Inlägg från: SilverMia08 |Visa alla inlägg
  • SilverMia08

    September 2015!

    Oh, jag vill också vara med i denna tråd! :)

    Jag och min T gifter oss den 5:e september i tyresö kyrka.
    Vigsel för 110 personer med efterföljande mingel i slottsparken och därefter flyttas 60 gäster till svärmors sjötomt där ett jätte partytält står klart med ljuskronor, draperade tak och hela baletten.
    Temat för hela vårt bröllop är solrosor, så där kan ni tänka er färgerna på allt från klänning, dekorationer etc.

    Tror vi har tänkt på det mesta, men känner hela tiden att vi har glömt något.

    Vi har skickat ut en "save the date" och sitter just nu och finslipar på stora officiella inbjudan som går ut innan sista maj med o.s.a den 15 juli.
    Klänning är klar - men brudtärnornas klänningar hoppas vi kunna hitta då jag och mina tjejer drar iväg till London i juli. De ska ha svarta långklänningar med samma nyans av gult som jag har på min klänning som ett band runt midjan.
    Tältet är fixat och de har varit och tittat på tomten det ska stå på, så det var inga konstigheter där.
    Maten är klar (går via mitt jobb då jag jobbar inom restaurang) och menyn nästan spikad med 3 rätters plus tårta.
    Transporter klara förutom hur jag och tärnorna ska ta oss från frisören till kyrkan, men funderar på en vanlig stortaxi?
    Båten för transporten är bokad.
    Toaletter för festen är fixade.
    Brudgummen och marskalkerna ska in i veckan till bröllopskällan för att pröva kostymer (vi hyr kostymerna).
    Näbbarna ska ha svarta klänningar så dessa måste köpas, men de växer så satans fort så detta gör vi i augusti.
    Kyrkan är självklart bokad och vi ska söka hindersprövningen i slutet på maj (lagt till datumet i kalendern, haha).
    Resan är prelbokad men inte betald då vi önskar oss presentkort på Resia för denna.

    Så, ja, vi känner att vi är på bana.
    Fotografen vi träffat gav oss en offert på 26 500:- så den känns lite skev, så vi söker efter en annan fotograf då detta var en galen summa!!!

    Anyhow, det var lite om vårt bröllop. :)

    // Mia

  • SilverMia08

    Hej allesammans!

    Hur går det för er? Fler än jag som börjar få lite nerver? :)

    Här har vi skickat ut stora inbjudan och O.S.A:erna har börjat trilla in så smått - och bara positiva reaktioner! (kommer en bild på inbjudan och Save the Date senare.)

    Hindersprövningen är inskickad och namnbytet likaså, så den får vi hålla utkik efter - någon som har koll på hur lång tid det brukar ta?

    Har problem med att hitta vigselring till mig då min underbara förlovningsring är så hög (3,5mm) så att alla vigselringar blir så "tunna" när de hamnar bredvid.
    Det finns en vigselring som tillhör min förlovningsring, men det känns inte som den "rätta" om ni förstår vad jag menar? 
    Sedan vill min m2b göra vår egna variant på ringar och i bröllopspresent de kommande xx åren ge mig en diamant för att om xx år göra en ny ring åt mig och tycker därför att ringen kan vara oäkta.
    Såååå gulligt, men samtidigt vill jag bara få på en ring som ska sitta där för resten av livet och inte bara för stunden (okej, 10 år är väl inte bara för stunden - men ni kanske förstår hur jag menar?). Det är inte så att vi inte har råd med en diamantring nu så varför göra det till ett projekt...

    Kom också på häromdagen att jag totalt glömt att tänka på brudbukett till mig, tärnorna och corn-vad-det-nu-heter- till m2b och marskalkarna! 
    Någon här som kan rekommendera en florist som kan mycket om solrosor? :)
    Temat är ju solrosor, så om jag inte har dessa i brudbuketten blir det nog fel.

    Vi har bokat vår bröllopssvit där jag checkar in redan på fredagen och vi checkar ut tillsammans på måndagen. Ett superpaket på Grand Hotel Saltsjöbaden med svit i 2 våningar, privat jaccuzzi, frukost och bara för 3500:- för hela helgen.
    Tanken var att jag skulle göras iordning på min frisörs salong inne vid st eriksplan men när vi såg dag schemat bestämde vi oss att jag görs iordning i sviten så jag får iaf 2 timmar mer sömn. Tror det kan behövas.

    Snabb update från Tyresö, som gärna hör hur det går för er! :)

    // M.

