• rarasa­ra
  Äldre 28 Oct 16:44
  50136 visningar
  19 svar
  19
  50136

  Så ledsen hela tiden...

  I somras lämnade jag min sambo för en annan man men jag mår fortfarande väldigt dåligt av separationen och saknar mitt ex jättemycket emellanåt.

  Vi hade varit tillsammans i många år, förlovade i drygt två och planerade bröllop nu i vinter men jag lämnade alltså allt för en annan. Jag bor nu ihop med den nya och han är precis hur fin som helst men ibland känns det som att det är något som saknas. Jag saknar att känna varandra så väl att man vet vad den andre tänker och vill utan att man behöver fråga och jag saknar de små interna skämt som uppkommer i ett förhållande vartefter åren gått.

  Jag har börjat gå hos en psykoterapeut eftersom jag inte tror att jag kommer att klara av att ta mig ur denna depressionen själv men nu har det gått fyra månader sedan separationen och jag är fortfarande ledsen...

  Mitt ex och jag har så klart ingen kontakt längre eftersom han varken vill se mig eller prata med mig och det är ju rätt förståeligt. Men jag saknar honom så mycket och gråter bara jag tänker på honom och jag är livrädd att jag gjort mitt livs största misstag. Om nu så är fallet, hur ska jag ta mig ur detta? Jag vill ju bara kunna vara glad och lycklig en hel dag!

 • Svar på tråden Så ledsen hela tiden...
 • MissRu­t
  Äldre 28 Oct 17:05
  #0

  Det enda tips jag kan ge dig, men som kanske är lite för sent nu, är att vara själv ett tag och verkligen tänka efter innan du ger dig in i ett nytt förhållande, även om den nya äranledningen till att det tog slut. Annars kan det nog lätt bli så att man går och funderar över om man gjort rätt.

  Kan tillägga att jag gjorde slut med mitt ex och blev ihop med min nuvaranded inom en vecka och har faksiskt aldrig ifrågasatt om det var rätt. Men då hade det varit dåligt mellan oss ganska länge. Jag kan förstå att du undrar om ni inte hade det dåligt innan.

  Men jag hoppas verkligen det häjlper att gå hos en terapeut och att du börjar må bättre! Inte kul att tveka öve rnågot sådant viktigt.

  Som avslutning tänkte jag skicka några positiva tankar till dig och hoppas att det löser sig för dig!

 • Grönku­lla
  Äldre 28 Oct 17:13
  #0

  Ditt gamla förhållande är slut och det var något som du investerat dina känslor i. Det är bara naturligt att du nu genomgår en sorgeprocess. Det är bra att du går hos en terapeut, jag hoppas det kan hjälpa dig.

 • rarasa­ra
  Äldre 29 Oct 10:04
  #0

  Tack för omtanken tjejer!
  Mår faktiskt lite bättre idag men det tär på en människa att såra någon man tycker om...

 • Mozart
  Äldre 29 Oct 10:12
  #0

  Jag var tillsammans med mitt ex i många år och jag gjorde slut med honom helt enkelt för att jag inte älskade honom längre, vi hade växt ifrån varandra. Sen var jag singel i några månader innan jag träffade min m2b. Detta är några år sedan nu, men jag saknade mitt ex i över ett år efter sen det var slut. Helt enkelt för allt vi hade haft gemensamt. Men nu har jag nya saker gemensamt med min m2b och är mycket lycklig med honom. Så mitt råd är att ge det tid!

 • Ejnie
  Äldre 29 Oct 10:28
  #0

  Jag tror det är jättebra att du går i terapi, bl.a. för att försöka komma på om det är skuld eller något annat du känner.
  Ett tips kan vara Gestaltterapi som är en bra form att reda ut gamla relation även om den man reder ut med inte ens är närvarande....

  *kram på dig* och hoppas du mår bättre snart...

 • TovaLi­sa
  Äldre 31 Oct 21:31
  #0

  Jag tycker du ska tänka igenom situationen och känna efter riktigt noga. Varför lämnade du din förre kille? Vad var det som fick dig att ta steget? Var det spänningen eller var det nåt som saknades som du kanske glömmer bort nu?

