Inlägg från: Emmasara |Visa alla inlägg
  • Emmasara

    September 2015!

    Sthlm2015 skrev 2015-01-23 13:56:57 följande:

    Vi kommer strunta i att skicka ut save the date-kort, vi skickar enbart inbjudningskort (antagligen i slutet av maj/början av juni, kanske lite väl tidigt men sommaren kommer emellan).

    Wow 35000 för så pass många är imponerande! Vi har inte diskuterat budgeten än, men enbart min klänning kommer gå på ca 10000 och vi räknar med ca 60-70 gäster, så vi lär hamna lite högre. Skäms Det blir ett intressant år, we'll see how it turns out. :)


    Vi har ganska många som behöver en lång tid att planera in (vissa vet redan om det så att de har möjlighet att komma) men våra save the date kommer vi nog skicka ut i februari/mars skulle jag gissa på och sen kommer vi skicka ut inbjudningarna i maj/juni.

    Förrätten, huvudrätten och tårtan är som sagt inte inräknad och sen är det lite andra små saker som dekoration och så. Men lokalen behöver vi inte betala något för och det är en fin restaurang vid en sjö. Vi är inte säkra om servisen hänger med (vi kommer ha egen kökspersonal men den kommer vara gratis till största del iaf), men vi har 3 andra ställen vi kan låna tallrikar och sådant ifrån gratis. 
  • Emmasara
    Sthlm2015 skrev 2015-01-23 17:14:49 följande:

    PInterest, skrattar vid tanken på det. Har inte förstått mig på hur det där fungerar, eller kanske inte orkat sätta mig in i det.

    Oj vad ni har kommit långt SofieFii! Otroligt! Det vi har hunnit med är att boka tid för både borgerlig samt kyrklig vigsel, samtala med präst om villkor/kurser/annat, och...that's it! Ingen budget satt än, ingen preliminär gästlista, inte ens tittat på festlokaler men det ska vi fokusera på i helgen. Detaljerna (dekorationer bl.a.) får komma senare.

    Jag vill jättegärna att så många som möjligt ska vara på vårt firande men min fästman vill ha det traditionellt (ca 60-70 gäster) där de inbjudna stannar kvar på fest och galej. Får se om jag kan övertala honom, men vi håller på att förhandla efternamn på våra framtida barn och det känns att DET är en strid jag vill vinna istället för fler personer på festen. Jag kommer nämligen inte ta min framtida mans efternamn, vi har båda ganska speciella efternamn och jag är alldeles för stolt över min bakgrund och har skapat en identitet kring det som jag har svårt att bara lämna ifrån mig. Hur ska ni göra med namnbyte?

    Anyways...Hur länge har ni planerat inför bröllopet? När förlovade ni er?


    VI kommer meddela många att vi kommer gifta oss och att de gärna får komma på vigseln men på festen är det bara ca 75 som är bjudna, dock har vi sagt att vi kommer ha en fest hemma någon helg senare för våra kompisar (våran släkt är sammanlagt 60-65 stycken så det är inte så många kompisar som är bjudna till festen. 

    Angående namnsbyte så kommer jag ta min fästmans efternamn, dock kommer jag ha mitt nuvarande efternamn som mellannamn så kommer ha kvar det och om jag får som jag vill så vill jag att våra barn ska ha mitt efternamn som ett av mellannamnen också  men men det får man väl diskutera när väl barnen kommer. 

    Vi förlovade oss 1 januari 2014 men började ordentligt med en budget i november och bestämde datumet för några veckor sedan då vi bokade kyrka, pastor och festlokal (gällde att allt passade så därför valde vi datum efter det). 
  • Emmasara

    trevligt med några nya :D Välkommen hit :) 

    I helgen så berättade vi för de sista i vår släkt så nu vet hela släkten om att vi ska gifta oss den 5september och det känns underbart skönt att alla äntligen vet :D 

    Nästan alla kompisar vet också om det, iaf att vi ska gifta oss men kanske inte datumet. 

    I helgen har vi även tillfrågat ett par om de vill ha köksansvaret (ej serverings) så hoppas på att de säger ja, frun sa iaf ja i december men då hade vi inte bestämt datum och hon hade då inte pratat med sin man. 


