Inlägg från: Jennyc |Visa alla inlägg
  • Jennyc

    September 2015!

    Åhh vad roligt, här vill jag vara med :) Vi gifter oss i Uppsala den 12:e september.


    Vad skönt att se att vi inte är helt efter i planeringen. Jag tycker att det är lite kaos, haha. 


    Vi har hittills hunnit med att:
    * Skicka ut save the date, onödigt, men vi ville inte kasta pengarna i soporna. Blev lite knasigt där, "lång" historia, och ganska oväsentlig.
    * Kyrkan
    * Festlokalen
    * Präst
    * DJ
    * Servetter med våra namn samt datum.
    * Makeup artist
    * "Frisör", har en vän som är grym på flätor av alla de slag, det utnyttjar jag ;)
    * Fotografer. Vi är bortskämda även här med goda vänner som jobbat som bland annat både studio, natur -och mingelfotografer. Men vi kommer eventuellt också ta in en till. Våra vänner ska naturligtvis också få njuta utav att vara våra gäster också :) 


    Vi samlar offerter från catering, kockar och olika transportmedel fortfarande men förhoppningsvis spikas det också innan, eller under, Mars.
    Klänningar provar jag för fullt men har inte lyckats hitta klänningen med stort K. Kan däremot rekommendera både Lilly ( www.lilly.nu/bruden ) i Sthlm och Mäster Arnes ( www.masterarnes.se/ ) i Uppsala. Boka tid, toppen service!! 

    I övrigt har vi ca 80 bjudna gäster och våran budget ligger på runt 70 000:- 


    Temat kommer vara enkelt. Ni vet, lite lantligt, lite bondbröllop, spets och hela den biten. Med en liiiten touch av "once upon a time"-känsla
    Färgerna blir mer åt hösten och kommer gå i aprikos, orange, brun, beigt. Med lite grönt och guld. 


    Jätte kul att få följa andra mitt i planeringen :D

  • Jennyc
    fesk skrev 2015-03-15 21:06:04 följande:

    Jag gifter mig också den 5:e september, vi tog tag i det viktigaste av allt idag. Bokade bröllopsresan! En månad i USA :) Ska ni på bröllopsresa?


    Vi hade tänkt hopp över bröllopsresan då vi reser så pass mycket och ofta i övrigt.Men vi kunde inte låta bli... Tungan ute


    Så det bär av till Bali ett par dagar efter bröllopet. Men vi har valt att hålla det "hemligt". 
    Vi hade tänkt åka till Nya Zeeland på bröllopsresa först men vi blev lite för ivriga så vi åkte nu i januari och var borta i fyra veckor. 


    Att resa är lite utav vårt stora intresse och klassikern Maldiverna var vi till i januari 2014. 

    Bali blev en liten spontanbokning, så nu blir det att spara Flört

  • Jennyc

    Fyra månader kvar, mer eller mindre. För oss mindre då den 12:e har passerat Drömmer


    Vi fick hem blanketterna för både namnbyte och hindersprövning i fredags. Även om vi kommer ligga lite lågt med namnbytet då vi reser så tätt efter vigseln. 
    Jag hämtade också ut klänningarna till mina tärnor. 
    Kikade spontant in hos en florist och kollade pris och annan info gällande min, och tärnornas buketter, samt hur man ska matcha min sambo med blommorna. Den 30:e blir det lite mer seriösa besök hos florister och då kommer vi även lägga beställningen.
    Och idag pratade vi ihop oss gällande männens klädsel och vi är nöjda. 

    I övrigt väntar vi på att våra inbjudningskort ska komma, och givetvis min klänning. Samt att vi i Juni ska besöka ett nyöppnat showroom i city för provning och beställning av ringarna. 


    Tänk att det bara är fyra månader kvar...!!!

  • Jennyc

    Här går det också framåt. 


    Inbjudningskorten har gått ut och vi har också börjat fått in svar från lite olika håll. Jätte roligt. Vi kommer alltså inte stå ensamma i kyrkan Flört
    Tärnornas klänningar har kommit, en är levererad, två hänger kvar här hemma. Men de kommer plockas upp nu de närmast två veckorna.


    Min klänning kom i måndags. Dock hade varken butiken eller jag tid för att prova den under veckan så på tisdag ska jag för första gången ta på min m.i.n klänning.


    Buketterna är beställda och jag hoppas att de blir bra. Bara jag som tycker att det är lite jobbigt att inte kunna få se sin bukett innan beställningen? Alltså verkligen få se den. Hur ska jag kunna veta om den blir som jag vill?

    Papperna för hindersprövning och efternamn ligger här hemma. De ska vi fylla i och skicka in vilken dag som helst. Vi kommer dock inte byta efternamn direkt då vi reser till Bali och inte orkar eller vill strula med pass och andra dokument.


