Inlägg från: Sthlm2015 |Visa alla inlägg
  • Sthlm2015

    September 2015!

    Tjena brudar! Här har ni en till som ska gifta sig 5 sept. Som jag letat efter den här tråden, att få känna samhörighet hehe. Här har vi inte hunnit med mycket, bara bokat vigsel+kyrka, bestämt lite löst en budget samt mejlat gällande lokaler. Har precis varit och provat klänningar, vilken djungel! Rekommendation över affären och butiker mottages mer än gärna. :)

    Vilken stad bor ni i? Vad har ni för budget? Vad vill ni ska ingå i festligheterna för den satta budgeten? Hur många tänker ni bjuda? Var får ni inspiration ifrån?

  • Sthlm2015

    Vi kommer strunta i att skicka ut save the date-kort, vi skickar enbart inbjudningskort (antagligen i slutet av maj/början av juni, kanske lite väl tidigt men sommaren kommer emellan).

    Wow 35000 för så pass många är imponerande! Vi har inte diskuterat budgeten än, men enbart min klänning kommer gå på ca 10000 och vi räknar med ca 60-70 gäster, så vi lär hamna lite högre. Skäms Det blir ett intressant år, we'll see how it turns out. :)

  • Sthlm2015

    Åh era lycko-ostar, fin restaurang vid en sjö låter mer än toppen! Vi ska försöka bestämma en prel.budget och kolla runt lokaler i helgen.

  • Sthlm2015

    PInterest, skrattar vid tanken på det. Har inte förstått mig på hur det där fungerar, eller kanske inte orkat sätta mig in i det.

    Oj vad ni har kommit långt SofieFii! Otroligt! Det vi har hunnit med är att boka tid för både borgerlig samt kyrklig vigsel, samtala med präst om villkor/kurser/annat, och...that's it! Ingen budget satt än, ingen preliminär gästlista, inte ens tittat på festlokaler men det ska vi fokusera på i helgen. Detaljerna (dekorationer bl.a.) får komma senare.

    Jag vill jättegärna att så många som möjligt ska vara på vårt firande men min fästman vill ha det traditionellt (ca 60-70 gäster) där de inbjudna stannar kvar på fest och galej. Får se om jag kan övertala honom, men vi håller på att förhandla efternamn på våra framtida barn och det känns att DET är en strid jag vill vinna istället för fler personer på festen. Jag kommer nämligen inte ta min framtida mans efternamn, vi har båda ganska speciella efternamn och jag är alldeles för stolt över min bakgrund och har skapat en identitet kring det som jag har svårt att bara lämna ifrån mig. Hur ska ni göra med namnbyte?

    Anyways...Hur länge har ni planerat inför bröllopet? När förlovade ni er?

  • Sthlm2015
    SofieFii skrev 2015-02-01 10:42:48 följande:
    Åh, jag älskar det, hittar så sjukt mycket inspiration där, haha. Ja, det börjar gå framåt nu, tycker det är så himla skönt att ha saker klara i god tid och så att saker inte blir uppbokade när man vill ha dem. Hade gjort mig vansinnig, haha. :) 
    Men det är ju gott om tid kvar, så man hinner ju absolut. Min kompis planerade sitt bröllop på 3 månader, visserligen med mindre gäster, men ändå. Vill man så kan man. :) 
    Ni har inte funderat på att bjuda in till vigseln och sen ha middag och fest med några utvalda? Då får ju alla chansen att vara med lite iallafall..

    Både jag och min blivande har son-namn, så vi kommer att ta ett egenskapat. Nu hoppas vi bara inte det är några hinder för det. 

    Vi förlovade oss midsommarafton 2014, och sen började planerandet ordentligt i september-oktober någon gång. Men jag hade ganska klart hur jag ville ha det redan innan han friade.. ;)
    Ja du, det börjar kännas som att vi är lite sena med att titta på lokaler för fest, av våra tre favoriter är två uppbokade och en prel (vi är på väntelista plats 2 just nu). Mjo, vi får se hur det blir med antal gäster och band samt fotografer. Har ni bokat någon fotograf? För hur många timmar? 
  • Sthlm2015

    Tjenare allihopa!

