• FridaFreda

    Umeåbrud 2015

    Vilken härlig tråd ni startat!
    Behöver tips och och inspiration även här i Vännäs. Gällande fotografering kan jag även tipsa om vår fotoklubb Flabb här i Vännäs. Många hobbyfotografer, många duktiga!

    Jag och min sambo var själv fotografer för en månad sedan på en bekants bröllop. Vi var mingelfotografer och fanns med från kyrkan, till efterfesten drog igång. Fotade detaljer, ansikten osv. Så ett tips är att kolla med någon hobbby fotograf som vågar smyga runt och få med allt de där som händer, som man vill minnas =)

  • FridaFreda

    Hej, och tusen tack.

    Vi velar. Min sambo var jätte på i sommar, medan jag stod och tjatade om dålig ekonomi. Sen gjorde vi ett överslag och jag sa: Bestämmer vi oss så går det!

    Nu har vi "bestämt oss", men han jobbar som inte framåt. Jag har lånat Allt om bröllop, fantastisk bok!, som han satt och läste lite i igår och blev rörd. Så jag hoppas nu att vi kan börja sätta oss ner och planera "på riktigt".

    Ex sätta ett datum! Vi pratat även vi om augusti, men inget är alltså bestämt. Suck! Jaja, bara gilla läget och drömma lite till ;)

  • FridaFreda

    Nu tror jag vi har börjat komma igång.... =)
    Som det lutar åt nu blir de 8/8 2015. Ska kolla på lokalen imorgon. Vi planerar att ha vår vigsel ute (må vädergudarna vara på vår sida). Detta blir just utanför Vännäs där det även finns en lokal med tak om vädret är emot oss. Det är på Pengsjögården, egentligen var hela gården bokad då men ibland är det bra med kontakter för dom skulle fixa det åt oss ändå *yippie*!

    Just nu diskuteras vi frågan Save the date-kort, ja eller Nej. Fördelar med att ha det och fördelar med att inte ha det. hur tänker ni??
    Ska försöka fara och kolla priser på papper och liknade, för att kolla om det är värt att göra själva.

  • FridaFreda

    Åh allt de här med kort är ett mörker. Vi har nog bestämt oss för att skicka Save the Date kort ändå, eftersom 8/8 är semestertider. Vi har velat mellan att göra korten själva och beställa. Men i söndags då vi var på Ica Maxi och kollade på deras scarphylla plockade vi ihop för att göra korten själv. Sedan passerade vi Julavdelningen och jag fick återigen min idé att kombinera Julkort och Save korten. Så vi kommer nog göra paket, hänga tags med texten Save the date, datum, och att inbjudan kommer sedan. Sedan fota dessa, och beställa korten på Smartphoto, fuji eller liknade :)
    Ska försöka få ihop dessa i veckan och kolla om det fungerar, annars blir det Plan B, enkla gör de själv kort.

    Angående vår budget, så har jag ej fastjobb, utan springer runt. Dessutom börjar kroppen säga emot nu när jag vill försöka jobba extra för att få ihop allt. Suck! tack å lov har jag sparat, men ändå vill man veta vad man kan lägga undan, precis som du säger Plättis. Så ber hårt för ett fastjobb för både att lugna kropp och börs!

    Var förresten och träffade 3 barndomsvänner i fredags, varav endast en som jag fortfarande umgås med och vill bjuda. En av dem andra två, hennes bröllop var jag på (för 3år sedan) och nu hade hon total utfrågning på mig om inte vi skulle gifta oss snart. För att hon VILLE minsann på bröllop, och HON skulle göra festen så bra. Och jag hade inte ens tänkt bjuda henne, just för att vi inte umgås, allt ska helst handla om henne.... Jag nämnde inte att vi bokat datum lokaler osv eftersom det är hemligt än. Men kändes fruktansvärt att sitta och prata/diskutera:

    Hon: Men VI hade många vänner för vi ville ha en bra fest
    Jag: Okej, men om jag gifter mig vill jag helst inte ha mer än 60-70personer för jag vill helst hinna träffa mina gäster. Och det är nästan bara familj och dom jag umgås med idag. Plus att det är en budget fråga också..
    Hon: Ja men du kommer ändå inte hinna runt. Ta kuvertavgift! Sen väljer man vänner som gör festen. Och du vet att jag kommer vara bästa fest-startaren. Du såg ju hur bra jag var på våran..

    Förstår ni min ångest. På deras bröllopsdag sa hon hela kvällen, MIN bröllopsdag, MIN fest och räknade inte ens in hennes make. Hur gör djur? Alltid sårar man någon...