    Vi har bokat en svit i centrala Uppsala för bröllopsnatten. Jag kommer även sova i samma svit tillsammans med mina tärnor kvällen innan bröllopet. En väninna till mig kommer dit och fixar håret på oss samt vår MUA. Så alla förberedelser kommer göras på hotellet.


    Transporten för mig och min sambo är nästan klara. Vi fick bilder på kuskens nya vagn, super fin!!! Nu saknar vi bara bilen som ska ta oss från Uppsala ut till festlokalen. Men det löser sig Skrattande


    Maten är så gott som klar. Tårtan hoppar vi och kör på cupcakes. Jag och min sambo var "lite" oense om smakerna... Obestämd Så vi kommer ha en jätte liten enkel tårta som vi kommer skära första biten från. Sedan tre olika smaker på cupcakes. Win win Skrattande 


    Jag vet inte men jag tror att vi ligger i fas. Jag följer checklistor slaviskt och det ser bra ut. 


    Jag har säkert glömt något men ja, det viktigaste känns som det är under kontroll. Vilket är huvudsaken.


    Och ja, nog börjar man känna av nerverna lite Flört Mindre än tre månader kvar för oss nu!!

  • Jennyc
    LinskyLou skrev 2015-06-19 20:21:42 följande:

    Allt rullar på här i Eskilstuna också!

    Mitt största bekymmer var vem som ska ta hand om vår lilla dotter under festen och natten men nu är det löst så jag kan slappna av.

    Jag håller med dig jennyc, om brudbuketten! Jag är väldigt nervös över att inte få se den innan...

    Vi ska göra som ni med liten tårta och cupcakes. Gillade idéen om tre olika smaker!

    Nerverna smyger sig på här med...


    Ja jag tycker det är jätte jobbigt gällande buketten!!! Jag har ju bara sett bilder på deras tidigare jobb men vet ju inte hur de kommer lyckas med min bukett. Men det får väl bli som det blir antar jag. Men ett litet orosmoment är det allt Obestämd

    Ja, tre smaker känns lagom. Då borde det finnas något för alla gäster och smaklökar. Nu minns jag dock inte vilka smaker vi valde. Ena var i alla fall choklad (min favorit ;)) 
    Tror jag får sätta mig ner och gå igenom smakerna med min väninna igen Glad

    Vilka smaker ska ni ha på era tårtor/cupcakes?
  • Jennyc

    Åhh så vacker klänning!!
    Skulle också vilja lägga ut en bild på min men vågar inte... Vill inte att min sambo ska trilla över bilderna i ett öppet forum. Tanken är nämligen att jag ska entra kyrkan tillsammans med min mamma. 


    Jag har varit och provat min klänning. Lite justeringar ska göras men gud så nöjd jag är över mitt val!!

    Annars så är den här veckan fullspäckad. Jag ligger i med träningen inför bröllopet. Och har både pt-pass och olika klasser inbokade. Vi ska besöka vår festlokal för att planera bordsplaceringar, möblering, vad vi måste införskaffa och vad som finns. Det blir ett långt besök med andra ord.


    Vi ska också in till Uppsala på lördag för att handla slipsar åt grabbarna. Sedan rymmer jag och min svägerska (som också är en utav mina tärnor) iväg för att kika på lämpliga och passande underkläder till mig som fungerar med klänningen.


    Hindersprövningen har vi skickat in och fler och fler osar att de kommer.

    Den röda tråden i på vårt bröllop blev lite oplanerat jute/säckväv. Vilket känns kul. Det är ändå lite den känslan vi vill förmedla. Enkelt men stilfullt. 

    Annars så rullar det mesta på. Vi fick ett bakslag, ett rejält och väldigt oproffsigt, bakslag med den tänkta makeup artisten. Boka inte Alexandra Lindblad/Modig från Strängnäs!!!
    Hon avbokade plötsligt alla våra provsminkningar. Konstigt att man inte kan hitta en ny lämplig tid för en provsminkning på TRE MÅNADER. Ingen förklaring fick jag till varför hon ville avboka. Hon erbjöd dock en provsminkning 2 dagar innan bröllopet. Vem vill provsminkas så tätt inpå vigseln? Tänk om jag inte hade blivit nöjd. Lite väl tight att hinna hitta en ny mua med en dag att spela på.... 

    Men nu har det i alla fall löst sig med en ny och jag är glad att det blev som det blev. Nu fick jag den mua jag egentligen ville ha från början, men jag var dumsnål. Nu kostar det lite mer men jag vet att jag får en mua som är professionell och grymt duktig. Hon har sminkat mig tidigare. 

