Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Buffé. Bara vitt vin?!

    Jag dricker både rött och vitt vin. 


    Men då jag dricker det för att förhöja smaken på maten så spelar det egentligen ingen roll hur bra det vita vinet är för sig, om det hade passat bättre med ett rött vin till den maträtten (enligt mig).


    En kompis dricker bara rött vin oavsett mat, för hon gillar inte vitt över huvud taget, hon dricker inte öl heller. Så att då i princip välja mellan två saker som hon tycker smakar blä, eller dricka vatten skulle nog kännas sådär lagom tråkigt.
    Jag tror inte att hon skulle tycka att det var snålt och hon skulle säkert inte klaga om hon var gäst hos er. Men jag misstänker att jag hade fått höra det i efterhand sen Tungan ute

    Hennes man är istället allergisk mot det röda ämnet i rödvinet, så han skulle inte kunna dricka vin om ni bara hade haft rött som alternativ...


    Jag tror nog att om ni har vin så kommer inte alla förstå varför ni bara har vitt.
    Och jag tror säkert att vissa kommer sitta med ett glas vatten eller läsk istället för vin bara för att dom inte ville ha vitt vin till maten, och inte dricker öl.
    Men om ni bara vill ha vitt, så kör på det.
    Räkna bara med att några säkert kommer undra Glad

  • Chicita

    Vem har pratat om "husets röda och husets vita" och "rödslask"?


    Du ställde frågan "kan man" och "kommer alla förvänta sig". 
    Och får svar på den frågan.
    När du får svar, som nu uppenbarligen inte passade dig så vräker du ur dig något till oss som tog oss tid att svara, där det låter som om vi är värsta neanderthalarna utan smaklökar och finess.


    Ditt förtydligande innehåller väsentlig information som skulle kunna varit värt att veta från början, och du hade kanske fått några andra svar om du skrivit det direkt.


    Om du nu känner din familj så bra så behöver du väl inte ens fråga. Då tar ni det vita vinet och det kommer bli superdupertoppenbra, alla är glada och nöjda över det superba vinvalet.

    Men faktum är att vissa bara dricker rött, och vissa dricker bara vitt och alla dricker inte öl. Och kommer det folk som bara dricker rött och inte gillar öl så kommer dom nog att undra över varför ni bara har vitt vin. 
    Men ni har väl inga sådana människor i släkten? 
    Det hade ju varit oförskämt liksom...


     


    Jag undrar varför du ställer en fråga som du inte verkar ha svar på dock...

  • Chicita
    orsing skrev 2014-07-28 22:36:40 följande:

    Med det sagt, kvarstår ändå frågan - nu förhoppningsvis lite bättre formulerad...!?! Skrattande


    Much better Flört

    Att ha alternativen, men inte skylta med dom är helt ok.
    Vi skyltade inte med att man kunde få annat än rödvin till maten, men det fanns både vitt vin, öl och cider förutom bordsvattnet.
    Det röda vinet var egentligen det enda som passade till maten.
    Men många bytte ändå ut det mot vitt, öl eller cider... och dom ska ju inte lida bara för att dom har dålig smak (obs ironisk Tungan ute ) 

    På restauranger när det är stora sittningar (grupper) är det väldigt vanligt att man ställer fram bordsvatten och lättöl på borden och sen har man med sig typ 2 rödvinsflaskor och 1 vitvinsflaska när man går runt och serverar dryck (om det är till rött kött som exempel då, annars kanske man har 2 vit och 1 röd) 
    Om någon vill ha något annat än det så byter man ut drycken utan knot, men man frågar inte varenda en "vill du ha öl eller cider istället?"

Svar på tråden Buffé. Bara vitt vin?!