Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Buffé. Bara vitt vin?!

    Oj, här var det livligt.

    Vi gifte oss förra året, och hade middagen på restaurang. Menyn planerades med restaurangens kökschef. Deras sommelier valde ut ett lämpligt vin, som råkade vara vitt. Vi hade inga andra önskemål än att vi ville ha en fungerande HELHET där mat och vin kompletterade varandra.

    Vi kom överens med restaurangen om att det fåtal gäster som inte kunde tänka sig vittvin fick be servitriserna servera ett rödvin i samma prisklass, alt. öl. Jag har ingen aning om hur många som bytte ut det tänkta vinet till något annat. Vi marknadsförde heller inte valmöjligheterna, utan de som inte ville ha vittvin fick själva fråga den servitris som hade hand om deras bord.

    Jag tycker det är viktigare med en bra mat&vin-helhet än att det finns ett stort urval. På restaurang dricker jag ofta det vin som rekommenderas - jag litar på att sommelierer/personal med stort vinintresse skapar bättre kombinationer än jag själv när jag bara läst menyn.

    TS: ni känner era gäster och vet vad de väntar sig. Det är kanske bäst att ha några flaskor rött redo om ni tror gästerna är väldigt inställda på att få välja. Personligen dricker jag det som bjuds på bröllop och lämnar mina preferenser hemma. Gillar jag inte det som bjuds är det mitt problem, inte brudparets.

Svar på tråden Buffé. Bara vitt vin?!