Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Hur viktigt för dig?

    jag har väl inte ett jätteovanligt namn, men tillräckligt, och tillräckligt fint för att jag inte vill byta till ett vanligt sonnamn (som jag förövrigt bytte bort för 3-4 år sen) men nu är det ju så att min blivande ska även han byta bort sitt sonnamn till ett väldigt ovanligt namn (bara 13st som har det) så jag kommer då ta hans namn, men behålla mitt som mellannamn. 

    men jag har sagt det att om han nu av någon anledning ångrar sig och inte vill ta det nya namnet, så behåller jag mitt namn ^^ låter som utpressning haha! men vill inte heta nåt-son... 

  • filibustern
    ballerina skrev 2014-09-02 19:10:26 följande:

    Varken jag eller fästmannen vill heta varandras namn... jag är helt emot att behålla mitt namn också. Så de alternativ vi har är att ta ett gammalt släktnamn eller hitta på ett nytt. Vi kom på ett nytt efternamn som vi båda tokälskar! MEN SÅKLART finns det FEM (5) personer som heter vårt älskade efternamn... Enligt prv kan man inte ta ett namn som någon annan redan heter. Men vet någon hur man kan "komma runt" problemet? Kan man t.ex prata med de som har efternamnet och fråga om man får ta det?


    ja, du kan fråga personerna med namnet om lov att ta namnet :) 
  • filibustern
    ballerina skrev 2014-09-03 08:35:08 följande:
    KAN MAN!?? ÅH, så glad jag blev!! :D Ska man ringa, eller hur ska man gå till?
    ja det kan man :) vad jag har hört och läst i alla fall. :P men om du vill vara helt säker så fråga skatteverket/PRV. men t.ex så hörde jag av någon att jag kanske var tvungen att fråga min karls familj om jag fick ta deras namn, men efter att ha frågat PRV, så var det bara att min karl (när han bytt till det namnet) är den som ska ge sitt medgivande. om han nu inte ville jag skulle ta hans namn, ja men då fick jag ju leva med det. så jag antar det är samma sak med främlingar med otroligt ovanliga namn- dom måste ge sitt medgivande. tja. ringa vore bäst, men vet du att någon eller flera bor i närheten så kan du ju gärna gå dit personligen. :) sen vet jag inte hur det blir med om de måste skriva under på att de medgivit (eller inte). som sagt. det kan du ju också fråga PRV. 
  • filibustern
    Plättis skrev 2014-09-03 15:00:15 följande:

    Grönman för oss Cool


    frågade faktiskt karln vad han skulle tycka om att skapa ett nytt av våra resp. nya efternamn. vårt skulle bli Pennelius. :P 
  • filibustern
    Aniara4 skrev 2014-09-06 16:45:28 följande:

    För mig var det ganska viktigt att ha kvar mitt släktnamn, som jag redan bytt till mig en gång när jag var yngre. Men jag ville också ha hans namn, så jag valde att ta det och ha kvar mitt namn som mellannamn.

    En av fördelarna är att han har ett vanligare namn som folk uppfattar när man säger det i telefon, mitt efternamn blev tamejfan ALDRIG rätt hur jag än bokstaverade!


    haha! ja det kan vara lite jobbigt med våra framtida namn, i telefon så får man bokstavera det haha! 
Svar på tråden Hur viktigt för dig?