  När du vet hur du vill göra så tycker inte jag att det är fel att tänka på sina ex ibland. Jag saknar vissa ex jag med, man har ju trots allt ett liv tillsammans. Men om du kommer på att den förste faktiskt är mannen för dig då tycker jag du ska kontakta honom och be om förlåtelse. Det kanske kan vara på sin plats att göra ändå om du får honom att lyssna. Lycka till och en stor kram på dig
  /Tuva

 • pippil­ott
  Äldre 2 Nov 05:10
  #0

  rarasara,

  Jag har själv varit i ett förhållande där han lämnade sin tjej för oss. Han genomgick under en lång tid svåra skuldkänslor och samvetskval för att ha sårat sitt ex så mycket. Han gick i terapi och vi hade oändligt många samtal och han sa ofta att hans egen självbild hade blivit så förstörd att han inte vågade lita på sig själv längre. Detta ledde till att vårt förhållande började samla på sig en massa skräp och att jag kände mig maktlös och till slut helt utpumpad. Idag är det slut mellan oss efter en uppslitande och utdragen tid och nu bär vi båda omkring på mörka känslor och en stor tomhet inombords. Vad jag tror jag vill säga med detta är att tänk och ta hand om ditt nya förhållande så gott du kan, eller be om tid ifrån varandra så att du kan komma tillbaka säker i din sak och med energi för det nya. Det som är gjort är gjort och det finns bara en väg och det är framåt.

  Ta hand om dig och de dina! Kram

 • Santa Fe
  Äldre 2 Nov 11:37
  #0

  När man startar ett nytt förhållande i vuxen ålder har ju de flesta människor med sig en massa historia, en massa saker i bagaget.
  En massa saker i ryggsäcken som om det inte tas hand om, kommer att förpesta och förstöra det nya förhållandet.
  Jag tror inte att man kan gå in i ett nytt förhållande och få ett bra och varaktigt förhållande om man inte vet vad som gick fel med det förra. Om man inte är "färdig" med sina känslor från det förra förhållandet tror jag inte man kan ge 100& i det nya.

  Terapi låter jättebra, fortsätt med den så kommer nog mycket att klarna.

 • rarasa­ra
  Äldre 4 Nov 16:34
  #0

  Tack snälla ni för allt stöd och för att ni inte dömer!

  Tror faktiskt att jag vill ha tillbaka mitt ex. Min nya sambo är hur snäll och fin som helst, han har bara ett enda fel ( nåja :) ) och det är att han inte är M (exet).

  Precis som du skrev Santa Fe så har man ju i vuxen ålder en hel del bagage med sig in i ett nytt förhållande, problemet är att jag inte vill stoppa undan det och att jag tänker på M hela tiden och gråter varje dag för att jag saknar honom. Jag kan fortfarande drömma om en framtid med honom och allt är så tydligt.

  Problemet är väl snarare att han inte lär förlåta mig och att jag inte vet om jag ens ska berätta hur jag känner, det kanske bara river upp såren hos honom? Jag har ju redan sårat honom tillräckligt och vill ju bara att han ska vara lycklig...

  Idag är det 3 månader och 3 dagar sen vi träffades senast och jag saknar honom så mycket att det gör fysiskt ont.

 • Medea
  Äldre 4 Nov 16:50
  #0

  Först och främst vill jag bara säga att jag tycker oerhört synd om dig.

  Men om du inte vill ha tillbaka ditt ex,
  varför
  - tänker du på honom hela tiden
  - gråter du varje dag för att du saknar honom
  - drömmer du fortfarande om en framtid med honom
  - räknar månader och dagar sen ni träffades senast
  - gör det fysiskt ont????

  Låter inte alls bra. Kan du inte försöka ta en timeout från din nya kille för att reda ut hur du känner. Det är ju inte särskilt just mot honom om dina tankar hela tiden finns hos ditt ex.

  Om du så småningom kommer fram till att du helst vill vara tillsammans med ditt ex får du väl när tiden är mogen förmedla det till ditt ex. Det finns ju en risk att han av olika anledningar (nu vet jag inte om du var otrogen mot honom med den nya killen) inte vill ha tillbaka dig. Men, det finns faktiskt de som sväljer förtreten och tar tillbaka sin partner, trots att de blivit dumpade för en annan. Jag känner till ett sådant par, där hon lämnade sin kille för en kollega. Sedan ångrade hon sig bittert, gick tillbaka till sin gamla kille (numera man och pappa till hennes barn)

  Lycka till!

 • rarasa­ra
  Äldre 5 Nov 11:21
  #0

  Tack Medea!

  Har faktiskt funderat på att flytta hem till mamma ett tag så att jag får lite andrum. Håller med om att det inte är schysst mot min sambo att ha det som det är nu men han vet om att jag saknar mitt ex så det är ju inte som att jag ljuger för honom även om det känns som en klen tröst.

  Önskar verkligen att jag inte var så impulsiv och att allt inte skett så fort, jag måste verkligen lära mig att stanna upp och tänka efter innan jag agerar... Lätt att vara efterklok men det kanske kan hjälpa mig i framtiden.