    5 september 2015
  • Emmasara
    Linngbg skrev 2015-03-05 11:00:51 följande:

    hej!
    jag och min blivande gifter oss den 12 september i år så jag hänger gärna på den här tråden Glad vi gifter oss i göteborg, kyrka, festlokal, hår och fotogtaf är bokat och klart - sååå skönt att ha det "viktigaste" ordnat! vi har även bestämt tema för bröllopet. det kommer vara genomgående i både inbjudnings- och placeringskort, festprogram samt andra detaljer på den stora dagen. jag är pysslig av mig så alla sådana saker kommer vi att göra själva. vi skickade ut save the date-kort i slutet av förra året för att försäkra oss om att de som vi vill ska komma i möjligaste man undviker att boka in en resa eller liknande just den helgen. ska bli jättekul att följas åt här!


    Hejsan, välkommen hit :) 


    får man fråga vad ni har bestämt för tema? 


    5 september 2015
  • Emmasara
    Linngbg skrev 2015-03-06 21:31:35 följande:
    självklart! vi ska ha tema origami :) placeringskorten kommer att vara baserade på dessa, men vi ska vika i vitt papper som vi sprayar med guldfärg och korten i kommer vara gröna

    www.etsy.com/se-en/listing/199297047/16-origami-paper-crane-name-place-cards

    sedan kommer grunddesignen på inbjudningarna vara som dessa

    www.etsy.com/se-en/listing/156652807/handmade-origami-paper-cranes-heart-card

    och OM vi himmer har jag fått för mig att vi ska vika flugor till alla herrar och liknande armband till damerna som små gåvor. men vi får väl se om tiden räcker till som sagt haha.

    justinaoffiberlab.blogspot.tw/2013/05/how-to-look-sharp-for-summer.html

    har även hittat en stämpel på etsy med två tranor och ett hjärta som ska pryda nederdelen på programmen, samt en caketopper i trä. sedan ska vi vika lite större tranor och lite andra saker att ha som bordsdekorationer. åh, jag är så pepp på detta! :D har dessutom turen att ha en sambo som tycker det är roligt att hjälpa till med vikandet <3
    ååh vilket kul team :D Tror det blir jätte bra 
    5 september 2015
  • Emmasara
    LinskyLou skrev 2015-03-10 21:20:18 följande:

    Ännu en som ska gifta sig 5 september i år :) 
    Vi har fixat:
    *Lokal
    *Vigselförrättare (gifter oss borgerligt alltså)
    *Frisör/Make up
    *Fotograf
    *Toastmaster

    Hittar också massor med inspiration på pintarest, nästan för mycket så jag har svårt att bestämma tema!

    Kul att läsa om hur det går för er :)


    Hejsan :D många som ska gifta sig en 5e september :) 
    det låter som att ni har fixat det viktigaste iaf (Y) 

    Och välkommen hit föresten 
    5 september 2015
  • Emmasara
    fesk skrev 2015-03-15 21:06:04 följande:

    Jag gifter mig också den 5:e september, vi tog tag i det viktigaste av allt idag. Bokade bröllopsresan! En månad i USA :) Ska ni på bröllopsresa?


    ååh, vad härligt :D 
    Vi kommer boka en sista minuten där innan, (vi vill inte binda upp oss då jag läser på högskolan och det är precis början av terminen, sen är min sambo egenföretagare och det beror på om hans anställda kan göra jobbet som är planerat inför den tiden där) 
    5 september 2015
  • Emmasara
    Linngbg skrev 2015-04-09 09:50:43 följande:

    nu rullar det på bra; menyn är bestämd, specialbeställd caketopper i vårt origami-tema är på väg, bröllopsresan är bokad och på lördag ska jag leta klänning! Skrattande hur går det för er andra? och hur gör ni med toastmater/madam? vi kan inte bestämma oss för vem/vilka vi ska ha...
    två av mina bästa vänner bor utomlands och därför känns det lite mycket att lägga på dem, två av mina andra bästa vänner kommer vara tämligen höggravida så de går också bort... kan man ha en från varje sida, dvs en av mina vänner och en av hans vänner? jag har i stort sett bara en nära vän kvar som det känns "naturligt" att fråga och det kanske är lite mycket att rodda helt själv tänker jag.


    härligt att det rullar på :D 

    Det känns som att det går riktigt bra här också just nu det har hänt väldigt mycket på bara en vecka.

    I söndags kom de 2 som ska vara toasmadame till oss och vi planerade och verkligen bestämde vad de ska ha för ansvar under och innan bröllopet. 

