Inlägg från: Linngbg |Visa alla inlägg
  • Linngbg

    September 2015!

    hej!
    jag och min blivande gifter oss den 12 september i år så jag hänger gärna på den här tråden Glad vi gifter oss i göteborg, kyrka, festlokal, hår och fotogtaf är bokat och klart - sååå skönt att ha det "viktigaste" ordnat! vi har även bestämt tema för bröllopet. det kommer vara genomgående i både inbjudnings- och placeringskort, festprogram samt andra detaljer på den stora dagen. jag är pysslig av mig så alla sådana saker kommer vi att göra själva. vi skickade ut save the date-kort i slutet av förra året för att försäkra oss om att de som vi vill ska komma i möjligaste man undviker att boka in en resa eller liknande just den helgen. ska bli jättekul att följas åt här!

  • Linngbg
    Emmasara skrev 2015-03-05 19:55:09 följande:

    Hejsan, välkommen hit :) 

    får man fråga vad ni har bestämt för tema? 


    självklart! vi ska ha tema origami :) placeringskorten kommer att vara baserade på dessa, men vi ska vika i vitt papper som vi sprayar med guldfärg och korten i kommer vara gröna

    www.etsy.com/se-en/listing/199297047/16-origami-paper-crane-name-place-cards

    sedan kommer grunddesignen på inbjudningarna vara som dessa

    www.etsy.com/se-en/listing/156652807/handmade-origami-paper-cranes-heart-card

    och OM vi himmer har jag fått för mig att vi ska vika flugor till alla herrar och liknande armband till damerna som små gåvor. men vi får väl se om tiden räcker till som sagt haha.

    justinaoffiberlab.blogspot.tw/2013/05/how-to-look-sharp-for-summer.html

    har även hittat en stämpel på etsy med två tranor och ett hjärta som ska pryda nederdelen på programmen, samt en caketopper i trä. sedan ska vi vika lite större tranor och lite andra saker att ha som bordsdekorationer. åh, jag är så pepp på detta! :D har dessutom turen att ha en sambo som tycker det är roligt att hjälpa till med vikandet <3
  • Linngbg

    nu rullar det på bra; menyn är bestämd, specialbeställd caketopper i vårt origami-tema är på väg, bröllopsresan är bokad och på lördag ska jag leta klänning! Skrattande hur går det för er andra? och hur gör ni med toastmater/madam? vi kan inte bestämma oss för vem/vilka vi ska ha...
    två av mina bästa vänner bor utomlands och därför känns det lite mycket att lägga på dem, två av mina andra bästa vänner kommer vara tämligen höggravida så de går också bort... kan man ha en från varje sida, dvs en av mina vänner och en av hans vänner? jag har i stort sett bara en nära vän kvar som det känns "naturligt" att fråga och det kanske är lite mycket att rodda helt själv tänker jag.

  • Linngbg
    Emmasara skrev 2015-04-09 11:46:49 följande:

    härligt att det rullar på :D 

    Det känns som att det går riktigt bra här också just nu det har hänt väldigt mycket på bara en vecka.

    I söndags kom de 2 som ska vara toasmadame till oss och vi planerade och verkligen bestämde vad de ska ha för ansvar under och innan bröllopet. 

    I måndags var vi i lokalen (både kyrkan och festlokalen) och vi har nu bestämt hur vi ska ha alla bord, vi har även kollat på lite andra saker, Igår fixade jag fotograf så det känns riktigt bra. 

    I måndags fixade jag även 2 stycken som ska vara brudnäbbar så det känns riktigt kul. 

    I helgen hämtade även mina föräldrar våra ringar, har troligtvis hittat vad ja ska ha för skor, har även hittat ett armband som jag tror kommer passa till hela outfiten. (kan inte ha halsband p.g.a. min klänning så ville gärna hitta något snygg armband istället) 

    Om någon vecka ska jag testa frisyr med min kompis (hon ska göra min frisyr) och om några veckor ska ja till min kusin för att testa smink då hon ska göra min sminkning. 

    (oj blev väldigt långt och lite plottrigt, men men :P )


    låter ju som att allt flyter på väldigt bra för er också! och jag hittade min klänning igår, är såå lycklig!! det är en riktig dröm från Lilly, axelbanslös med spets över bysten och ett släp. ska dock göra några små ändringar i form av att lägga till lite tyll och spets i draperingen på kjolen samt små ärmar/axelband i spets. jag har hela tiden varit inställd på att INTE ha slöja men när jag provade klänningar fick jag även prova en låååång enkel slöja som bara var pricken över i. så nu blir det helt enkelt med slöja. kommer dock försöka hålla det hemligt för min blivade så att det blir en överraskning på den stora dagen :)

    så skönt att en av de största punkterna är klara!
  • Linngbg

    åhh, nu känns det verkligen att det börjar närma sig bröllopet! har idag gjort klart alla inbjudningar och nu ska de bara postas imorgon. vigselringen är hämtad och på fredag ska jag till sömmerskan för att lägga upp klänningen samt fixa några andra detaljer. hur går det för er andra? :)

  • Linngbg
    filibustern skrev 2015-07-13 08:41:04 följande:

    BILDBOMB! detta ha ja gjort i helgen^^ 9 stubbar till blockljus, 39 wine charms (även som gåva) och en ringbox


    jäklar vad fint det blir!! verkligen superhärligt tema :) och kronan blev ju också fin! 

