Inlägg från: SofieFii |Visa alla inlägg
  • SofieFii

    September 2015!

    Hej hej, ännu en septemberbrud här. 
    Hur långt har ni andra kommit i planerandet? :)

  • SofieFii

    Vi har:
    bokat lokal
    bestämt meny
    bokat fotograf + makeup och hår
    bokat band
    bröllopsklänning, slöja och underkjol köpt och levererat
    brudtärna 1 tillfrågad
    blomsterflicka tillfrågad

    Det är det som är helt klart, sen håller jag just nu på att se om vi kan få ha den vigselplatsen vi vill, och det mesta andra har jag faktiskt redan klart i huvudet iallafall, haha. Save the datesen går ut antingen denna eller nästa vecka, beroende på hur mycket jag hinner göra innan min tenta på torsdag. :)

    Håret vet jag inte riktigt än. Jag inte ha nedsläppt för det känns så vardagligt, och jag vill inte ha helt uppsatt för jag tycker inte att jag passar i det, så det får väl bli något mellanting där jag har någon form av halvuppsättning. :D

  • SofieFii
    Emmasara skrev 2015-01-15 18:59:02 följande:
    jag har kollat runt lite på google så får se hur vi gör, men tror inte att vi väljer den fotografen,  skulle jag hellre vilja lägga de 10 000 på resan  
    Emmasara, kolla på studiomix.se/%23/priser_brollop.html  Vi har valt dem, och jag är jättenöjd änsålänge ( får väl se hur jag känner efter bröllopet ;) ). Vi ändrade lite i vad vi ville ha och gjorde ett "eget paket", men känns verkligen prisvärt och tittar man på bilderna så tycker jag de verkar väldigt duktiga. Tips bara. :) 
  • SofieFii
    SofieFii skrev 2015-01-22 16:05:47 följande:
    Emmasara, kolla på studiomix.se/%23/priser_brollop.html  Vi har valt dem, och jag är jättenöjd änsålänge ( får väl se hur jag känner efter bröllopet ;) ). Vi ändrade lite i vad vi ville ha och gjorde ett "eget paket", men känns verkligen prisvärt och tittar man på bilderna så tycker jag de verkar väldigt duktiga. Tips bara. :) 
    Ser att kanske inte hela länken kom med, men på förstasidan så under bröllop så kan man hitta priserna. :)
  • SofieFii
    Emmasara skrev 2015-01-22 17:10:29 följande:

    Jag vet vilka de är (föräldrar till en gammal klasskamrat), och aa de är riktigt duktiga, men får se kanske ska be 2 kompisar att fota, (båda har gått fotoutbildning på gymnasiet och vet att de är duktiga men får se) 


     


    Men tack ändå för att du tipsade :D 


    Inga problem, då har du ju ändå lite kontakter där ju. ;) 
    Sthlm2015 skrev 2015-01-22 18:07:28 följande:

    Tjena brudar! Här har ni en till som ska gifta sig 5 sept. Som jag letat efter den här tråden, att få känna samhörighet hehe. Här har vi inte hunnit med mycket, bara bokat vigsel+kyrka, bestämt lite löst en budget samt mejlat gällande lokaler. Har precis varit och provat klänningar, vilken djungel! Rekommendation över affären och butiker mottages mer än gärna. :)

    Vilken stad bor ni i? Vad har ni för budget? Vad vill ni ska ingå i festligheterna för den satta budgeten? Hur många tänker ni bjuda? Var får ni inspiration ifrån?


    Välkommen hit! :) Vi har kommit en bit på vägen nu tycker jag, lokal är bokad, håller på att maila med polisen för att få vara på vår önskade vigselplats, menyn är satt, fotograf bokad, band bokat, klänning köpt, brudtärnor och blomsterflicka tillfrågade och kläder till dessa bestämda, dock ej beställda än. Make up och hår bokat, Save the dates gjorda och utskickade. Ja, det va väl typ så långt vi kommit, och resten är praktiskt taget klart i huvudet på mig. Ska sätta mig snart och beställa allt jag vill ha i dekorationsväg och boka bord och liknande (vi ska ha runda bord - vilket inte finns i vår lokal). 

    Vi kommer att vara runt 90 pers till middagen och sedan så räknar vi med att det tillkommer folk till tårta och fest, så vi blir väl upp till 120 personer totalt då.  Vi bor i Malmö-Lund området och ska ha allt häromkring, så det är inte alltid så billigt, därför får vi ha en ganska stor budget. Inte alltid så lätt när man bara är en som jobbar och en som tar studiemedel. Men det är värt att dra ner på annat tycker jag! Tänker ju bara göra detta en gång. :) 

    Jag hittar megamycket inspiration på pinterest, har nog hittat det mesta där, från dukning och dekorationer till inbjudningar och save the dates. 

    Hur går det för dig, hur långt har du/ni kommit?
  • SofieFii
    Sthlm2015 skrev 2015-01-23 17:14:49 följande:

    PInterest, skrattar vid tanken på det. Har inte förstått mig på hur det där fungerar, eller kanske inte orkat sätta mig in i det.

    Oj vad ni har kommit långt SofieFii! Otroligt! Det vi har hunnit med är att boka tid för både borgerlig samt kyrklig vigsel, samtala med präst om villkor/kurser/annat, och...that's it! Ingen budget satt än, ingen preliminär gästlista, inte ens tittat på festlokaler men det ska vi fokusera på i helgen. Detaljerna (dekorationer bl.a.) får komma senare.

    Jag vill jättegärna att så många som möjligt ska vara på vårt firande men min fästman vill ha det traditionellt (ca 60-70 gäster) där de inbjudna stannar kvar på fest och galej. Får se om jag kan övertala honom, men vi håller på att förhandla efternamn på våra framtida barn och det känns att DET är en strid jag vill vinna istället för fler personer på festen. Jag kommer nämligen inte ta min framtida mans efternamn, vi har båda ganska speciella efternamn och jag är alldeles för stolt över min bakgrund och har skapat en identitet kring det som jag har svårt att bara lämna ifrån mig. Hur ska ni göra med namnbyte?

    Anyways...Hur länge har ni planerat inför bröllopet? När förlovade ni er?


    Åh, jag älskar det, hittar så sjukt mycket inspiration där, haha. Ja, det börjar gå framåt nu, tycker det är så himla skönt att ha saker klara i god tid och så att saker inte blir uppbokade när man vill ha dem. Hade gjort mig vansinnig, haha. :) 
    Men det är ju gott om tid kvar, så man hinner ju absolut. Min kompis planerade sitt bröllop på 3 månader, visserligen med mindre gäster, men ändå. Vill man så kan man. :) 
    Ni har inte funderat på att bjuda in till vigseln och sen ha middag och fest med några utvalda? Då får ju alla chansen att vara med lite iallafall..

    Både jag och min blivande har son-namn, så vi kommer att ta ett egenskapat. Nu hoppas vi bara inte det är några hinder för det. 

    Vi förlovade oss midsommarafton 2014, och sen började planerandet ordentligt i september-oktober någon gång. Men jag hade ganska klart hur jag ville ha det redan innan han friade.. ;)
Svar på tråden September 2015!