    Vi har hittat en bröllopslokal och vi ska skriva på kontraktet i början av mars 2015. Den ligger vid vattnet och är en gammal herrgård från 1700-talet. Fantastiskt vackert och stilrent! :)

    Sedan är allt annat kvar, men vi kommer inte skicka ut våra inbjudningskort förrän veckan efter den 15 juni 2015, knappt 3 mån innan vigseldatumet.

    Det är lite kul att fästmannen tar upp bröllopsplaneringen oftare än vad jag själv gör, det har nästan vänt lite. Det är ändå två som ska gifta oss, därför borde båda vara med och planera. :)

  • Sthlm2015

    Hos oss går det framåt, i veckan skrev vi på kontraktet med fotografen (verkar helt fantastisk!), för några timmar sedan beställde vi inbjudningskorten och tidigare idag var jag hos skräddaren (en vän till familjen syr upp min klänning) och här är resultatet efter andra provningen. Kommer bli ca 6 provningar totalt och den kommer vara färdigsydd i slutet av maj. Trots att den är långt ifrån färdig (kommer tillkomma massor med detaljer med spetstyget) så är jag så nöjd!!! Cool

  • Sthlm2015

    Går framåt här. Vi har precis kirrat ett passande band, så roligt att allt håller på att falla på plats trots att vi inte stressar utan följer planeringsschemat någorlunda bra.


    filibustern skrev 2015-04-19 08:54:12 följande:

    jättefin klänning! ska bli spännande att se slutresultatet! 

    här händer det lite grejer, igår satt jag och skypa med karln om gäster och inbjudan, så nu är det spikat att det blir 36 gäster! nu kan man börja räkan ut mat och dricka och så mer exakt. ska göra tre inbjudningar till också. och fundera på att köpa in frimärken idag. 



    Snart är det dags för provning nr 5, men så här såg klänningen efter provning nr 4. Det kommer tillkomma lite fler ändringar, men i den borde vara klar till provning 6. :D
    SilverMia08 skrev 2015-05-17 12:47:26 följande:

    Oh, jag vill också vara med i denna tråd! :)
    [...]
    Fotografen vi träffat gav oss en offert på 26 500:- så den känns lite skev, så vi söker efter en annan fotograf då detta var en galen summa!!!

    Anyhow, det var lite om vårt bröllop. :)

    // Mia



    Välkommen till denna tråd. Snart är det dags!

    Oj, fotograf för 26 500? Känns lite väl mycket att ta i! Kolla runt lite mer, vi hittade ett riktigt guldkorn genom att ta oss vidare till sida nr 2 och 3 på Google. 
  • Sthlm2015
    filibustern skrev 2015-05-20 12:47:07 följande:

    nu vet alla om bröllopet. bara positiva reaktioner. eller... mina systrar har inte sagt ett pip.. men en del av mej är inte förvånad.. -.-'

    snart 100dagar kvar för oss!


    Varför är du inte förvånad över att de inte har sagt något? Ni är inte nära?
  • Sthlm2015
    Jennyc skrev 2015-06-20 08:10:14 följande:
    Vilka smaker ska ni ha på era tårtor/cupcakes?
    Trots att vi gifter oss i september kommer vi köra på en sommartårta, en vanlig jordgubbstårta. :D

    Här går det framåt också, allt håller på att falla på plats. Dock är vi ute på jakt efter en vigselring till mig, jag vet ungefär vilken modell jag vill ha men hur ska man tänka på när man väljer juvelerare/guldsmed egentligen? Det är en djungel där ute! Och nu har alla gått på semester så det är när vi har exakt 4 veckor kvar till vår vigsel som de öppnar på nytt, ha! Så visst är det ett litet, väldigt lite, men ändock, stressmoment där.

