Inlägg från: Anonym (Också med sjuk anhörig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Också med sjuk anhörig)

    Bröllop med psykiskt sjuk mamma

    Anonym (också psykiskt sjuk) skrev 2014-07-17 03:05:16 följande:

    Jag skulle nog hellre föredra ett privat firande när jag hade ork och kapacitet till det.
    Så det är mitt råd. Fira ert bröllop i lugn och ro så ni får fina orosfria minnen och fira med mamma sedan. Om folk frågar så säg bara att hon tyvärr är sjuk och inte kan närvara. Du behöver inte förklara närmre än så.


    Jag håller med i allt ovan. Tror det skulle vara bästa lösningen. Säg att din mamma är sjuk, och om någon ändå frågar mer säg att hon är suuuuperförkyld eller nåt. Och idén med privat firande låter fin. Antingen i nära anslutning om hon tar emot besök (kanske spara lite bröllopstårta och åka dit med?) eller senare. 
  • Anonym (Också med sjuk anhörig)
    litenkaka skrev 2014-07-17 08:49:47 följande:

    Varför måste ni förklara? Svara bara "hon mår inte bra men det är inget vi vill prata omj. Jag idag" eller helt enkelt "det kan vi ta en annan gång" om någon frågar. För din mamma är det förmodligen inte det bästa med ett bröllop utan låt henne vårdas i lugn och ro. Vill ni ha traditionellt honnörsbord - sätt hans föräldrar jämte er eller skippa det och placera tärna och marskalk bredvid er.


    Tyvärr funkar inte människor så, enligt min erfarenhet. Folk ger sig helt enkelt inte utan en förklaring. Och att säga "det vill jag inte prata om" är tyvärr att säga väldigt mycket. Därav mitt förslag på lögn om förkylning. Det tycker alla är ok men ger sig med. Tråkigt, men sant, imo. 
  • Anonym (Också med sjuk anhörig)
    litenkaka skrev 2014-07-17 23:06:41 följande:

    Visst är folk nyfikna men det är ju upp till dig om du berättar när de trycker på "som jag sa, det tar vi en annan gång". Alla är ju olika men för min del får folk tissla och tassla som de vill så länge jag håller på min integritet. Jag har inget avslöjat.


    Det är ju precis det jag menar. :) Eftersom alla är så sjukt nyfikna i Sverige (tycker jag) så blir de bara ännu mer nyfikna av en kommentar som säger att man inte vill prata om det. Det är ju då de blir nyfikna, skvallriga och börjar och tissla och tassla på allvar. Tyvärr. För mig är det mer intigretetskränkande att de håller på så än att jag ljuger och säger att någon är förkyld.

    Men förlåt TS, inte meningen att stjäla tråden för att diskutera detta! Men det är ett viktigt ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa för dig. <3
Svar på tråden Bröllop med psykiskt sjuk mamma