Inlägg från: Anonym (budget) |Visa alla inlägg
  • Anonym (budget)

    Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?

    Ringen blir den största posten i budgeten, eftersom den ska bestå hela livet. Det var vi överens om. Däremot säger ju inte det så mycket eftersom vi har en väldigt tight budget som det är, men ca halva budgeten var vi beredda att lägga på ringen. 

    Jag skulle nog inte lägga 2 månadslöner på en ring oavsett vilken lön jag hade, eller vilja gå omkring med en allt för värdefull ring på fingret. Det är ju ändå ett vardagssmycke som ska kunna användas och slitas. Sen har jag ett yrke som kräver att jag tar av mig ringen när jag arbetar, så risken för att den tappas bort ökar ju något (eller risken att jag någon dag kommer tröttna på att ta av den så jag slutar använda den helt och hållet...)

    Men ringar blir ju lätt dyra... Vi har turen att en släkting äger en juvelbutik så vi får den riktigt, riktigt billigt. Vi gav 5000 kr för den, det kostar den inte annars. Med en diamant och möjlighet att bygga ut med fler stenar i framtiden om man vill. Den blir helt perfekt.
    Men jag hade nog inte varit beredd att ge fullpris för den, då hade jag valt något annat.


    Min fästman vill inte ha 2 ringar utan kommer bara putsa upp förlovningsringen och gravera in datumet för bröllopet.

  • Anonym (budget)
    Anonym (Ms rock) skrev 2015-01-10 17:53:55 följande:

    Måste ställa en fråga. Jag ser att många skriver vi kommer att betala××× kr för min vigselring. Vad då vi? Köper ni vigselringen tillsammans? Det skulle aldrig falla mig in. Jag betalar min vigselring precis som jag betalade min förlovningsring. Skulle det någonsin bli skilsmässa kan han aldrig kräva mina ringar och jag kan inte kräva hans


    Vi har varit tillsammans i 10 år, har 2 barn och gemensam ekonomi. Finns inget "ditt" eller "mitt" i vår ekonomi öht, alla pengar landar på samma konto.
    Därav att "vi" betalar för ringen. Hade vi haft delad ekonomi så vet jag inte hur vi hade gjort, men jag kan verkligen inte tro att nån av oss skulle försöka kräva den andres ringar tillbaka vid en skilsmässa. Det låter ju galet.
    Men folk gör kanske sånt, vad vet jag.
Svar på tråden Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?