Inlägg från: PiaB igen |Visa alla inlägg
  • PiaB igen

    Buffé. Bara vitt vin?!

    Jag vågar påstå att jag är bra på viner då det är ett stort intresse. Jag och min blivande man samlar på viner, och vi ska gifta oss på vår favoritvingård, så vin är själva temat på bröllopet. Gästerna ska få en rundvandrig och en liten vinprovning medan vi tar bilder o.s.v.

    Med det sagt så vill jag bara säga att det inte behöver vara skitvin bara för att det inte kostar flera hundra. Vi har några favoriter som kostar runt en hundring och ett fantastiskt gott bubbel som folk tror är Bollinger när vi bjuder på det. Men nu frågade du ju inte om billiga viner. Ville bara påpeka att även "vinsnobbar" kan uppskatta ett billigt vin, beroende på smak. Det är inte alltid priset som smakar.

    Som svar på frågan, så tror jag att de flesta skulle reagera om det bara finns vitt. Hur gott det än är. Jag kan garantera att våra gäster skulle undra, även om de inte skulle klaga till oss. Några har redan uttryckt "åh, då blir det goda viner", när vi bjudit dem eftersom de vet vårt intresse. Och det verkar ju era gäster också göra, känna till ert alltså. Men om du vet att era gäster hellre dricker vitt än ett prisvärt rött så är det ju bara att köra

  • PiaB igen

    Till en skaldjursbuffe skulle jag också servera vitt vin, med möjlighet till annat för de som önskar. Majoriteten dricker nog det som är tänkt, men man vet aldrig. Och som värd/inna vill jag inte bestämma vad gästerna ska dricka. De kanske tycker det passar jättebra med rött, det är deras upplevelse.

    Eftersom vi nu vet att det är skaldjur, vilket inte framgick från början, tror jag ingen tycker det är konstigt med vitt. Men att det finns möjlighet att välja något annat. Så är det ju på restauranger också, att de rekommenderar ett vin/vinpaket, men det är frivilligt att ta det eller något annat.

Svar på tråden Buffé. Bara vitt vin?!