Inlägg från: MikaBröllop |Visa alla inlägg
  • MikaBröllop

    "Roligare" buffémat, tips tack!

    Vi kommer köra på catering, en klimatanpassad variant så det är mycket närproducerat och mycket vegetariskt i den. Kyckling är det kött som kommer vara i den. Sedan rotfruktsbiff, soppa och matiga sallader. På så vis kan alla, kött och icke-köttätare, ta det de gillar och kombinera ihop det som de vill :) 

  • MikaBröllop

    Och det går ju även att göra när man gör maten själv :) Vegetariska biffar är ju gott och mättande, soppor likaså. Veg.biffarna går ju också göra i förväg och frysa in. Soppa är bra för det kan man göra mycket av och relativt enkelt att hålla varmt :) 

    Lycka till! 

  • MikaBröllop

    Vi gifte oss på nyårsafton och hade buffé. Mycket lyckat! Det var en klimatanpassad och ekologisk meny. Det innebar att det fanns soppa, kyckling men också grönsaksbiffar och röror och sallader. Så alla kunde plocka som de ville. Fördelen med buffe tyckte vi var att då kan folk ta det de gillar för det finns alltid någon som inte kan äta, inte gillar etc. något när man väljer specifika tre rätter. Vi hade vintertema och dukade upp borden enligt det samt borden där buffematen stod också så det skulle kännas enhetligt :) 

    Sedan hade vi fixat tårtan på annat håll och köpt kaffe och dricka själva (billigare så, annars betalar man per person). Men serveringspersonalen fixade sedan med allt. Dukade upp och fyllde på buffén, dukade upp tårtorna (hade sju stycken på en ställning vi fått låna av bageriet) och fixade kaffe och te och varm choklad. Vi hade även en välkomstdrink i form av glögg och varm choklad. Drycken, då det var så många människor, ställde de fram på borden så alla kunde ta som de ville (hade dock alkoholfritt bröllop, kanske svårare att ställa fram alkohol och få koll på gästerna) medan ett bord i taget hämtade mat. 
    Efter maten tog vi kaffe och te.

    Ett par timmar senare tog vi kaffe och tårta. Däremellan hade vi olika aktiviteter som fotobås, quiz och så :) 
    Efter tårtan blev det första dansen, dans och vid 23 egna gjorda snittar (cateringen hade innan de gått hem ställt fram bubbelglasen och snittar och snacks) och skål i bubbel vid tolvslaget. 

    Lycka till!! 

Svar på tråden "Roligare" buffémat, tips tack!