Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Allergier mot ringar? Vad välja för material?

    Jag är inte alls särskilt bra på nickelallergi, däremot reagerar huden när jag använder billiga smycken och borde kanske läsa på lite mer för att inte utveckla allergi Oskyldig

    I alla fall googlade jag mig fram till att palladium i vissa fall blandas med nickel, och i andra fall inte. Så prata med guldsmeden och fråga vilka metaller ringarna är gjorda av. Berätta att du är extremt allergisk och att det måste bli rätt. Du som kund har rätt att ställa krav, särskilt när det handlar om ett smycke som du förmodligen kommer ha på dig hela dagen varje dag. 

    Vitt guld är vanligt guld blandat antingen med nickel eller med palladium, så det kan också funka. Men då måste guldsmeden kunna svara på vilka metaller legeringen består av. I Sverige får man inte använda nickel hur som helst, så om det är ett svenskt företag som köper in palladium och vitt guld från svenska återförsäljare så ska det vara nickelfritt. 

    Om du vill vara väldigt säker så kan du mejla och få allt i skrift, då kan du hävda din rätt senare - om det ändå skulle bli fel. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Det som kan vara ett problem med platina är att det är så brutalt dyrt, men annars borde det inte vara några problem. Enligt Google är platina-smycken 95 % platina och 5 % iridium eller rutenium, som båda är "platinametaller". Men som sagt, en guldsmed är nog bäst lämpad att fråga. Deras jobb är att vara experter på det här


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Allergier mot ringar? Vad välja för material?