    Har inte hört någon om min brudklänning, men antar att den är färdig. Går själv på semester om 3 dagar så känns onödigt att ta kontakt med skräddaren. Hade funderat på att be henne göra min brudslöja också men ska nog försöka hitta det i nån butik så är det gjort och så slipper man provningar och grejer. Och det här får mig att tänka på frisyren! Vad ska ni ha? Jag funderar på en enkel, praktisk men elegant hästsvans. Vad säger ni om det?


  • Sthlm2015
    filibustern skrev 2015-07-08 15:49:37 följande:
    jag funderade på att ha hästsvans ett tag, men skulle inte passa med brudkronan. nu ha ja hitta en frisyr som är en bra kandidat. håret på en sida, å på andra är det typ inbakat en fläta. lite lockigt, rockigt. bra med krona^^ skriver på mobilem sä kan int lägga upp bild.
    Ja, det kan nog se lite konstigt ut att ha krona och hästsvans, de tar liksom ut varandra...på något sätt. Det var bra att du kom fram till en annan frisyr som funkar bättre med kronan! :D
    Jennyc skrev 2015-07-08 23:15:15 följande:

    Jag tänkte ha en enkel slarvig fläta med någon form av huvudsmycke/krans som går i färgerna som är lite i temat med vårt bröllop. Kanske lite ljusrosa blommor för att matcha tärnornas klänningar. Vi får se. Men en enkel fläta blir det här i alla fall. Avancerade frisyrer är inte jag och det skulle nog bli lite "fel".

    Jag försöker utgå så mycket som möjligt från min egen personlighet :)


    Jag tänkte på budgeten och att jag ogärna ville lägga ner ofantligt mycket tid på en frisyr som inte är jag. Men nu har vi lösgjort lite pengar så att jag kan tänka mig att lyxa till det och ha en annan frisyr som jag vet passar bättre till min klänning och kanske, trots tvivel, boka frisör för bröllopsdagen. Jag kanske är sent ut, men då får det bli en härlig hästsvans haha.

    Ni som ska till en frisör, hur hittade ni hen?

  • Sthlm2015
    Linngbg skrev 2015-07-13 13:39:54 följande:

    jäklar vad fint det blir!! verkligen superhärligt tema :) och kronan blev ju också fin! 

    jag har också pysslat i helgen; håller på och fixar med en s.k. cardbox för kort och bidrag till bröllopsresan, den är målad och monterad, så nu ska det på gröna sidenband samt vika till två tranor att ha på toppen. sedan har jag stämplat ca hälften av placeringskorten och min blivande har börjat vika tranorna de ska stå i. och i fredags hämtade jag klänningen hos sömmerskan! det går fort nu, mindre än två månader kvar till vår dag.. :)


    Åh cardbox! Nu blev jag inspirerad!
  • Sthlm2015

    För oss går det framåt i planeringen, klänningen är klar, snart ska vi träffa vår toastmaster och detaljerna håller på att finputsas. En fantastisk frisör har frigjort lite tid för att fixa mitt hår och smink, så himla bra! I sinomtid ska vi även börja med bordsplaceringen. Kul! Cool

    Det som är mindre kul är att en av mina föräldrar sårar mig konstant, senast idag fick jag höra att hen ska förstöra allt för mig. Det kanske hen säger för att såra mig men då blir jag ännu mer orolig över hur bröllopet ska gå till, kommer hen ställa till en scen? Nej, det kommer hen säkert inte. Och nej, bryta kontakten är inte ett alternativ även om jag under vissa stunder gärna skulle vilja det. Men i vilket fall som helst, har hen sagt att det sista hen "ställer upp på" är att närvara på bröllopet och sedan bryta kontakten med mig och min "nya familj". Den här personen uppskattar inte allt jag har gjort för hen, jag har i mångt och mycket varit ett föredömligt barn, det i synnerhet med att jag är ensambarn.