    jag har också pysslat i helgen; håller på och fixar med en s.k. cardbox för kort och bidrag till bröllopsresan, den är målad och monterad, så nu ska det på gröna sidenband samt vika till två tranor att ha på toppen. sedan har jag stämplat ca hälften av placeringskorten och min blivande har börjat vika tranorna de ska stå i. och i fredags hämtade jag klänningen hos sömmerskan! det går fort nu, mindre än två månader kvar till vår dag.. :)
  • Linngbg
    Sthlm2015 skrev 2015-07-13 17:27:40 följande:
    Åh cardbox! Nu blev jag inspirerad!
    Vad roligt! Känns lite roligare att ha något att lägga korten i. Sedan har vi sagt att en bra gåva kan vara ett bidrag till vår bröllopsresa, men det känns bättre att gästerna kan lämna det anonymt om så önskas, så då blev cardbox den självklara lösningen :) vi ska ha en "enkel" tvåvånings-historia. jag köpte en trave med typ 10 fyrkantiga lådor i kartong på panduro och satte helt enkelt en av de något mindre lådorna ovenpå den största. har rollat allt med guldig färg och skurit ut en öppning i locket på den översta. ska sätta det gröna sidenbandet längst ned på den stora lådan, samt längst ned på den något mindre för att dölja skarven som blev. fäste ihop dom med limpistol men det torkade så jäkla fort att strängen med lim visserligen håller ihop lådorna med gör att det ser ut som några mm glapp mellan dem. så en enkel lösning med bandet som dessutom följer färgtemat :)
  • Linngbg

    ojoj Jennyc, ni kör verkligen allt på en och samma gång! Tyst vår dag är också den 12 september, fattar inte hur tiden kan gå så fort nu... vi ligger nog ganska bra i fas med det mesta egentligen, men jag är stressad som en gnu ändå. försöker i detta nu få tag på prästen som fortfarande inte hört av sig, morr.
    annars så är bordsplaceringen klar, vi lyckades nog bestämma all musik under helgen, festprogrammen är påbörjade, tårtan är beställt, vi har kläder båda två, blommor är beställda, ringen finns hemma sedan några månader tillbaka. ja, det mesta börjar falla på plats helt enkelt Hjärta träffade min bestman och tillika toastmaster i helgen och kände mig väldigt mycket lugnare efter det. och imorgon ska vi träffa fotografen för en liten "pre-shoot" och tankar om hur vi vill ha bilderna. 

    vilken musik ska folk ha? jag tyckte det var oväntat svårt faktiskt. som ingångmusik ska vi ha romantic wedding march av Miranda Wong, sedan psalm 94 och 199 (om jag kommer ihåg rätt) och kantorn kommer förhoppningsvis även spela en låt som betyder mycket för oss på piano också. som utgångsmusik ville jag inte alls ha något traditionellt så det blir This will be (An everlasting love) av Nathalie Cole, den är uppåt och glad och något vi kan skutta ut till som nyblivna äkta makar Glad sedan var det ju det där med bröllopsvals/första dansen. vi har inte alls haft någon tid att öva så det kommer att bli något väldigt enkelt till tonerna av Beyoencé som sjunger At last. den fångar verkligen känslan perfekt. åh vad jag längtar nu!!

    hoppas det går bra med allt för er andra också och att ni inte stressar ihjäl er Flört

  • Linngbg

    Jaha. ringde prästen igår förmiddags eftersom hon som sagt ännu inte hört av sig. Hon ringde upp halv nio igår kväll och vi har tydligen "hamnat mellan storlarna" så hon hade noll koll på oss och hade bara möjlighet att träffa oss nu på fredag eller den 9e september (bröllopet är den 12). WTF? riktigt jävla dåligt och första intrycket utav henne blev ju inte så bra... om inte jag hade ringt vete tusan vad som hade hänt då, hade vi stått där utan präst?? vi fick besked om vilken präst som ska viga oss i mitten av juni, antar att det var då även hon blev meddelad. och kantorn ringde själv för någre veckor sedan för att få första kontakten - hon var iallafall jättetrevlig. var bara tvungen att skriva av mig lite...

  • Linngbg

    ihh, 17 dagar kvar nu!! oroar mig också lite för vädret.. varmt behöver det inte vara, men helst inget regn tack :P

    i helgen blir det möhippa och svensexa! :D det är enda möjliga helgen kvar, för nästa helg flyttar vi hem till mina föräldrar (jippie) inför den kommande stamrenoveringen som börjar precis när vi kommer hem från bröllopsresan. bra timing på det eller, haha? ^^ så vi får spendera våra åtta första veckor som nygifta inklämda i mitt gamla flickrum :P

    egentligen är som sagt det mesta klart, en del pill kvar med program och liknande och så ska vi spraymåla 60 vikta tranor i guldfärg haha. men känner mig ändå rastlös, stressad och kan inte riktigt koppla av hemma på kvällen... är det ett typiskt tecken på bröllopsnerver? brukar inte vara sånhär annars.

  • Linngbg

    ojoj, bara en dag kvar till de förrsta september-brudarna gifter sig!! hur går det för er? antar att ni har för mycket att göra för att hänga här :)

    och bara en vecka kvar till vår dag! :o förstår inte hur tiden kan gå så fort.. nu på morgonen har vi skrivit ut alla program till kyrkan (ska bara skära till dem, det är två program på varje A4-ark) och skrivit ut allt som ska vara med i programmet, det ska "bara" sättas ihop (inte helt säker på vilket sätt som blir bäst än..). idag ska även antalet gäster bekräftas till festlokalen. på onsdag övar vi i kyrkan med prästen + brudföljet. vi har även fått se korten från vår pre-shoot med fotografen, de blev verkligen helt fantastiska!! vi är så glada att vi valde just denna fotograf :D

    det mesta är alltså under kontroll för vår del, men nu börjar nerverna göra sig påminda ordentligt. jag har haft väldigt svårt att fokusera på jobbet under veckan, det är nog ett bra drag att vara ledig från och med efter lunch på onsdag :)

    skickar pepp till alla er andra som håller på och fixar! :D

Svar på tråden September 2015!