fina tyckte vi var alldeles för dyra. Så det slutade med att vi gick en kurs hos en silversmed där vi gjorde våra egna ringar under en förmiddag vilket blev totalt 3000 kr för 2 ringar + kurs. Och nu har vi dessutom två helt unika ringar som betyder oerhört mycket för oss själva men värdet för någon annan (ex inbyte) är nog inte många kronor.
    Nu när vi båda ska ha en varsin vigselring så känner vi att vi verkligen inte kan köpa en helt "vanlig" ring från affär för då kommer den inte alls kännas speciell jämfört med förlovningsringarna. Så nu kommer vi att egendesigna och beställa handgjorda silverringar från en silversmed och preliminärt trodde han att båda ringarna kostar ca 1000-1500kr beroende på hur silverpriset ligger när vi beställer dem. 

    Från början var jag helt säker på att jag ville ha en enkel guldring, men fästmannen tycker inte om guld så därför började vi kolla på andra och jag var väldigt tveksam till en början. Men nu är jag helt fäst vid min ring och de passar oss så himla bra och speglar verkligen oss som par. Så det har helt fått mig att ändra uppfattning på varför vi har en varsin ring och att det är en symbol för oss själva och ingen annan och att det är känslan som man själv får av ringen varje gång man känner/snurrar/tittar på den som är det viktiga. Vad den kostar (inom vad man har råd med) och hur andra uppfattar en förlovningsring/vigselring spelar ingen roll så länge man väljer den utifrån sig själv och sin partner och tänker på vad den ska symbolisera. 

  • woho

    Jag har en fråga till er som lägger flera 10000 SEK på ringar.
    Vad gör att ni tycker att det är värt det? Är det jättelånga garantier? Finns det någon garanti på att stenen/-arna inte kommer att lossna? Känns det som att det blir ett större affektionsvärde eller att de betyder mer för er då? Vågar ni gå runt med dem på fingrarna eller hamnar de i en låda eller snyggt undanlagt i kanske ett vitrinskåp? Tänker ni att barn/barnbarn ska kunna ärva ringarna som vissa gör? Och varför är det många av er som har väldigt stor prisskillnad på mannens och kvinnans ringar om priset är något viktigt? Glad

    Jag skriver inte för att jag tycker att det är något fel med det utan för att jag är genuint nyfiken och jag hoppas att ingen blir stött!

    Anledningen till att jag inte förstår detta är för att jag vill kunna göra det jag känner för utan att behöva tänka på att vara försiktig med ringen/ta av ringen. Och för att jag inte känner ett större affektionsvärde bara för att den kostar mer och på något sätt ska "visa" vår kärlek eller liknande. Utan jag tycker att affektionsvärdet blir mycket högre om det verkligen är något speciellt med ringarna och att de har en historia vilket ledde till att vi gjorde våra egna ringar på en förlovningsringskurs och kommer beställa egendesignade ringar från en riktigt duktig silversmed som gör allt för hand. Visst, de har inte alls ett högt andrahandsvärde som en ring som kostar kanske 20-30000SEK men det är ringar som verkligen ingen annan kommer kunna ha likadana och det speglar oss så bra som par. 

    Oj! Det blev lite långt och kanske fler än bara en fråga, men jag hoppas att någon orkar svara. Glad

  • woho

    Vi har gemensam ekonomi och sparar tillsammans till bröllopet på ett eget konto dit vi båda sätter in pengar. Vem som sätter in mest spelar ingen roll alls och därmed kan vi inte heller säga att vi köper våra egna ringar eller varandras ringar utan det blir att vi köper båda ringarna tillsammans.

    Eftersom det är ett smycke köpt till en av parterna så kan inte den andre kräva ringen, men dess värde kan ingå i bodelningen om det är tillräckligt mycket (om inte äktenskapsförord finns). Så ja, du får behålla din ring, men det är oavsett och det kan hända då att han får ta något för samma värde som din ring om värdeskillnaden är stor mellan ringarna. Så vad spelar det för roll vem som köper den? Plus att varför vill man ha kvar sin ring som man hade när man gifte sig med sitt ex? Om inte för att sälja, men då spelar det ingen roll för då kan man lika gärna ta något annat i bodelningen för samma värde och sälja. 

Svar på tråden Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?