  • FridaFreda

    Här är de stiltge, känns de som. Vi började förra veckan dela ut Save the date/julkort till familjerna, inga WOW än bara "å kul". Ska till sambons pappa ikväll och ge till hans mamma på fredag. Min familj har svårt att uttrycka känslor, så hoppas få se glädjen från hans mamma istället =) Kanske låter lite töntigt, men  jag behöver den där lilla ÅH GALET KUL *hoppa upp och ner*-reaktionen från någon fler för att jag ska bli taggad. Är som i en svacka :/

    Känns iallafall skönt att börja berätta så man kan få börja känna att de är "på riktigt"...

    Klänningar är jag lite rädd för då jag är väldigt kort å väldigt tjock. Få ner vikten nu vid jul känns så svårt, hoppas som sagt på att när alla kort är utlämnade till vännerna, då blir de mer verkligt och jag vill träna fler pass i veckan.

  • FridaFreda

    Vad ni kämpar på där ute!
    Själv har vi satt vi några kvällar en vecka och knoppade ihop inbjudningskorten. Tills det bara var spetsen kvar som skulle knytas runt. Skulle få spets av min mamma som då var utomlands. Vi fick en hel bunt med spets i måndags, och sen började jag klippa ut band. Ja, det var allt annat än lätt å blev bara fullt enligt mig, så de fick vara. Igår när jag jobba satt min fina sambo och klippte ut resten <3

    Så nu ska det bara dit, sen är det väl bara att skicka.

    Har dock sån ångest över allt annat. Alldeles för stor för alla klänningar, kunde endast ha 3st klänningar på Högtidskläder. Men 6000kr känns dyrt. Måste åka upp till Piteå och prova fler.
    Hittar ingen ring jag vill ha.
    Vet inte om vi ska ha tårta eller cupcakes som vi tänkte från början, eller vem som ska göra det.
    Fotografen som är en hobbyfotograf har inte kommit med något ungefärligt pris, inte heller make-up tjejen.
    Mitt vik jag går på ska ut på sökning, så mest troligt blir jag av med det i Mars (om jag inte får tjänsten) och då måste jag börja springa vika igen (det brukar betyda 4-5ställen/vecka).
    Orken och energin är minst sagt i botten...  Bara att sluta gnälla och he sig av till ett 22h arbetspass :/

    trevlig helg

  • FridaFreda

    Harre min ge vad tiden går fort.
    Började dela ut några inbjudningar i måndags i Umeå, resten ligger på köksbordet där hälften av dem väntar på att bli knutna ännu. Knyter dem med spets, men istället för rosett är det en slipsknut =)

    På tisdag, om vädret är okej tar jag och mamma en tripp till Piteå för att pröva klänningar på Cinderella. Hoppas det blir av och att jag finner något roligt =)

    Var har ni köpt era klänningar?

  • FridaFreda

    Kotten, du tror inte det är billigare att köpa Ikeas knoppa-lakan. Eller passar Jysks modell? Dom har haft utförsäljning på sina =)

  • FridaFreda

    Vi skapade en hemsida, enkel och kanske överflödig men jag tyckte det både var bra och roligt ????

    Våra inbjudningar är ute, dock inga svar än. Men många har sagt muntligt ja, men vi vill ha allt på mail ????

    .Våra kläder är köpta, fattas underkläder samt väst och cravat för Jonas. Sen va de det där med skor. Har så klumpiga fötter ????

    Vi kommer ha lite lantligt tema.

  • FridaFreda

    Så smart Malin =) Vi har ej bokat in någon resa, vi har inte ens pratat om de. Lutar nu åt att vår skatteåterbäring kommer gå till att bli min "inkomst" i september/oktober då jag tänkt vara ledig 4v i sommar och jobbar som vikarie. Men det har fungerat förra året också, vi är ju rik på kärlek iaf =)

    Jag måste dock in med alla papper direkt efter bröllopet, eftersom körkortet går ut 22/8 (dvs 2v efter bröllopet). Var tog dessa 10år vägen?! Vore skönt att bara byta körkort en gång i höst.

    Var och beställde ring i fredags på Albrekts. hade bestämt mig för en och gick dit för att pröva och du sa tjejen: Det där är en superfin ring, dock ingen som vi rekommenderar för vigsel eller förlovning. Vad hade du tänkt den till för ändamål?
    *SUCK*!!!!!!
    Happ, där stod jag på ruta 1 igen. Men valde en annan ring istället, orkar inte vela. Är så otroligt tacksam över att hon var ärlig och hjälpsam, verkligen underbar tjej! Hoppas hon jobbar på torsdag då jag ska hämta den!

    Var och diskuterade blommor med en kompis till min sambo igår, som ska göra vår bukett. Svårt de här med blommor. Men tror hon löser det kanon bra :D

Svar på tråden Umeåbrud 2015