Inlägg från: Titanringar |Visa alla inlägg
  • Titanringar

    Allergier mot ringar? Vad välja för material?

    Vi har lång erfarenhet av just smyckesallergier och vi tycker att det optimala materialet är titan. Glad
    Under de 20 år vi hållit på med titan har vi mött åtskilliga kunder som inte kunnat bära ringar och örhängen av annat material än just titan.
    Titan används ju både som tandimplantat och inom kirurgin pga. sina vävnadsunika egenskaper.


    Om jag skulle rekommendera något annat allergivänligt material så är det just platina och då legerat med 5% iridium. Legeringar med kobolt bör man undvika då det lättare kan ge allergiska rektioner. Utomlands är det även vanligt med platina legerat med med 5% koppar. Det blir då något mjukare och har inte riktigt så vit färg som platina bör ha.

    Kontakteksem finns i 2 varianter:

    # Dels allergiskt kontakteksem beroende av att man inte tål metallen eller annat ämne som kan sitta i stämplar eller under stenar. Denna reaktion återkommer så fort man kommer i kontakt med ämnet. Inte så vanligt med denna rektion mot ädelmetaller men vanligt vid kontakt med stål, nickel, krom och kobolt. Allergin uppstår varhelst på kroppen man kommer i kontakt med metallen.

    # Dels icke allergiskt eksem beroende av att huden torkar och spricker. Vanligast är då att man haft ringen för tätt och det fastnat tvål, hudkräm eller lösningsmedel under stenarna eller i stämplar. Huden blir röd, fjällar och kliar.


    Man kan undvika att eksemen kommer tillbaks genom att vara extra noggrann med att rengöra ringen inuti med en gammal tandborste och t.ex.diskmedel. Skölj noga i hett vatten!


    Titansmycken från titanringar.com i Härnösand
Svar på tråden Allergier mot ringar? Vad välja för material?