    I måndags var vi i lokalen (både kyrkan och festlokalen) och vi har nu bestämt hur vi ska ha alla bord, vi har även kollat på lite andra saker, Igår fixade jag fotograf så det känns riktigt bra. 

    I måndags fixade jag även 2 stycken som ska vara brudnäbbar så det känns riktigt kul. 

    I helgen hämtade även mina föräldrar våra ringar, har troligtvis hittat vad ja ska ha för skor, har även hittat ett armband som jag tror kommer passa till hela outfiten. (kan inte ha halsband p.g.a. min klänning så ville gärna hitta något snygg armband istället) 

    Om någon vecka ska jag testa frisyr med min kompis (hon ska göra min frisyr) och om några veckor ska ja till min kusin för att testa smink då hon ska göra min sminkning. 

    (oj blev väldigt långt och lite plottrigt, men men :P )
    5 september 2015
  • Emmasara
    Linngbg skrev 2015-04-12 11:25:35 följande:
    låter ju som att allt flyter på väldigt bra för er också! och jag hittade min klänning igår, är såå lycklig!! det är en riktig dröm från Lilly, axelbanslös med spets över bysten och ett släp. ska dock göra några små ändringar i form av att lägga till lite tyll och spets i draperingen på kjolen samt små ärmar/axelband i spets. jag har hela tiden varit inställd på att INTE ha slöja men när jag provade klänningar fick jag även prova en låååång enkel slöja som bara var pricken över i. så nu blir det helt enkelt med slöja. kommer dock försöka hålla det hemligt för min blivade så att det blir en överraskning på den stora dagen :)

    så skönt att en av de största punkterna är klara!

    ååh, vad härligt :D 


    Jag hittade min drömklänning för någon månad sedan, men har inte vågat beställa hem den än, ska kolla mina mått idag hade jag tänkt och se om de har förändrats, jag mätte mig för ett år sedan och har gått upp lite sedan dess så ska se om de syns på mina mått innan jag beställer klänningen 


    5 september 2015
  • Emmasara

    Hoppas bara in och skriver en liten notis:
    I helgen ska jag upp till Stockholm till min kusin för att testa sminkning till bröllopet :D är så taggad


    5 september 2015
  • Emmasara

    Min blivande svärmor ska göra min bukett, tror hon har förstått men vi ska sätta oss ner om några veckor och gå igenom vad vi ska ha för blommor vart (då det är hon som har lite ansvar för det) 

    Precis nu så har jag äntligen beställt in kvällning, är sååååå nervös, har ju inte vågat beställa den innan men nu är det 10,5 veckor kvar så det är nog dags, dock får jag den om ca 16 dagar enligt hemsidan så det är ju lugnt än så länge iaf :P 


    5 september 2015
  • Emmasara
    Emmasara skrev 2015-06-23 08:21:36 följande:

    Min blivande svärmor ska göra min bukett, tror hon har förstått men vi ska sätta oss ner om några veckor och gå igenom vad vi ska ha för blommor vart (då det är hon som har lite ansvar för det) 

    Precis nu så har jag äntligen beställt in kvällning, är sååååå nervös, har ju inte vågat beställa den innan men nu är det 10,5 veckor kvar så det är nog dags, dock får jag den om ca 16 dagar enligt hemsidan så det är ju lugnt än så länge iaf :P 


    Sthlm2015 skrev 2015-06-23 09:29:51 följande:

    Kvällning?



    haha oj oj oj vad fel det blev, klänning ska det självklart stå :D
    5 september 2015
  • Emmasara
    Sthlm2015 skrev 2015-06-23 10:59:33 följande:

    Vad blir det för modell på den? Du får gärna visa upp den sen! :)


    A-linjeformad står det att det är :P haha aa självklart kommer ja visa den när jag får hem den :)
    5 september 2015
  • Emmasara

    Har nu fått min klänning, det är lite små saker som ska fixas men annars är jag jätte nöjd. Nu är det bara 60 dagar kvar :D 


    Glömde stå på tå så den här bilden på ryggen blev inte så bra. men ni får iaf en ide på hur det kommer se ut :) 


    5 september 2015
  • Emmasara
    Jennyc skrev 2015-07-07 12:37:10 följande:

    Åhh så vacker klänning!!
    Skulle också vilja lägga ut en bild på min men vågar inte... Vill inte att min sambo ska trilla över bilderna i ett öppet forum. Tanken är nämligen att jag ska entra kyrkan tillsammans med min mamma. 


