• Äldre 11 Nov 19:10
    10755 visningar
    23 svar
    23
    10755

    Hur känns det att vara gift?

    Som rubriken antyder, hur känns det att vara gift? Känns det något speciellt? Jag och sambon funderar på om vi ska gifta oss nu, för att få njuta av känslan så länge som möjligt i livet, eller senare, för att ha något kul att se fram emot.

    Den enda referens jag har på hur det känns att vara gift är min 90-åriga gammeltant. Hon säger att allt förändras och att det blir en speciell sorts närhet. Låter väldigt romantiskt, men å andra sidan så hade man varken sex eller bodde ihop innan äktenskapet på hennes tid, så det kan ju förklara en del.

    Så berätta ni gifta, hur känns det första månaden, första året och efter tio år? Ingen skillnad, underbart eller nånstans däremellan?

  • Svar på tråden Hur känns det att vara gift?
  • Äldre 11 Nov 20:44
    #3

    "Själv har jag varit gift i tio år och min man och jag gifte oss av sprudlande , gnistrande underbar kärlek och känslan av att vi hörde ihop , vi ville få våra familjer till en enda och få oss till en enhet. Det var liksom grädden på moset att vi slog till och gifte oss. Efter tio år känns det fortfarande så där fluffigt gräddigt i våra liv. Visst har vi slagits och kämpat mot elände och skit och tristess men vi tar våra löften inför gud och kyrkan på allvar. Vi är en enad enhet och min man och jag är ett "vi" .   Jag är stolt över att vara hans fru och han är stolt över att vara just min make."

    Vilken otroligt fin berättelse! Vi vill inte gifta oss av praktiska själ utan av kärlek och tro, så jag får väl hoppas att vi får det lika fint som ni.

  • Äldre 14 Nov 15:44
    #8

    Det verkar vara lite olika hur det känns, precis som med allt annat i livet då;) Vad tycker ni, tycker ni att man ska vänta med bröllop för att ha något kul att se fram emot, eller ska man gå och gifta sig och njuta av att vara gift? Vi har ju varit ihop i tio år, så förhållandet är stabilt och allt sånt man bör tänka på innan man går och gifter sig.

  • Äldre 17 Nov 08:27
    #13

    Vi har inga barn och planerar inte att skaffa heller, så att vara gift kommer nog göra stor skillnad för hur omvärlden ser oss. Det kanske är dags att kila upp för den där altargången då;)

  • Äldre 21 Nov 20:10
    #15

    Du har rätt Plättis. Man ångrar bara det man inte gjorde.

Svar på tråden Hur känns det att vara gift?