• Plätti­s
    Äldre 10 Nov 12:26
    10292 visningar
    19 svar
    19
    10292

    Jag har ingen brudtärna

    Jag kommer inte ha några tärnor, men min (då) sjuttonåriga syster kommer hjälpa mig på förmiddagen. Vi kommer ha ett enkelt bröllop, och den person jag hade tänkt fråga om hon ville vara min tärna vägrar. Hon tycker att den rollen ska falla på syskonen. Eftersom jag inte vill välja bara min ena syster (jag har två) så är jag hellre utan. 

    Det är min sambo som väljer om han vill ha marskalkar eller inte. Han har dock lovat minst tre personer att de ska vara bestman den dag han gifter sig, så vi får se hur det blir  

    Vilken roll tärnorna har beror mycket på bruden. Vissa vill att de ska vara delaktiga i planeringen, andra vill bara att de följer med på bröllopsdagen och håller i buketten. Jag kommer be hon som vägrar vara tärna ta hand om eventuell möhippa och min yngsta syster ska hjälpa mig med hår och smink på bröllopsdagen. Planeringen gör jag med min sambo, prova klänning har jag gjort både ensam och med sällskap (föredrog ensam, faktiskt). Och diskutera bröllopsfrågor gör jag med alla som orkar lyssna, mest min sambo, min mamma, min yngsta syster och några tjejkompisar Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 10 Nov 13:24
    #13

    Haha, de kommer nog inte göra mycket om jag inte delegerar uppgifter. Och då menar jag både sambon och hans bestmen  

    Eftersom du har tid på dig så skulle jag inte stressa upp mig nu, utan bara ta det lugnt och se vad som händer. Om du vill boka frisör, bestämma tärna och allt behöver du inte göra det förrän ungefär ett år innan. Det är fortfarande med god marginal!

    Li, några av mina närmaste började diskutera möhippa när vi hade förlovat oss, och icke-tärnan var den enda som förstod mig. Min andra syster (alltså inte sjuttonåringen) föreslog bara saker som hon hade velat ha på sin egen, typ paintball och liknande. Jag skulle aldrig i mitt liv vilja göra det, och definitivt inte på min möhippa! Därför kommer jag be icke-tärnan ta hand om planeringen (innan min syster bokar paintballarenan).

    I vanliga fall är det tärnan som har ansvar för det, och att man tar hänsyn till brudens önskemål. Vissa vill ha förnedringshippor, men många håller nog med mig om att det är trevligare med en lite lugnare, mysigare dag. Och där en sjuttonårig syster kan vara med.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Jag har ingen brudtärna