  • SilverMia08

    Ännu mer saker avcheckat här! Glad

    Var och tittade på ring och precis som med bröllopsklänningen kom min spontana sida in då jag efter att ha blivit otroligt dåligt bemött av en ung tjej på Guldfynd råkade gå förbi Albrekts Guld i Solna Centrum och hittade MIN ring på deras outlet.
    Inte alls vad jag hade tänkt - men rätt storlek och ett helt galet billigt pris gjorde att jag prövade den (och sedan 5 andra) och det slutade med att jag köpte den!
    Sååååå nöjd och lycklig!
    Den var nedsatt från 10 500:- till 5 400:- och är bara underbar! :)
    (Gick upp i natt när jag inte kunde somna och bara satt och tittade på den, hihi!)

    Hade möte med våra toastmaster/madame igår och fick släppa ut massor med bollar som vi nu inte längre behöver tänka på då de kommer göra jobbet med bravur.
    Hade en dipp i helgen då det känns som att allt är mig övermäktigt med planeringen, men min T kom (som alltid) till räddning och lovade att innan den här veckan är slut kommer det kännas bättre då vi från nu börjar delegera alla bollar vi har satt grundplaneringen för - och han fick rätt! Hjärta

    Vi har träffat prästen för ett första möte och det kändes bra.
    Nu ska vi kontakta kantorn för musiken då vi behöver komp till solosången och sen ska vi välja psalmer - vad ska ni har för psalmer?
    Vill ha såna som passar mer för vårbröllop med en vänlig grönska/den blomsterid men dessa passar inte i september - eller?

    Ska in och fixa alla buketter/buttionerer (hejja stavning!) och undrar hur ni gjorde där och hur mycket det kostade?
    Har hört skräckexempel på att nämner du ordet bröllop så stiger priset.
    Ni som har beställt era blommor - hur gjorde ni?

    Vi kommer också ha cupcakes - vad kul att så många kör detta! Självklart med en liten 6-bitars tårta för oss att skära i men blandade cupcakes i 2 storlekar för våra gäster och samtliga med solrosdekorationer i 2 modeller.

    Nästa steg (förutom blommorna) blir att åka till Ikea och handla burkar till maten.
    Har ni andra satt era menyer ännu? Vi är precis i slutsteget på vår.

    Anyhow, snabb update från Tyresöbröllopet!

    // M

  • SilverMia08

    Update från Tyresö, men först - Filibustern vad fin din krona var!!!! :)

    Här har vi fått in alla OSA:er (bara 4 som har tackat nej av 96 - bra uppslutning), sitter just nu med bordsplaceringen och den är svårare än vi trott.

    Prövade cupcakes igår tillsammans med tärna och svärmor så nu är smakerna satta (bild kommer senare) så ena sorten blir choklad med chokladtryffelfyllning och mörk chokladfrosting, och den andra blir citron med passionscurdfyllning och vanilj/citon creame cheese. *mums*

    Annars kom jag precis hem från London där jag har varit med mina tärnor för att hälsa på mina två tärnor som bor där så att alla fick träffas innan bröllopet. Helt underbar helg men som tyvärr slutade med att hederstärnan sa upp sig från uppgiften och även vänskapen med mig och det känns bara struligt med allt vad gäller henne så vet inte hur jag ska gå vidare. Det kommer nog ett längre inlägg ikväll om detta då jag inte vet hur jag ska förhålla mig till det...

    Hur går det för er allesammans?

  • SilverMia08
    Sthlm2015 skrev 2015-07-28 14:11:20 följande:

     
    Det som är mindre kul är att en av mina föräldrar sårar mig konstant, senast idag fick jag höra att hen ska förstöra allt för mig. Det kanske hen säger för att såra mig men då blir jag ännu mer orolig över hur bröllopet ska gå till, kommer hen ställa till en scen? Nej, det kommer hen säkert inte. Och nej, bryta kontakten är inte ett alternativ även om jag under vissa stunder gärna skulle vilja det. Men i vilket fall som helst, har hen sagt att det sista hen "ställer upp på" är att närvara på bröllopet och sedan bryta kontakten med mig och min "nya familj". Den här personen uppskattar inte allt jag har gjort för hen, jag har i mångt och mycket varit ett föredömligt barn, det i synnerhet med att jag är ensambarn.

    Hen är deprimerad sedan en tid tillbaka av ett flertal anledningar, och påpekar gång på gång fel som jag har gjort gentemot hen under åren. Sårar såklart. Men jag står på mig, vad ska jag annars göra. Det som är underligt är att jag, när det är mindre än 6 veckor, till en av de bästa dagarna i mitt liv har världens ångest över att jag inte kan styra, bestämma eller ha en struktur över vad som komma skall. Mycket tyngd att bära på, snart bryter jag ihop.

    Behövde skriva av mig lite...ber om överseende. 


