Inlägg från: Anonym (Hjärtat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hjärtat)

    Vill inte bjuda hans bror..

    Jag blev osams med min blivandes bror och hans bästa vän för något år sedan. I flera månader vägrade jag följa med när han skulle träffa dem, vilket min sambo respekterade och förklarade för dem när de undrade var jag var. 

    Det tog en evighet, men till slut så bad de om ursäkt båda två. Jag vet inte vilken roll min blivande hade i det hela, men jag tror att han förklarade vi alla tre var en viktig del av hans liv och att de skulle rycka upp sig och lösa det. Bästa vännen bad om ursäkt först, förklarade läget och jag förlät honom direkt. Min blivandes bror skyllde ifrån sig, men jag fick en riktig ursäkt till slut. 

    Min blivande svåger säger fortfarande att allt bara berodde på att han druckit för mycket, och sedan sagt något han inte menat. När jag försökte förklara för honom att om det är den inverkan alkohol har på honom kanske han ska se över sitt drickande (han har problem, det är ingen tvekan om det), för han sårade mig verkligen, och min blivande med.

    Om det hände igen skulle han sluta, och det tyckte jag lät som en väldigt skev utgångspunkt. Jag undviker fortfarande situationer där jag träffar honom alkoholpåverkad, men bröllopet kommer bli en knepig historia. 

    Min blivande vet om precis vad jag känner, och någon av oss, eller båda, måste ta ett allvarligt snack med min blivande svåger innan bröllopet. Inte bara inför det, utan för att vi är flera som är väldigt oroliga över hans förhållande med alkohol i livet i allmänhet. Det kommer bli jobbigt, men det behövs.

Svar på tråden Vill inte bjuda hans bror..