• Plätti­s
    Äldre 2 Sep 20:13
    8554 visningar
    45 svar
    45
    8554

    Hur viktigt för dig?

    Mitt efternamn har 500 bärare, min sambo delar sitt med 2 500 andra. Trots det har jag bestämt mig för att byta till hans efternamn. Jag har ingen jättestark koppling till pappas släkt (som jag delar namn med), och dessutom heter en tjej som driver eget företag i stan samma som mig (mitt förnamn är dessutom inte jättevanligt, så att vi skulle heta samma är helt otroligt). Hennes kunder ringer mig oftare än man skulle kunna tro, så det kommer bli skönt att bara folk som vill nå mig kommer ringa mig! 

    Det enda som fått mig att grubbla är det faktum att jag är har planer på att doktorera och bygga vidare på mina tidigare studier, och då skulle det vara bra att ha kvar mitt nuvarande som mellannamn. Men det kommer bli väldigt långt, och jag har redan nu svårt att få plats med allt när man ska skriva under. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 3 Sep 09:35
    #18
    ballerina skrev 2014-09-03 08:35:08 följande:
    KAN MAN!?? ÅH, så glad jag blev!! :D Ska man ringa, eller hur ska man gå till?
    Jag skulle ha skrivit ett brev, faktiskt. Och lämna mitt telefonnummer och mejladress i brevet och bett dem höra av sig med besked. Om man inte får svar inom en vecka eller kanske två kan man ringa. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 3 Sep 11:19
    #22
    ballerina skrev 2014-09-03 11:10:40 följande:

    Tack till er som gett mig svar. Jag har ringt prv, och de sa att jag ska skicka in en ansökan och vi kommer få nedslag på det, MEN vi kommer få en lista på alla hinder (andra människor, företag, varumärken) som heter det vi vill heta och vi kan då kontakta dom. Om vi får skriftligt medgivande från alla så ska vi skicka in en ny ansökan och då kan vi få det :) Lång väg att gå, men kan vara värt det!


    Perfekt! Det låter som en väldigt bra utgångspunkt  

    När jag och min sambo försökt slå ihop våra efternamn så för det tankarna till en stor, grön, strålningsskadad superhjälte med humörproblem. Och vi vill inte ge våra eventuella framtida barn den starten i livet och skolan Tungan ute Så vi tar hans efternamn och jag får välja namn till våra barn!
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 3 Sep 15:00
    #24

    Grönman för oss Cool


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Hur viktigt för dig?