    Usch, det låter riktigt jobbigt.
    Jag har också en av mina föräldrar på bröllopet med allvarlig social diagnos och är så orolig att hen kommer att göra en katastrof för både sig själv och inför alla.
    Då hen inte är elak i sig men det kan bli väldigt fel i större sociala sammanhang och folk runtomkring vet inte om detta och det kan bli väldigt spänt...
    Det får bli en överraskning och min m2b är stöttande och det viktigaste är att han inte tar illa vid sig om hen slänger ur sig något hen inte menar...
    (Och jag kommer ha ångest tills hens tal är över och sedan hoppas jag att vinet har lugnat mina nerver så jag kan släppa hen och dansa och ha kul istället oavsett om det kommer något politiskt inkorrekt)

    Det blir alltid svårare när det rör ens föräldrar och det låter som att din hen inte mår bra nu (kanske även har en längre historia med sjukdomsbild?) och ett uttalande som det du beskriver... Stackars dig!
    När hen säger så och ger hotet att det sista blir ditt bröllop - har du frågat varför och försökt få ett svar? Eller är det bara ett (dumt) uttryck för att höras (lite ropa varg om du förstår hur jag menar?) då hen är deprimerad och då är det kanske svårt att se lyckan för sitt barn när allt i livet är målat i nattsvart för hen själv?

    Skriv av dig, det är väl därför vi alla är här så be inte om överseende - vi förstår dig och stöttar dig!
  • SilverMia08
    LinskyLou skrev 2015-07-31 19:11:21 följande:

    Vad jobbigt SilverMia08 och Sthlm2015...
    Jag har lite ångest över att min blivandes före detta bästa vän ska slänga ur sig något idiotiskt på bröllopet då det skurit sig mellan min m2b och fd bästisen... Bästa vännen är en idiot och jag vill egentligen inte ens att han och hans fru ska komma på bröllopet då han betett sig så illa... Men men...
     


    Usch, vad tråkigt att det skurit sig. Håller lite med Sthlm2015 där. Ta bort inbjudan om han inte kommer kunna bete sig.
    Jag har under planeringen tappat de båda äldsta vänner jag haft under 15 år, en för att hon var okontaktbar under 4 månader och jag ville ha henne som brudtärna (http://www.brollopstorget.se/forum/thread/4418088-aldsta-van-blivit-ignorant-infor-mitt-brollop-bjuda-eller-inte) och sedan min maid of honour som avslutade vår vänskap efter tärn-resan till London för några veckor sedan.
    Jättetråkigt och jobbigt, men vi har (säkert för flera år sedan) glidit ifrån varann och de kan inte glädjas med mig och ska därför inte vara med på mitt livs hittills lyckligaste dag (om allt går som planerat... :) ).
    Sthlm2015 skrev 2015-08-04 13:16:35 följande:
    Nja, finns ingen sjukdomsbild utan hen har avskärmat sig och det har lett till att hen beter sig på det här sättet, sen har det väl som allt annat en grund i något, kanske i något som har hänt i tidigare år, men inget jag kan sätta fingret på.

    Ja, har såklart ifrågasatt det hen har sagt och det kan mycket väl vara så att hen bara ropar varg...anledningen är att hen anser att det inte kommer finnas någon plats för hen i mitt liv längre när jag nu väljer att dela (förhoppningsvis) hela mitt liv med en annan person.

    Under två dagar mådde jag så illa, att jag kunde gå in i duschen och panik/ångestattacker, otroligt att man kan vara så sårad och känna sig så ynklig för ens förälders beteenden. Har nu haft betydlig mindre kontakt vilket gör att jag mår bättre men det är inte lösningen, å andra sidan...vad är lösningen?
    SilverMia08 skrev 2015-07-28 14:34:03 följande:
    Då hen inte är elak i sig men det kan bli väldigt fel i större sociala sammanhang och folk runtomkring vet inte om detta och det kan bli väldigt spänt...
    Det får bli en överraskning och min m2b är stöttande och det viktigaste är att han inte tar illa vid sig om hen slänger ur sig något hen inte menar...
    (Och jag kommer ha ångest tills hens tal är över och sedan hoppas jag att vinet har lugnat mina nerver så jag kan släppa hen och dansa och ha kul istället oavsett om det kommer något politiskt inkorrekt)
    Ja, man väljer inte sin föräldrar.
    Min hen är tvärtom - talar högt och brett om hur skönt det ska bli att jag blir "någon annans huvudvärk". Ett typexempel på hens sjukdom. Det hen egentligen vill ha sagt med det är att "min dotter är stor och jag kommer inte behövs längre - buhu buhu". Några år i terapi har fått mig att förstå hen mer, men det är fortfarande svårt när hen i sociala sammanhang slänger ur sig såna här saker, bara för att jag förstår undermeningen så gör t ex inte svärmor det som blev helt förskräckt när dessa ord yttrades på den första bröllopsbrunchen!

