• Kileane

    Hur viktigt för dig?

    Jag har bytt namn nu iom. bröllopet men för mig känns det nästan som en sorgeprocess där jag stegvis överger mitt gamla namn och övergår till det nya. Länge började jag nästan gråta bara jag tänkte på att byta...

    Både sambon och jag har vanliga namn, men mitt är mycket enklare och har funkat fint utomlands. Nu har jag ett namn (förnamn + efternamn) som finnar inte kan uttala (vi bor i Finland...) och ett efternamn som inte alls funkar internationellt.

    Dessutom har jag en yrkesidentitet med mitt gamla namn, så det är inte så bara att byta rakt av utan förklaringar. Det känns faktiskt inte speciellt roligt att byta, men samtidigt är inte heller alternativen tilltalande - jag vill att hela familjen heter likadant, vår dotter har redan sambons namn (annars hade ju han kunnat ta mitt) och jag vill inte ha dubbelnamn. Jag hade velat göra som ni kan i Sverige; behålla mitt flicknamn som mellannamn (typ Anna Svensson Andersson) men det går inte i Finland utan då blir det ett dubbelnamn med bindestreck emellan.

    Så, får se om jag vänjer mig med tiden :)


    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
Svar på tråden Hur viktigt för dig?