• Äldre 10 Nov 12:03
    10286 visningar
    19 svar
    19
    10286

    Jag har ingen brudtärna

    Jag håller med ovanstående. Fundera på vad du vill att din tärna ska göra. Den du väljer kan mycket väl bara vara en "njutande gäst" men som fått i uppdrag att vara din tärna och hålla buketten under vigseln. Inte så betungande med andra ord och resten av dagen kan hon slappna av och ha trevligt.
    Sen som svar på din nästa fråga, nej jag anser inte att man behöver ha en tärna eller en bestman. Det är bara om du själv vill. Jag kan inte tänka mig att övriga gäster kommer att tänka "oj hon verkar inte ha någon tärna...!" Vill du ha en tärna kan du välja vem du vill, släkting eller vän spelar ingen roll vad jag vet.

    Andas ut! Om det är så att bröllopet ligger något år fram i tiden så har du tid att fundera på detta fram och tillbaka några gånger och göra det som känns bäst för dig. För det är det viktigaste.

  • Äldre 10 Nov 13:13
    #12

    Tärnan behöver ju inte fixa allt heller. Som du säger TS så kanske det passar bra om din kusin chefar över möhippan medan någon fixar håret/följer med till frisören och är sällskap medan en tredje hjälper till i kyrkan och håller buketten/delar ut program/hjälper till att visa folk var de ska sitta osv.

    Själv kommer jag nog att be min syster vara tärna och ev en av mina vänner (som jag även vet kommer att ta tag i möhippa om det nu blir någon sådan). Min och fästmannens gemensamma vän kommer vi be vara toastmaster och alltså se till att middagen flyter på. Sen misstänker jag att fästmannen kommer att be sin bror att vara bestman och vara hans högra hand under dagen. Men vi hade lika gärna kunna vara utan dessa roller! Allt beror ju på vilken typ av bröllop man är ute efter :) Förväntar man sig/inte vill ha några tal så kanske man kan skippa toastmaster/toastmadame.

Svar på tråden Jag har ingen brudtärna