    Jag har varit och provat min klänning. Lite justeringar ska göras men gud så nöjd jag är över mitt val!!

    Annars så är den här veckan fullspäckad. Jag ligger i med träningen inför bröllopet. Och har både pt-pass och olika klasser inbokade. Vi ska besöka vår festlokal för att planera bordsplaceringar, möblering, vad vi måste införskaffa och vad som finns. Det blir ett långt besök med andra ord.


    Vi ska också in till Uppsala på lördag för att handla slipsar åt grabbarna. Sedan rymmer jag och min svägerska (som också är en utav mina tärnor) iväg för att kika på lämpliga och passande underkläder till mig som fungerar med klänningen.


    Hindersprövningen har vi skickat in och fler och fler osar att de kommer.

    Den röda tråden i på vårt bröllop blev lite oplanerat jute/säckväv. Vilket känns kul. Det är ändå lite den känslan vi vill förmedla. Enkelt men stilfullt. 

    Annars så rullar det mesta på. Vi fick ett bakslag, ett rejält och väldigt oproffsigt, bakslag med den tänkta makeup artisten. Boka inte Alexandra Lindblad/Modig från Strängnäs!!!
    Hon avbokade plötsligt alla våra provsminkningar. Konstigt att man inte kan hitta en ny lämplig tid för en provsminkning på TRE MÅNADER. Ingen förklaring fick jag till varför hon ville avboka. Hon erbjöd dock en provsminkning 2 dagar innan bröllopet. Vem vill provsminkas så tätt inpå vigseln? Tänk om jag inte hade blivit nöjd. Lite väl tight att hinna hitta en ny mua med en dag att spela på.... 

    Men nu har det i alla fall löst sig med en ny och jag är glad att det blev som det blev. Nu fick jag den mua jag egentligen ville ha från början, men jag var dumsnål. Nu kostar det lite mer men jag vet att jag får en mua som är professionell och grymt duktig. Hon har sminkat mig tidigare. 

    Blev ett långt inlägg men så ser läget ut för brudparet från Sigtuna :)


    Tack så jättemycket :D är jätte nöjd, som sagt så ska det göras lite små fix och sen glömde jag även säga att vi kommer sy dit ett av - och på-tagbart släp som kommer sitts från midjan och vara 3 meter långt. 

    Härligt med en liten uppdatering om hur det går för er. 
    5 september 2015
  • Emmasara
    filibustern skrev 2015-07-07 19:41:52 följande:

    här händer det äntligen lite grejer!

    igår beställde vi tårtor. 4st 12bitars. smaken blir hallon/svartvinbär. med smörkräm. ^^ jag gav bagerskan vår inspirationsbild och hon gillare! hon hade jättebra ideer så detta bli skitbra! kostnad ca 2600kr.

    idag köpte vi en skogsgrön fin slimfitskjorta till gummen. gatt sen när vi kom hem pröva sätta ihop allt på en galge(skjorta, björkslipsen och mörkgrå kavaj) och OJOJOJ. blir HOT! även gummen blev halvt hänförd^^ kunde inte ta nån vettig bild dock. de läckra färgerna blev inge bra på mobilkameran inomhus... =/

    funderar på att imorn beställa mat. sen när vi far till stugan ska ja fixa med mer dekorationer.

    ett problem jag dock stött på är bordsduken.

    köpte en testrulle skogsgrön på dollar store för 30kr för ett bra tag sen. tänkte köpa mer i framtiden (snart alltså) men minns att de gånger jag varit på dollar å kollat har de inte haft hemma den skogsgrönafärgen vi vill ha..... vart kan man hitta? nätet ofcourse men jämarn va dyrt de blev då!=/


    härligt att höra att mycket är gjort och igång :) Själv så har vi bestämt att min mor och min blivandes mor ska göra tårtorna, båda två är extremt duktiga, ska se om jag kan hitta en bild på hur min blivande svärmor gjorde tårtan som vi ska ha :) 
    filibustern skrev 2015-07-07 19:43:19 följande:

    snygg klänning emmasara!


    Tack så jättemycket  :D 

    5 september 2015
  • Emmasara

    Här är tårtan som vi kommer ha på vårt bröllop, den här är gjort av min blivande svärmor och det är hon och min mor som ska göra dom till bröllopet 


    5 september 2015
Svar på tråden September 2015!