    Blev ett långt inlägg men så ser läget ut för brudparet från Sigtuna :)

  • Jennyc

    Jordgubbstårta tycker jag funkar super, året om. Det är ju en klassiker :)

    Jag tänkte ha en enkel slarvig fläta med någon form av huvudsmycke/krans som går i färgerna som är lite i temat med vårt bröllop. Kanske lite ljusrosa blommor för att matcha tärnornas klänningar. Vi får se. Men en enkel fläta blir det här i alla fall. Avancerade frisyrer är inte jag och det skulle nog bli lite "fel".

    Jag försöker utgå så mycket som möjligt från min egen personlighet :)


    Sthlm2015 skrev 2015-07-08 07:11:50 följande:

    Trots att vi gifter oss i september kommer vi köra på en sommartårta, en vanlig jordgubbstårta. :D

    Och det här får mig att tänka på frisyren! Vad ska ni ha? Jag funderar på en enkel, praktisk men elegant hästsvans. Vad säger ni om det?


  • Jennyc

    Hörrni, nu är det nääära!!


    Hur går det för er? Nervösa? Stressade? Känns som hela forumet har gått på semester Tungan ute


     


    Vi bockar av sakta men säkert. Påbörjat bordsplaceringen, håller kontakten med kantorn, väntar på svar från prästen, förbereder lite låtar och riktlinjer till vår DJ, knåpar på festprogrammen, inköpslistan växer allt eftersom, räknar på mängden alkohol osv osv. Stressen är lite utav ett faktum. 

    Utöver bröllopet och all planering så blir det en "spontan" flytt. Vi har letat nytt boende en längre tid, men att drömhuset skulle dyka upp, och bli vårt, nu, var inte planerat. Men vi kunde inte heller säga nej. Så nu ska vi klämma in ett möte med vår nuvarande hyresvärd, samt möte med vår blivande. 


    Hunden valde dessutom att göra illa tassarna rejält så han går med tratt och stövlar samt "kräver" så gott som ständig "övervakning". Inte den bästa tiden. Veterinären var dessutom inte heller gratis. Men han går givetvis före det mesta vår lilla groda Hjärta


    Och en uppfödare hörde av sig och frågade om vi var intresserad av att ge en utav hennes hanar (också hund) ett nytt hem. Självklart vill vi det då vår kille gärna har ett sällskap att springa med. 


    Så vi ska gifta oss, flytta till hus och utöka familjen med en till hund, samt resa till Bali, under de 2,5 närmsta månader. Dumt att ta en sak i taget Drömmer Sa jag att vi båda jobbar heltid samtidigt?
    (Semester vecka 37-40)


    Jag börjar bli lite nervös. Men det är en härlig nervositet. Och stressen, den försöker jag lägga åtsidan. Vi har koll på läget och det mesta flyter liksom på. Även om det känns mycket för stunden. 


    Ikväll spikar vi bordsplaceringen och påbörjar bygget av festprogrammen. Vi har basen färdig, det ska bara läggas upp och designas.


    För oss är det nu 26 dagar kvar Hjärta 12:e september 

  • Jennyc
    Linngbg skrev 2015-08-18 10:02:18 följande:

    Jaha. ringde prästen igår förmiddags eftersom hon som sagt ännu inte hört av sig. Hon ringde upp halv nio igår kväll och vi har tydligen "hamnat mellan storlarna" så hon hade noll koll på oss och hade bara möjlighet att träffa oss nu på fredag eller den 9e september (bröllopet är den 12). WTF? riktigt jävla dåligt och första intrycket utav henne blev ju inte så bra... om inte jag hade ringt vete tusan vad som hade hänt då, hade vi stått där utan präst?? vi fick besked om vilken präst som ska viga oss i mitten av juni, antar att det var då även hon blev meddelad. och kantorn ringde själv för någre veckor sedan för att få första kontakten - hon var iallafall jättetrevlig. var bara tvungen att skriva av mig lite...


    Ja det här med präster och musiker i kyrkan... Vi fick tjata oss till en musiker. Eller ja, vi fick maila flera gånger då vi aldrig fick någon. Man vill ju hinna diskutera igenom allt. 


    Prästen. Han gick på semester och vi får fortfarande inte tag på honom. Han är dessutom bara "prel.bokad" från kyrkan så vi vet alltså inte om det faktiskt bli han i slutänden. Så när vi ska kunna klämma in ett möte återstår att se :/


    Tycker att de borde ha mer koll på det här. Dåligt skött!!


    Men vilken tur att du ringde!!! Skräcksenariot att stå utan präst på den stora dagen. Vad gör man då liksom??

  • Jennyc

    Jag är också jätte nyfiken på vädret!!
    Kikar på 10-dygnsprognosen och än ser det ut som att värmen håller i sig. Dock kan man inte se den 12:e än.... 


    Vi gifter oss i Uppsala men jag kan inte minnas hur det vädret var förra året. Lite jobbigt att planera saker som kan fungera lika bra utomhus som inomhus Tungan ute Man vill ju veta Drömmer 


     

Svar på tråden September 2015!