    Lösningen kanske är att under tiden efter bröllopet visa att egentligen har inget ändrat sig mellan dig och hen och att inte blåsa upp det mer genom att avskärma dig mot hen/bli extra mycket kontaktsökande, tror jag.
    Var precis som vanligt (fast gift!!! :) )och ge din energi till ditt äktenskap, men med lite incheckningar mot hen för att visa att du fortfarande finns.

    I övrigt så är det exakt 1 månad kvar till vår dag...
    Vart har tiden tagit vägen???

    Idag är det prövning av klänning (kanariegul) med skor och sömmerska (hen ska med) tillsammans med svåger i brudgummens färger (ljusgult) och näbb (ljusgult).
    Känns som jag kör helt syrianskt då jag tar med mig halva familjen, men måste för mitt kontrollbehov få se alla gula nyanser tillsammans så jag kan slappna av. :) Hoppas de på Sthlm Brud & Fest har förståelse, haha!

    Vi ska lämna in ringarna idag för gravyr och upputsning - någon som vet hur lång tid det brukar ta?
    Vi ska även till kyrkan på konsert ikväll för att reka lokalen (igen) med fokus på dekorationer och akustik inför solosången.

    Träffade fotograferna igår - 2 superhärliga tjejer (till priset av 1!) som överraskade med att de kunde videofilma vigseln - yey!!!

    Blommorna är check på buketterna och killarnas mojjänger samt tärnornas buketter. Nu hoppas vi bara på bättre väder så att solrosplanteringarna runt sthlm tar sig och det blir en bra skörd. Har gäster som kommer från London (2 av mina tärnor) som skulle älska att få vara med och plocka solrosor från fältet. :)
    Blir det en dålig skörd ligger Hötorget bra till som sista minuten-lösning.

    Desserten är check och ska bara dubbelkolla leveransen.
    Ställningen till detta ska göras, så vår vän som är svetsare ska komma ut i helgen för att bolla idéer över en öl. :)

    Prästen träffar vi nästa vecka på onsdag med alla våra 1000 frågor.
    Har inte fått tag på kantorn, har mailat och väntar på svar. De har ju också semester så hon är nog tillbaks snart.
    Har haft hetsiga diskussioner om psalmer, och har inte riktigt bestämt oss vilka det blir. De får inte innehålla gud/jesus etc för min sambo och jag vill ha psalmer som gästerna känner igen och iaf kan humma sig igenom.
    Vad har ni valt för psalmer/musik?

    Serveringspersonal är det som är kvar, men då jag jobbar inom restuarang själv och har gjort i många år har jag ett bra kontaktnät så det är egentligen bara att välja och vraka.

    Ja, tror det blir bra det här. :)
  • SilverMia08

    5 dagar kvar!!!!

    Håller på att avsluta på jobbet, går på semester från imorgon för att fullt kunna fokusera på de sista sakerna inför bröllopet.
    På Onsdag kommer mina gäster från England och innan dess ska alla gästbeskrivningar vara klara, sista sakerna köpas, all mat och groggvirke, allt från systemet hämtas, detaljerna på bordsdekorationerna fixas, saker hämtas från restaurangen (material etc), påsarna till kyrkan fixas och mer mer mer...

    Hade möhippa i helgen, var jättekul och väldigt oväntat - en helt underbar dag!
    Blir bröllopet det minsta som möhippan med all den kärlek jag fick från tjejerna är jag lycklig.

    Oroar oss för vädret då det ser ut att bli regn, men det är väl för tidigt för att säga ännu - eller vad tror ni?

    Hoppas vi hinner vila lite under de här dagarna också, då vi har jobbat hela sommaren och jag är helt slutkörd, så är livrädd att jag inte kommer orka den stora dagen.

    Klänningen är för stor så måste expressinhandla en bh och hoppas att om vi får upp brösten lite att den sitter kvar då den inte går att göra mindre. Köpte den i för liten storlek och skulle gå ner 3 cm i midjan och av någon outgrundlig anledning har jag lyckats gå ner 7 cm i midjan... Lyxproblem kan tyckas men korsetten går inte att sy in...

  • SilverMia08

    Nu är jag gift!
    En underbar dag som aldrig ville ta slut och vi lever fortfarande på små moln.
    Tema: Solrosor... :)

    Ett axplock av många många många bilder... #tommyomia2015 på instagram om ni vill se fler.

Svar på tråden September 2015!