Inlägg från: Mickis85 |Visa alla inlägg
  • Mickis85

    Juli 2015

    Hej,

    Jag inser efter att ha läst detta forum att jag har en hel del att göra. Den 4/7 har vi tänkt att gifta oss. Men det är inte förrän nu vi har börjat med planeringen. Vi kommer bjuda ca 70 gäster och har en budget för festen på 40 000kr, utöver den så har vi budget på kläder och ringar på ca 20 000kr. 
    Vi har inte bestämt lokal ännu. Jag har en festlokal preliminärbokad men ingen kyrka än. Vi ska göra slag i saken och åka iväg och titta på kyrkor i närheten av Motala där vi bor och där vi har tänkt att ha festen. 

    Jag har tittat en hel del på bröllopsklänningar på nätet och funderar på att skicka efter en ifrån Kina då priset är väldigt fördelaktigt. Men först ska jag ta ett besök till en brudklänningsbutik och se vad de har att erbjuda. 

    Färgtema kommer bli klarblå och mörk ceriserosa. (preliminärt) Har inte kommit så långt med utsmyckning:) 

  • Mickis85
    lina-stina skrev 2015-01-03 00:09:43 följande:

    Vi ska gifta oss 4/7 2015

    Jag känner mig kanske så förberedd. Men det är alltid bra att läsa er andras tankar och idéer. Jag har bokat klänning, lokal, kyrka, sytt rispåsar mm

    Tänkte jag skulle gå till panduro och börja med bordsplaceringsskyltar så småningom.

    Det känns så roligt att planera allt. Vore kul om min fästman var lite mer intresserad men det verkar var så hos de flesta.

    Är era blivande engagerade?


    Hej,

    Kul att vi ska gifta oss samma dag:) 
    Min fästman är inte alltför engagerad i bröllopsplaneringen men han hjälper till endel med planeringen av festen och fördelningen av budgeten;) Men när det kommer till bröllopsinbjudningar eller bordsdekorationer så är han måttligt intresserad. Han tycker att vi ska göra det så lätt som möjligt. hehe typiskt karlar;)
    Jag har i alla fall varit iväg och provat brudklänningar nu och hittat en som jag älskar som jag kan hyra för 3500 kr. Ett bra alternativ för mig som inte vill lägga alltför mycket pengar på klänningen. Jag har hittat endel kinaklänningar som jag tycker om men jag vet inte om jag vågar chansa.

    Hur går det för er andra med bröllopsklänningen? :)
  • Mickis85
    Sofia2015 skrev 2015-01-03 20:57:03 följande:

    Hoppar in här med, vi gifter oss 11/7 i Sundsvall! =)

    Håller som bäst på att greja med inbjudningskorten, har en idé om att måla vårt monogram i kopparfärg på framsidan, men det vill sig inte riktigt. Blir inga skarpa kanter med sprayfärg + stencil, kanske måste testa handmåla... fast jag ville undvika det. Tur vi har några veckor på oss i alla fall. =)

    Jag köpte en bröllopsklänning på ebay faktiskt! Den är jättefint sydd och ser ut nästan exakt som på bilden. Jag hade en emailkonversation med säljaren där jag fick se riktiga bilder på klänningen innan jag beställde, så jag kände mig ganska säker på att det skulle bli bra. 1200:- inkl frakt betalade jag, det var det värt! Dock är den lite stor, så plussa absolut inte på någon centimeter om ni beställer från Kina. Jag är trots allt nöjd med klänningen, även om jag nu har förälskat mig i en ny... =P Nackdelen med billiga klänningar är att man kan köpa hur många som helst!


    Vad kul att höra att du är nöjd med klänningen för 1200 kr. Då kanske man vågar sig på en chansning:) Vad heter företaget som sydde upp din klänning?
  • Mickis85
    Sofia2015 skrev 2015-01-04 11:42:13 följande:
    Dream201461 hette säljaren: www.ebay.com/usr/dream201461

    Den här klänningen köpte jag:
    www.ebay.com/itm/251668683756&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    Synd att man inte riktigt har samma midja som modellen bara... =P
    Jätte fin klänning! ska helt klart kolla runt lite på länken och se om jag hittar någon klänning som skulle passa mig. Fick du någon bild i förväg på klänningen?
    Då jag verkligen inte har en midja som den modellen så vill jag gärna ha en klänning som är veckad över magen:) 

    Plättis, det låter ju helt underbart att få tag i en lokal där de har catering och sköter alltihop. Jag är själv i valet och kvalet om jag ska ta en cateringfirma eller försöka få tag i en kock som lagar maten på plats. Eller försöka få något bra pris på någon restaurang i stan. Problemet är ju som alltid pengar! Alkohol kostar ju alltid så mycket på restaurang och vi kommer bli ca 70 personer! Vi ska titta på en lokal att hyra som ligger i närheten av stranden i Motala. Om den känns rätt så får vi helt enkelt lösa det med catering eller kock. Funderar faktiskt på grillbuffé. Är ju ingen gourmé människa utan gillar rätt basic mat och grillat är en riktig favorit;)

    Har inte skickat in inbjudningarna ännu men nu när kyrkan är klar så har jag gått ut och berättat för flera att bröllopet äger rum den 4 juli:)

    Hur ska ni andra göra med musiken? Ska ni ha live musik i form av band, trubadurer eller köra med spotifylista/DJ?
  • Mickis85
    Sofia2015 skrev 2015-01-09 21:13:58 följande:
    Tack, den är som sagt jättefint sydd och lik bilden (fast jag har ett blått band i midjan). Säljaren skickade riktiga bilder på klänningen på begäran, han höll på att sy den till nån annan då, så jag var säker på att det skulle bli bra. Nu har jag dock kontakt med en säljare som inte kan skicka några riktiga bilder då ingen har beställt den innan, så jag antar att det är olika. 

