• hjälp, vad är de för fel?

  Tis 14 okt 2014 20:55 Läst 1630 gånger Totalt 4 svar
  Tis 14 okt 2014 20:55

  jag har alltid haft problem med huvudvärk men nu den senaste månaderna har jag haft extrema problem! jag är jämt, jämt trött! när jag vaknar utvilad (tror jag) så lägger jag mig framför tven och där ligger jag hela dagen tills jag går och lägger mig. dela för att jag är så extremt trött men dels för min huvudvärk som jag har hela tiden, från jag vaknar tills jag går och lägger mig. tar ett bra tag att somna också pga huvudvärken! jag har varit inne på akuten två dagar i rad då de var extremt och jag va så yr att jag inte kunde gå, dom tog blodprover på olika saker, högt blodtryck, hjärnbrist men allt va bra. jag fick tipset att träna och de gjorde jag i början men de hjälpte inte alla och nu är de värre än nånsin. jag klarar inte ens av att jobba pga huvudvärken, den är verkligen hemsk! jag ska ringa vårdcentralen igen imorgon men de känns inte som dom tar detta seriöst. är de någon som varit med om detta?
  har även tabletter för spänningshuvudvärk men de hjälper inte.. har nu börjat på illa också dom senaste dagarna och jag orkar verkligen ingeting..
  någon som varit med om detta?

 • Tis 14 okt 2014 21:07 #1

  Låter som att du kan ha en nerv i kläm. Är det någon läkare som utrett det? 
  En kollega till mig har en konstant brännande känsla uppe på huvudet. Efter mycket om och men så träffade hon en läkare som tog sig tid att kolla upp det. 

  Har du problem med nacke/axlar? Jag hade en nerv i kläm i axeln en morgon och det snurrade så i huvudet att jag trodde jag åkt berg- och dalbana hela natten. 

  Ring till vc igen och stå på dig! Sådär ska du inte behöva ha det. 

 • Plätti­s
  Visa endast
  Tis 14 okt 2014 21:46 #2

  Ta kontakt med en sjukgymnast. Jag har haft liknande problem, och det berodde på att jag var extremt spänd i axlarna. Lite massage på rätt ställen och övningar för att sträcka ut musklerna har gjort det mycket bättre.

  Dessutom kan att du ligger ner i liknande position göra det värre. Vilken vinkel har du på nacken när du sover eller ligger på soffan? Prova utan kudde, att huvudet får ligga platt. För hög kudde orsakar också spänningar i nacken som leder till huvudvärk.

  Har du fått undersöka om det är migrän? Det kan hålla i sig i evigheter om man har otur (mitt rekord är två veckor för ett anfall). Då är det visserligen i stort sett omöjligt att se på tv, och medicinerna är inte mycket att hurra för, men då vet man i alla fall vad som är fel.

  Ge dig inte förrän du fått hjälp, du ska inte behöva leva med huvudvärk.


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Tis 14 okt 2014 22:05 #3

  Har man testat dig för Borrelia?


  Om inte så gör det, och posta gärna siffrorna på IgM och IgA här. Man kan ha borrelia u t a n den klassiska ringen (erythmea migrans) och en långt gången borrelia kan ge symtom som du beskriver. Notera dock att testerna som görs i Sverige idag inte alltid ger utslag och du kan således vara tvungen att göra en lumbalpunktion för att konstatera neuroborrelios (fast även där kan man få negativa provsvar, borrelia är en lurig sjukdom).

 • Tis 14 okt 2014 22:27 #4

  inte haft fästing på över 2-3 år, så tror inte de är de..

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll