• AkJ
  Äldre 16 Jul 23:10
  4172 visningar
  11 svar
  11
  4172

  Hjälp med underkläder

  Jag har designat min egen brudklänning och den håller på att sys upp nu. Sömmerskan vill att jag köper underkläder och tar med mig till nästa provning så att hon kan göra klänningen efter dem och inte tvärtom. Eftersom jag hatar att köpa underkläder (varför fattar inte underklädesförsäljare det här med integritet?!) har jag skjutit på det och nu är det bråttom.

  Vad har man på sig? Hur tänker ni? Jag har stor byst och är överlag stor - både på längden och tvären. Så en BH med stöd är superviktigt. Ska man ha något som håller in? Vadå? Det måste vara bekvämt. Men sen vill man ju vara snygg också? Vi gifter oss i november, så det kan ju vara iskallt. Ska jag ha typ långkalsonger under klänningen? Strumpbyxor är det absolut värsta jag vet. 

  Ja, ni hör. Hjälp. :)


  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
 • Svar på tråden Hjälp med underkläder
 • Äldre 16 Jul 23:47
  #1

  Jag köpte en bh-klänning kan man väl kalla det.


  Inga skenor (dom böjer sig bara ändå och kan orsaka sår. Har fått stora blödande sår efter bara 1 timme med en "midjeformare" från Lindex eller KappAhl)


  Underklänningen är tight och knäpps med hyskor och hakar hela vägen upp i ryggen och så är det en ordentlig BH högst upp.


  Till det hade jag ett par tunna cykelbyx/tights. Bara för att mina lår skaver mot varandra annars. Dom var dock fina med en bred spetskant nederst :) 

 • Äldre 17 Jul 00:06
  #2

  Eftersom du vill ha det bekvämt avråder jag från "figurformande" underkläder. Hade ett par cykelbyxor som skulle trycka in magen ett nyår. Jag kunde inte äta middagen för att det skar in så fruktansvärt i magen. Efter tolvslaget bestämde jag mig för att folk var tillräckligt fulla för att de inte skulle märka om jag plötsligt gick upp fem kilo, gick in på toaletten och tog av mig dem. Sååååå skönt! Tog som nyårslöfte det året att aldrig mer ha såna kläde;) Vill du slanka till dig ändå röstar jag för en lite mjukare, figurformande klänning, som inte har några hårda resårer i midjan. De är dessutom rätt snygga, även om man inte ser ut som en sexdröm. Kolla in twilfits kläder, till exempel.
  www.twilfit.se/shop&p=1

  Har du en klänning med sju lager kjol lär det vara rätt varmt ändå, men köp ett par vita leggings med spetskant om du vill vara på den säkra sidan. Lite snyggare än långkalsonger, mindre obekvämt än strumpbyxor.

  Lycka till!

 • Äldre 17 Jul 00:34
  #3

  Låter som att dina "hålla in magen-trosor" var ett nummer för små Anniina Flört
  De flesta gör nämligen misstaget att köpa den storlek dom vill vara eller en storlek mindre än dom har (för att dom tror inte att dom får effekt om dom köper i sin storlek.

  Jag har ett par "hålla in magen-trosor" som går ända upp till BH-kanten och är helt underbara.
  Dom ger stöd till min rygg också eftersom dom är så höga och gör att jag rätar på mig automatiskt, och det är också skönt Glad
  Jag har dom gärna till vardags faktiskt, dom är superbekväma :) 

 • AkJ
  Äldre 17 Jul 06:52
  #4

  Låter som väldigt bra tankar alltihop, tack! Tänkte kolla in NK underkläder idag, och nu känner jag mig så mycket bättre rustad. Glömde skriva att jag har superkänslig hud och också har börjat blöda av underkläder, men det fattade ju ni ändå. :)


  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
 • Äldre 17 Jul 11:07
  #5

  Om du vill "släta ut" lite av volangerna så kan jag verkligen rekommendera en sån klänning som jag köpte.
  Du kommer inte att gå ner flera storlekar och se ut som en supermodell ;) (eller tja supermodell är man ju ändå på bröllopsdagen men du förstår nog vad jag menar ;) ) men eftersom man slätar ut lite av volangerna så känner man sig smalare. Man sträcker på ryggen eftersom man får lite mjukt stöd, vilket också hjälper till att dra in magen och påverkar profilen. Och man slipper dom där vecken som bildas i övergången mellan BH och trosa som kan kännas otrevliga, oavsett hur stora volanger man har... Eller hur smal man är...


  Nu är det 3 år sen och det var enda exemplaret i butiken. Så jag har inte koll på märke eller så dock.


  Fördelen med underklänning VS höga trosor + bustier eller liknande är att det är lättare att gå på toa ;) 
  Underklänningen vek jag ju liksom bara upp över höften och så kunde jag sätta mig normalt. Behövde inte ända upp till BH-kanten och pilla :) 

 • Äldre 17 Jul 13:47
  #6

  Mitt tips är att köpa underkläder för ändamålet 

  sexiga negligeer, string och spets-bh:ar osv kan man byta om till senare till bröllopsnatten eller natten efter . 

  Har du en tjock klänning behöver du inte mer än stayups under klänningen , är ni ändå inne kan en kall fläkt ute i 2 min vara skönt när ni förflyttar er mellan bil och festlokal tex.  En brudklänning ÄR supervarm så överklä dig inte.  Det är inte så kul att vilja ta av sig underkläderna mitt under festen och inte ha något att klä av sig för att man då är naken...   

 • AkJ
  Äldre 17 Jul 19:29
  #7

  Tack igen för alla tips. Nu är det gjort!

  Gick in på NK underkläder idag. En timme och 3 000 kronor senare kom jag ut med:


  1 snygg och väldigt bröllopig spets-BH som ändå gav bra stöd.

  1 snygg spets-trosa (hörde tyvärr inte ihop med BHn, den som gjorde det satt vidrigt, men sambon är van vid att jag inte matchar. :))

  1 Spanx-klädnad. Kan bäst beskrivas som cykelbyxor som går upp och slutar under bysten där fram men har rygg och axelband. Oerhört ful, oerhört skön. Den får jag definitivt skala av mig innan sambon får se. Har hål i grenen så att man kan gå på toaletten (vidrigt, men smart). 

  1 negligé i finaste siden och med spets.

  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
 • Äldre 17 Jul 20:08
  #8

  Härligt :)


  Spanx:en är toppen :) 


  Har ett par som jag ibland har till vardags, dock föredrar jag mina benlösa från Zizzi. Men just att ha ben på dom är ju en stor fördel :) 

 • AkJ
  Äldre 18 Jul 08:08
  #9

  :) Ja, jag är som du att jag behöver ben, så tyckte det var skönt att allt var inbyggt i denna. Men jag har nog aldrig sett ett så fult klädesplagg! Täckte dock på vad ni sagt, jag fick verkligen bättre hållning direkt och det kändes skönt för ryggen.


  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
 • Äldre 18 Jul 12:22
  #10

  Haha... nej inte är dom vackra Tungan ute 


  Men dom hjälper dig att bli vackrare Flört
  Bara vetskapen om att man är lite mindre "knölig" gör ju en hel del för självförtroendet också Solig

 • Anonym (Marth­a)
  Äldre 21 Jan 15:24
  #11

  Det är eleganta underkläder som är den bästa presenten till flickvän! Tro på mig och titta på alla plagg som finns på https://esensuell.se/sv/. Föreställ er att era flickvänner har dem på sig!

Svar på tråden Hjälp med underkläder
Logga in
Bli medlem