• Plätti­s
    Äldre 12 Nov 09:07
    10796 visningar
    23 svar
    23
    10796

    Hur känns det att vara gift?

    Vi har inte gift oss än, men har varit ett par i sex år och förlovade i snart två. Jag minns hur jag tänkte att förlovningen inte skulle förändra något, det var ju bara en ring på fingret - men ack så fel jag hade! Nästan direkt kändes det hur vi kom varandra väldigt mycket närmare, och jag känner mig tryggare och säkrare på att det verkligen är vi. 

    Om giftermålet kommer förstärka den känslan eller om vi kommer fortsätta som nu vet jag inte. Vi har blivit närmare bara genom att ha känt varandra och varit tillsammans så länge, så det ska bli väldigt spännande att se hur vi påverkas av att gifta oss!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 17 Nov 10:33
    #14

    Jag personligen gifter mig hellre nu och har en dag att se tillbaka på i framtiden, än att hela tiden gå och längta. Och om man känner i framtiden att det var så trevligt att man vill göra det igen kan man alltid förnya sina löften

    För mig är det viktigt med tryggheten i att veta att vi blir man och fru, att vi både juridiskt och känslomässigt är sammankopplade. På senare år har jag förlorat både familjemedlemmar och gamla klasskompisar väldigt hastigt, vilket gör att jag håller mycket hårdare i min sambo än jag gjort innan. Jag vill inte ångra att vi aldrig gifte oss om något skulle hända.

    Det påverkar nog lite mer än jag skulle vilja, men vi hade faktiskt planerat att gifta oss redan innan allt brakade åt skogen Glad


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 28 Jan 16:26
    #22

    Livet består till största delen av vardagar, som inte alltid är så roliga. Det kommer inte alltid att vara guld och gröna skogar, men man får försöka komma ihåg det där rosaskimrande och hitta det igen. När vi precis hade förlovat oss satt jag halva dagarna och bara stirrade på min ring och tänkte på min sambo, men det höll inte i sig jättelänge (svårt att hinna med jobbet då!). Och när vi i julas började berätta för släkt och vänner att vi bestämt datum fick vi ett nytt rosaskimrande kapitel där vi bara stirrar varandra djupt i ögonen och har bröstet fullt av fjärilar. 

    Men det är övergående, det vet jag. Kärleken behöver inte vara det, men den där kortsiktiga förälskelsen kommer att variera i perioder. 

    När jag oroar mig, tvekar eller känner att jag inte vet vad jag ska göra (att gifta sig är ju jättestort och viktigt!) brukar jag tänka på en sak som min sambo sagt till mig. Han vet att jag älskar honom eftersom jag alltid ser lite vilsen ut när vi ska mötas någonstans innan jag får syn på honom. Då skiner jag upp och studsar fram. Det kommer jag göra resten av livet med honom, därför vill jag gifta mig med just honom


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Hur känns det att vara gift?