Inlägg från: ballerina |Visa alla inlägg
  • ballerina

    Hur viktigt för dig?

    Varken jag eller fästmannen vill heta varandras namn... jag är helt emot att behålla mitt namn också. Så de alternativ vi har är att ta ett gammalt släktnamn eller hitta på ett nytt. Vi kom på ett nytt efternamn som vi båda tokälskar! MEN SÅKLART finns det FEM (5) personer som heter vårt älskade efternamn... Enligt prv kan man inte ta ett namn som någon annan redan heter. Men vet någon hur man kan "komma runt" problemet? Kan man t.ex prata med de som har efternamnet och fråga om man får ta det?

  • ballerina
    filibustern skrev 2014-09-02 21:10:08 följande:
    ja, du kan fråga personerna med namnet om lov att ta namnet :) 
    KAN MAN!?? ÅH, så glad jag blev!! :D Ska man ringa, eller hur ska man gå till?
  • ballerina

    Tack till er som gett mig svar. Jag har ringt prv, och de sa att jag ska skicka in en ansökan och vi kommer få nedslag på det, MEN vi kommer få en lista på alla hinder (andra människor, företag, varumärken) som heter det vi vill heta och vi kan då kontakta dom. Om vi får skriftligt medgivande från alla så ska vi skicka in en ny ansökan och då kan vi få det :) Lång väg att gå, men kan vara värt det!

  • ballerina
    Plättis skrev 2014-09-03 11:19:50 följande:
    Perfekt! Det låter som en väldigt bra utgångspunkt  

    När jag och min sambo försökt slå ihop våra efternamn så för det tankarna till en stor, grön, strålningsskadad superhjälte med humörproblem. Och vi vill inte ge våra eventuella framtida barn den starten i livet och skolan Tungan ute Så vi tar hans efternamn och jag får välja namn till våra barn!
    Haha, ja, för oss blir det Perlund. Känns ju inte jättelockande ;)
  • ballerina
    FrökenW skrev 2014-09-10 21:11:07 följande:

    Ballerina, jag vill inte strö smolk i bägaren men jag har ett mycket ovanligt efternamn, vi är en handfull totalt och tillhör alla samma släkt, och jag tror inte någon av oss skulle svara ja på en sådan förfrågan. Du kan alltid fråga, men får nog vara förberedd på ett nej och försöka att inte fästa dig allt för mycket vid namnet innan du vet att det går vägen. Kanske går det att omvandla på något sätt annars, typ sätta ihop beståndsdelarna på ett annat sätt? (Jag skulle inte heller uppskatta ett hembesök av den anledningen, men det kanske bara är jag. Ett brev ger mottagaren möjlighet att fundera över en ärligt talat rätt omvälvande förfrågan, kanske gör det dem vänligare inställda.)


    Vi har vridit och vänt på det, men det verkar inte bli det namn vi vill ha. Att göra hembesök är ingenting jag ens har funderat på, eftersom jag själv inte tycker om det och för det andra bor vi över 200 mil från varandra... ;) 
Svar på tråden Hur viktigt för dig?