Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Buffé. Bara vitt vin?!

    vad är vitsen med att bara ha vitt vin?  Nyfiken fråga bara.

    Jag tror precis som ovanstående att serveras vin så förväntar folk sig att det finns både rött och vitt.   För det finns folk som bara dricker rött tex och så finns det det dom som bara dricker vitt. Och att det då bara finns en enda sort känns då dumt, då alla inte får samma möjlighet att dricka ett gott glas vin.  

    Att dricka en öl eller tvingas välja läsk tex när man förväntar sig ett glas vin känns sådär... 

  • Nyfiken gul , nu fru

    jag förstår fortfarande inte riktigt frågan.  Men oavsett om vinet kostar 500 kr flaskan eller 50 kr flaskan är faktumet att ni fortfarande serverar vitt vin enbart.  Ja det kan finnas folk som önskar rött vin och inte heller dricker öl. 

    Ett bröllop är ett bröllop så oavsett vilka vanor man har i vardagen så kan det ändå finnas någon som undrar varför det bara finns vitt vin. Just för att det är ett bröllop. 

    Eftersom du ändå frågar så har du själv tveksamheter kring frågan och då bör du gissningsvis ändå ana att någon kan undra. 

    Och varför skulle man inte kunna ha en tanke bakom ett bra anpassat rött vin?  Eller anses alla röda viner per automatik vara "rödslask"?   

    Jag förstår inte heller varför det anses ofint att dricka ett rött vin men att hänvisa gästen till "det som erbjuds" även om det är ett bordsvatten är tydligen okej?  Ett glas vatten finare än ett rött vin som ni anser inte riktigt passar in? 

    Förlåt snäsningen men den här frågeställningen gjorde mig provocerad,. 

  • Nyfiken gul , nu fru
    orsing skrev 2014-07-29 17:25:34 följande:

    Min fråga - ursäkta den klumpiga initiala frågan - rör en skaldjursbuffe, tilll vilken vi kommer att servera bubbel för runt hundralappen flaskan. Det finns ett par väldigt prisvärda sådana på marknaden, som bl a PiaA igen har sagt. Det finns inga motsvarande röda i samma klass för samma pengar! Naturligtvis kan jag köpa ett rödvin i hundrakronorsklassem, och få ett som passar hyfsat, men det kommer INTE passa lika bra, och då hade jag mina funderigar på att helt enkelt låta bli det sämre alternativet.

    Jag har nu förstått att på bröllopsmiddag ska man servera både rött och vitt vin, oavsett om det röda (eller vita) inte passar med maten. Okej, jag kommer att göra så. Bordsvatten är neutralt, passar till det mesta och kan kryddas med lämplig smaksättning. Jag tycker definitivt inte att allt rödvin är rödslask, några av favoritvinerna är röda under hundralappen - men de passar inte till just den här maten...

    Jag ville helt enkelt att gästerna skulle få en så fint sammansatt måltid som möjligt, som vi som värdpar kan stå för (och ha råd med) fullt ut!


    Om gästerna ska få en så sammansatt måltid som möjligt så förväntar dom sig att det finns en dryck som passar alla smaker.  Därför bör både ett rött och vitt vin serveras för det är vad en gäst på ett bröllop förväntar sig. 

    Och ja även om det är en skaldjursbuffe som serveras så kan det tänkas att någon vill ha rött vin.  Även om du någotsånär vet att dom flesta dricker vitt vin kan du inte ta det för givet att gästen väljer det.   

    Att degradera ett glas vitt vin till en öl eller ett vatten är inte okej .  Då är det inte enligt mig en sammansatt måltid.  
Svar på tråden Buffé. Bara vitt vin?!