• Ninjara

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Kotten
    Mirred skrev 2015-03-01 18:37:07 följande:

    Med tanke på att de var första gången som vi gjorde dem så blev det sockerkaka som mixades med philadelphiaost och doppade dem sen i chokladen och så strössel på... Nästa gång blir de nog några andra...måste dock hitta någon bättre hållare åt dem....


    En lite "latmansvariant" av cakepops är att göra chokladbollar och ha en bit sugarpaste eller marsipan över. Det är rätt gott, väldigt sött men enkelt och kul för barn. 
  • Mirred

    Tack för tipset Kotten!

    Hade ny bröllopsdröm inatt...bröllopet va imorgon och INGET med bordsdekorationen var ordnat med...hade lite panik över det när jag vaknade och var sjukt lättad när jag insåg att det bara var en dröm.... Berättade detta för min tärna idag på jobbet och hon lugnade mig med att hon inte kommer låta något sådant ske :)

  • annaforss

    Hej allihopa!

    Vad roligt med en Umeå tråd!
    Jag och min sambo gifter oss också i Umeå 2015 den 1:a augusti.
    Såg att det var några fler i tråden som hade det datumet =)

    Vi ska som det ser ut just nu viga oss i Helena Elisabeth kyrka på gamlia, men funderar på att ha vigsel på altanen på vår festlokal. Under själva festen ska vi hålla till på Fabriken nere vid umeåälven =)

  • Mirred

    Välkommen hit till gruppen annaforss!

    Jo vi är några som gifter oss 1/8! Ska ni ha stort el litet?

  • annaforss

    Vi tänkte först lite mindre, varav vi bokade Helena Elisabeth kyrkan som är väldigt liten och fin.

    Men nu ser det ut som vi blir 85-95 gäster ungefär till bröllopet. Så det blir rätt stort nu ändå :)
    Vi skickade ut Save The Date kort i början på december för att säkerställa att så många som möjligt kan komma då all släkt är rätt utspridd från Kiruna till Södra sverige.

    Vart ska ni hålla till någonstans Mirred? Glad

  • Mirred

    Vi hade också tänkt ett mindre bröllop, typ 50 gäster... Nu när vi skickade utkomsten så var det typ 78st som är bjudna....

    Vi ska vara på Officersmässen

  • Plättis

    Välkommen i tråden

    Vi gifter oss helgen före på 5 knop, alltså precis bredvid! Det blir precis lagom för våra 60 gäster och jag är så tacksam över att ha Alfio och Roberto som kommer fixa allt åt oss. De har verkligen tagit hand om oss än så länge, och jag som i vanliga fall oroar mig sönder och samman är alldeles lugn

    På måndag ska vi förresten träffa vår vigselförrättare och bestämma tiderna för vigseln. Efter det trycker vi våra inbjudningar och skickar ut dem. Jag ska lägga upp bild när de är färdiga, de är så fina att jag knappt förstår att det är våra. Vi fick hjälp av en illustratör med omslaget, texten fixar jag själv i InDesign och trycker via internet från en sida jag blivit rekommenderad.

    Sambon är mest moraliskt stöd i den processen, han är inte särskilt intresserad av typsnitt och sånt


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Mirred

    Nu har operation få till håret börjat!

    Jag gick idag till frissan med mitt cendréhår med en 10cm utväxt av kopparrött hår... Frisören kollade skeptiskt på mitt hår och förvarnade att jag nog INTE kommer kunna bli ljus idag, att vi nog får ta allt i etapper... Sa att jag förstod det och var beredd på det!

    2,5h senare så går jag ut från frissan med en blindhet som jag är riktigt nöjd med :) vi hann göra upp en plan om hur vi ska göra med håret inför bröllopet med färgning och insättande av löshår :) ska inte göra håret där dock... Men de känns bra med en plan :)

  • annaforss

    Åh vad härligt att äntligen få komma igång med frisören!

    Vi är från Umeå men bor i Stockholm sedan 3,5år tillbaka. Ni umeåbrudar som bor kvar, har ni några tips på bra frisörer i Umeå?

    Just nu litar jag bara på min frisör här i Stockholm, men honom kan jag ju inte ta med mig :) förutom att han har full kontroll på min färg och klippning fram till bröllopet :)

  • Kotten
    annaforss skrev 2015-03-09 21:01:25 följande:

    Åh vad härligt att äntligen få komma igång med frisören!
    Vi är från Umeå men bor i Stockholm sedan 3,5år tillbaka. Ni umeåbrudar som bor kvar, har ni några tips på bra frisörer i Umeå?
    Just nu litar jag bara på min frisör här i Stockholm, men honom kan jag ju inte ta med mig :) förutom att han har full kontroll på min färg och klippning fram till bröllopet :)


    Jag vill också gärna ha tips, jag är väldigt nöjd med min frisör (jag klipper mig i Thulehuset i Umeå, salong attityd trots att jag bor i Stockholm sedan ett par år tillbaka). Men min frisör ska vara mammaledig i sommar så jag kommer inte kunna gå till henne. Jag gifter mig också en lördag, jag vet inte riktigt hur svårt det är att hitta ställen som har öppet lördagar?
Svar på tråden Umeåbrud 2015