• Smurfis

    Allergier mot ringar? Vad välja för material?

    Finns några nickelallergiker här som kan hjälpa mig tänka lite?
    Jag och maken vill byta ut våra vigselringar/förlovningsringar till ett vitt material istället för de i rödguld vi har nu. Vi hade bestämt oss för palladium, ända tills idag då jag googlade mig fram till ett möjligt samband mellan nickelallergi och palladiumallergi!   Vad gör jag nu? Även om jag skulle testa palladium så kanske jag utvecklar allergi mot palladium också, då jag är EXTREMT känslig mot nickel?
    Hur är det med platina och allergier?
    Jag tål sterlingsilver och rödguld.

    Vi hade bestämt alltihopa med en guldsmed redan, egendesignade fina ringar, och nu blir jag jätterädd för allergier...

  • Svar på tråden Allergier mot ringar? Vad välja för material?
  • Smurfis

    Tack! Frågan är om det går att göra VÅRA ringar i titan...handgraverat mönster. Det kanske är för hårt? Väntar på svar från guldsmeden. Men titan är ganska mörkt va?

    Hur är det med platina och allergier, någon som vet?

  • Smurfis

    Guldsmedens palladium är det inget fel på, men jag har läst att man kan korsreagera på palladium om man är nickelallergiker

  • Smurfis

    "En komplicerande faktor är att patienter som har sensibiliserats mot palladium ofta också reagerar på nickel. Djurförsök tyder dock på att djur som sensibiliserats med palladium relativt sällan reagerar mot nickel. De djur som sensibiliserats med nickel reagerar däremot oftare också mot palladium, vilket tyder på att en korsreaktivitet mellan nickelsulfat och palladiumklorid sannolikt föreligger"

    Från socialstyrelsens hemsida :-/

  • Smurfis

    Väntar på svar från vår guldsmed nu! Han är toppenduktig, men han är ju ingen allergolog. :-/ Han vet redan om min nickelallergi, men trodde att palladium inte var några problem. Men enligt socialstyrelsen bland annat så KAN det bli problem med korsreaktioner

Svar på tråden Allergier mot ringar? Vad välja för material?