    Jag tror jag ska sälja den jag har, den känns helt enkelt inte riktigt rätt. Men nu har jag börjat vela om den jag trodde att jag ville ha också... Fick se bilder på spetsen och det var en appliqué och inte ett spetstyg, så det kändes inte som att det kommer bli lika snyggt som originalet tyvärr. =/
    Jobbigt när man börjar tvivla:S Jag hoppas att det löser sig för dig:) Än så länge känner jag mig inte så nojig över klänningen. Jag har ju ett alternativ att falla tillbaka på. Kan jag hitta något ännu bättre så är ju det kanon. Jag är istället mycket överraskad över vad en korsett kan göra med ens figur, wow!!;) 
  • Mickis85
    Plättis skrev 2015-01-11 03:05:28 följande:
    Ja, budgeten... Vi hade inte tänkt att det skulle bli så här dyrt, men 550 per person är inom ramen för vad vi tyckte var acceptabelt. Nästa vecka har vi möte med lokalen för att specificera kostnader, då får vi se om jag går hem och bryter ihop efteråt eller om min sambo säger att det går lösa. Jag hatar siffror och han kan räkna ut precis allt i huvudet
    haha jag önskar verkligen att jag hade en större budget så att jag bara kunde välja vad jag ville ha utan att hela tiden räkna på det. Fast samtidigt är det ju lite roligt att ha en utmaning:) På onsdag har jag möte med lokalen, håller tummarna att jag kan få ner priset lite. Annars blir det nog att se efter en annan lokal:S 

    När det gäller alkoholen så ska mina snälla föräldrar åka med husbilen till spanien i vår och lovar att köpa med en massa alkohol när de passerar Tyskland.

    Crs, vilket schema! Men det gäller att ha en plan om man ska hinna med så mycket på en dag:) Härligt med resa till Milano! Riktigt mysig stad;)
     
  • Mickis85
    susanne12 skrev 2015-02-05 20:16:33 följande:

    Hej! 

    Här är en tjej till med dagen D 18 juli! Då gifter jag mig men min kille sen 8 år, Jonas. Det börjar närma sig!

    Vår bröllopsdag kommer genomsyras av svart, vitt och lite silver, hemmagjord mat, mycket gemenskap och samarbete för att rodda allt praktiskt, dans till DJ.

    Vi har en stram budget pga. att jag pluggar (ca 20,000 kr för 50 gäster).

    Knepen för att lösa detta är många: Ebay, loppis, låna saker, tillverka saker själv, googla billigaste alternativet ALLTID, inte vara så kräsen med detaljer.

    Ska bli jättekul att följa denna tråd!

    Mvh Susanne.


    Kul att du hittat hit;)

    Härligt att påhittiga människor som hittar alternativ som inte kostar så mycket. Står själv och vacklar när det kommer till kostnader. Vill inte att bröllopet ska dra iväg för mycket. Håller på att läsa en bok om att jobba med event och där poängterar de mycket på att göra upp en hållbar budget och fylla i alla kostnader som kommer upp under förberedelserna. Om någon kostnad drar iväg bör man titta igenom och försöka minska andra delar i budgeten. Ganska självklara grejer men samtidigt är det något jag inte gjort ordentligt. Så nu har jag staplat upp en budget och inser att den dragit iväg lite. Fortfarande hanterbar men lite väl mycket. Så nu försöker jag få ner budgeten igen :) har ni några bra tips på dekorationer som inte kostar så mycket?
  • Mickis85

    Wow vad ni fixar! Jag är väldigt kluven kring vårt tema. Kändes så självklart när vi först tänkte på det men nu känns det svårare att genomföra med den budget vi har. I och med att vi förlovade oss i USA på thanksgiving och väljer att gifta oss på 4th of july (nationaldagen i usa) har vi tänkt USA tema. Inbjudningskorten är utformade som pass så det blir svårt att byta tema. Jag får helt enkelt lägga ner lite tid på att leta dekorationer.då lokalen är ganska liten så kan vi ej ha runda bord utan får nöja oss med en E sittning. Har tänkt mig vita dukar och dekorationer i klarblå och röd.

    Funderade lite på Las Vegas tema annars men vet inte riktigt om det heller går att genomföra. Hm har en hel del research att göra:S

  • Mickis85
    crs skrev 2015-02-20 06:47:23 följande:

    Tips på dekor: blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2015/02/08/enkelt-pyssel-till-alla-hjartans-dag-vika-pappershjartan-till-girland/

    Jag tyckte de var superfina! Billigt, enkelt och går lätt att anpassa till rätt tema. :) Hade jag haft en lokal att dekorera hade jag nog gjort sjuuuukt många såna i olika storlekar/nyanser och hängt typ över borden. Vill man göra det lite mer komplicerat kan man ju också göra mobiler av såna hjärtan, att hänga lite som ljuskronor typ. 


    Åh vilka fina hjärta. Helt klart något jag kommer göra. Ska köpa lite röda och klarblå papper. Tack för tipset;)
Svar på tråden Juli 2015