    Hen är deprimerad sedan en tid tillbaka av ett flertal anledningar, och påpekar gång på gång fel som jag har gjort gentemot hen under åren. Sårar såklart. Men jag står på mig, vad ska jag annars göra. Det som är underligt är att jag, när det är mindre än 6 veckor, till en av de bästa dagarna i mitt liv har världens ångest över att jag inte kan styra, bestämma eller ha en struktur över vad som komma skall. Mycket tyngd att bära på, snart bryter jag ihop.

    Behövde skriva av mig lite...ber om överseende. 

  • Sthlm2015
    SilverMia08 skrev 2015-07-28 14:34:03 följande:
    Det blir alltid svårare när det rör ens föräldrar och det låter som att din hen inte mår bra nu (kanske även har en längre historia med sjukdomsbild?) och ett uttalande som det du beskriver... Stackars dig!
    När hen säger så och ger hotet att det sista blir ditt bröllop - har du frågat varför och försökt få ett svar? Eller är det bara ett (dumt) uttryck för att höras (lite ropa varg om du förstår hur jag menar?) då hen är deprimerad och då är det kanske svårt att se lyckan för sitt barn när allt i livet är målat i nattsvart för hen själv?

    Skriv av dig, det är väl därför vi alla är här så be inte om överseende - vi förstår dig och stöttar dig!
    Nja, finns ingen sjukdomsbild utan hen har avskärmat sig och det har lett till att hen beter sig på det här sättet, sen har det väl som allt annat en grund i något, kanske i något som har hänt i tidigare år, men inget jag kan sätta fingret på.

    Ja, har såklart ifrågasatt det hen har sagt och det kan mycket väl vara så att hen bara ropar varg...anledningen är att hen anser att det inte kommer finnas någon plats för hen i mitt liv längre när jag nu väljer att dela (förhoppningsvis) hela mitt liv med en annan person.

    Under två dagar mådde jag så illa, att jag kunde gå in i duschen och panik/ångestattacker, otroligt att man kan vara så sårad och känna sig så ynklig för ens förälders beteenden. Har nu haft betydlig mindre kontakt vilket gör att jag mår bättre men det är inte lösningen, å andra sidan...vad är lösningen?
    SilverMia08 skrev 2015-07-28 14:34:03 följande:
    Då hen inte är elak i sig men det kan bli väldigt fel i större sociala sammanhang och folk runtomkring vet inte om detta och det kan bli väldigt spänt...
    Det får bli en överraskning och min m2b är stöttande och det viktigaste är att han inte tar illa vid sig om hen slänger ur sig något hen inte menar...
    (Och jag kommer ha ångest tills hens tal är över och sedan hoppas jag att vinet har lugnat mina nerver så jag kan släppa hen och dansa och ha kul istället oavsett om det kommer något politiskt inkorrekt)

    Jag hoppas att allt går bra för dig med, det är i slutändan så att man kan inte stå för sina föräldrars handlingar, man har inget ansvar. Är det så att något går åt skogen, ja då gör det väl det, men man får inte låta det förstöra...lättare sagt än gjort dock!
    LinskyLou skrev 2015-07-31 19:11:21 följande:

    Jag har lite ångest över att min blivandes före detta bästa vän ska slänga ur sig något idiotiskt på bröllopet då det skurit sig mellan min m2b och fd bästisen... Bästa vännen är en idiot och jag vill egentligen inte ens att han och hans fru ska komma på bröllopet då han betett sig så illa... Men men...
     


