Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Jag har ingen brudtärna

    Gift för andra gången och jag hade ingen tärna någon av gångerna. 

    Första gången hade jag ändå ett stort påkostat lite "lyxigare" bröllop men ingen var tärna . Hade heller ingen möhippa. 
    Min dåvarande man hade heller ingen bestman eller svensexa. En nära vän till mig fixade hår och smink på mig men hon hade ingen annan oficiell uppgift.  Buketten var så liten så den höll jag i själv i kyrkan. 

    Andra gången jag gifte mig hade jag flyttat 35 mil och kände inte en käft . Och mina egna nära vänner bodde ju just då 35 mil bort och då valde jag att vara utan tärna. Det kändes inte viktigt.  Min man hade heller ingen bestman fast han står sin bror ûbernära.  
    Ett kompispar till min man fick agera lite hjälp, hon hjälpte mig med håret och han fick hjälpa till med att hämta möbler till altanen där vi skulle ha festen.  

    Och då ska du veta att jag har en stor släkt och många många vänner och har en handfull av dom som väldigt nära mig relationsmässigt.  Men det kändes ändå inte rätt att ha en tärna någon av gångerna.   Fast jag sedan länge varit övertygad om att jag ville ha det.  Min bästa vän o jag beslöt oss för att vara varandras tärnor.  Hon blev det inte och hon valde också att avstå tärna när hon gifte sig.  

    Men när det väl blev bröllop så var just tärna bland det första jag strök för det blev plötsligt helt oviktigt och totalt ointressant. 

Svar på tråden Jag har ingen brudtärna