    Varför drar ni inte tillbaka hans inbjudan? Det är väl en sak om det är ens föräldrar...men vänner? Är det så att din m2b vill ha fd vännen där?
  • Sthlm2015
    SilverMia08 skrev 2015-08-05 07:14:10 följande:
    Lösningen kanske är att under tiden efter bröllopet visa att egentligen har inget ändrat sig mellan dig och hen och att inte blåsa upp det mer genom att avskärma dig mot hen/bli extra mycket kontaktsökande, tror jag.
    Var precis som vanligt (fast gift!!! :) )och ge din energi till ditt äktenskap, men med lite incheckningar mot hen för att visa att du fortfarande finns.
    Dina ord har betytt mycket SilvierMia08! Har även läst mycket på nätet om giftiga föräldrar (toxic parents) och det har hjälpt oerhört mycket! Rekommenderar det starkt...att bara känna igen sig med andras erfarenheter gör mycket.

    Det är 10 dagar kvar och jag känner mig lugn. Allt är praktiskt taget ordnat, det enda som är kvar är att köpa en accessoar till min brudklänning, fixa bordsplaceringstavlan och ta med alla smågrejer som kommer att behövas på bröllopsfesten.

    Imorgon hämtar vi ut min vigselring, jag fick en otrolig positiv överraskning när jag såg den under processen och vad den skulle bli...och vet att när den väl är på plats under vigseln kommer jag inte kunna sluta stirra på den. haha, material girl #1 här.

    I annat fall vill jag inte att dagarna ska gå snabbt, vill att de ska vara extra långsamma så att man kan njuta av de här dagarna...bara för att. Jag antar att jag får gå på möhippa i helgen, enda kvar. Men måste påpeka att det skulle vara lite kul om den skulle vara på en vardag, hur coolt skulle inte det vara? Då skulle jag verkligen vara överraskad.

    Jag hoppas på höstväder med lite sol och ingen regn, men det får tiden utvisa.


  • Sthlm2015

    Ena väderappen utlovar 17 grader och sol, andra 15 grader och regn. Hoppas på lite sol och 15 grader, skulle vara det bästa. Men vi får väl se!

    Som tur är har vi bara några småsaker kvar och min m2b är den som sköter det mesta. Det är så himla fantastiskt hur man under processen och förberedelserna av ens bröllop, att man inser hur väl man kompletterar varandra. Jag sköte väldigt mycket av den stora planeringen i förväg, och nu sköter han detaljerna. Jag blir mer och mer förälskad i den mannen som snart ska bli min man. Jag trodde verkligen inte att sådant skulle hända mig, men det är då man vet att det är rätt. Eller hur?

    Hur går det för er alla!? Allt faller på plats?

  • Sthlm2015

    Bara några timmar kvar nu. Sitter just nu hos frisören som stylar mig till en snyggare version av mig själv. I sista minuten har vi fått tre avbokningar av samma personer som tackade ja till vår inbjudan efter OSAdatumet. Vi har löst bordsplaceringen men frågan är vem som hjälper oss med det. Alla frågar Hur känns det? Är du stressad? Nervös? Mitt svar har varit: borde jag vara det? Jag ser framemot denna dag men varken jag eller min m2b är oroade, allt kommer falla på plats och gör det inte det, ja då får det vara. Lycka till alla brudar och brudgubbar haha, det kommer bli en utomordentlig dag!!!

  • Sthlm2015

    Vi hade en härlig dag! Alla föräldrar var närvarande och våra fantastiska vänner. Dansgolvet fylldes, gästerna blev överraskade och reagerade positivt på ett band som kom inspelandes och det var en härlig dag/kväll/natt. Vi kunde inte haft det bättre. Rent vädermässigt kom det lite regn som jag även fick på slöjan, men efteråt sken solen och det var behaglig temperatur. Att vi nu har tappat bort gästboken är tråkigt, vi vet inte vem som tog hem den om någon (vi hade delegerat uppgifterna, men glömt denna punkt), men det är ok. Vi har fina bilder, härliga minnen och det är väl det som räknas i slutskedet!

    Vilka fantastisk klänning Mia! Härligt gula detaljer!

Svar på tråden September 2015!