 • Julia B
  Äldre 7 Nov 22:12
  #0

  Även jag lämnade ett längre förhållande för en annan. Jag ångrade inte att jag gjorde slut, men det tog lång tid att komma över honom. Samtidigt som man är nykär så försöker man sörja, det är en riktig berg- och dalbana. Min nya fick lyssna på mycket i början, jag fattar inte att han orkade. Lycka till och hoppas du mår bättre snart.

 • Master­mind
  Äldre 8 Nov 02:07
  #0

  rarasara - Jag tror att du skulle må mycket bättre om du tog en paus från din sambo ett tag.. Förklara allt för honom, om hur du tycker att allt gick för snabbt och du egentligen inte hann tänka igenom allt (om du nu inte redan gjort det) och säg att du vill ha en paus och tänka efter. Säger han nej så lämna honom helt. Jag har väldigt svårt att tro att ert förhållande kommer att hålla livet ut med den där grunden. Tyvärr.

  Vet ditt ex om hur du känner nu?

 • rarasa­ra
  Äldre 10 Nov 10:34
  #0

  Tack igen för att ni bryr er, konstigt att det ibland är lättare att tala med människor man inte känner än sina närmaste vänner.

  Min terapeut tycker att jag ska skriva ett brev till mitt ex och berätta hur jag känner och det har jag gjort, jag har bara inte postat det ännu...vet inte om jag vågar...

  Har sagt till min nuvarande att jag kanske vill flytta isär och han blev ju inte direkt glad. :( Till saken hör att han i sin tur lämnade allt för mig och jag vet att jag i detta fallet måste tänka på mig men det är ganska så svårt när man har dragit in massa andra människor i röran, jag vill ju inte såra någon.

 • Stess
  Äldre 24 Nov 11:08
  #0

  Hej rarasara!!!

  Jag vet precis hur du har det för jag har lika dant som du. Jag lämnade mitt ex för 6 månader. Och vi hade varit tillsammans i ungefär 8år. Jag lämnade han för en annan som jag är tillsammans med nu och vi bor ihop med. Mitt ex vill inte träffa mig alls. Men jag vet att han har en annan nu och hon har precis fått missfall. Jag trivs med min nya. Men samtidigt så saknar jag mitt ex. Men då kan man fråga säg varför jag gjorde slut då. Jo det gjorde jag pga, att han blev som en pappa och att jag fick känslor för han jag är tillsammans med nu. Varje dag tänker jag på mitt ex. Och frågar mig om jag gjorde rätt eller fel. Jag älskar min nya pojkvän. Men det känns som jag är kluven.

  Ps: När jag gjorde slut med mitt ex så sa han att låten If you`re not the one. Var från han till mig. För han kännde precis så. Så varje gång jag hör den så får jag tårar.

  Om du vill prata med mig så är min mail
  Stess_nr1@hotmail.com

  För det verkar som vi har något gemensamt.
  Kram Stess

 • Pam
  Äldre 24 Nov 14:48
  #0

  En skilsmässa innebär alltid sorg för båda parter, oavett vem som tar initiativet eller vad det beror på. Problemet när man ger sig huvudstupa in i en ny relation är att det inte finns något rum för sorgen. Man "ska" ju vara glad och lycklig. Jag tror inte alls att du nödvändigtvis har fattat fel beslut bara för att du saknar ditt ex.

  Ni levde ihop länge och givetvis hade han många fina sidor som du fortfarande uppskattar och saknar, hade han varit en vidrig person på alla sätt hade ni aldirg kommit attt leva ihop under såpass lång tid. Frossa gärna i alla hans goda sidor, det är klart de finns där och att de är många, men påminn sedan dig själv om varför ni inte lever ihop idag. Det har inte bara att göra med din nya kärlek! Vad som kändes fel, hans dåliga sidor, tvivel, ALLT!

  För där har man ett förhållande i ett nötskal. Det finns positiva sidor och negativa. Anledningen till att det tar slut är ofta att de negativa sidorna tar överhanden, men det betyder inte att det inte fanns några positiva! Och det är dem man saknar i efterhand.

  Samtidigt har du gjort ditt val, och är skyldig din nya att ge ERT förhållande en ärlig chans. han har offrat mycket, du har offrat mycket, och att ge upp ert förhållande utan att ha gjort ett ärligt försök vore enligt mig ett nederlag. Försök acceptera att det har varit en omtumlande period i bådas liv, och det tar tid att vänja sig vid förändringar, oavsett om de är stora eller små. Förvänta er inte att allt ska fungera perfekt från början, men ge inte heller upp innan ni fått en chans att "landa" i den nya situationen. Lycka till! Håll oss gärna informerade om hur det går!

 • rarasa­ra
  Äldre 25 Nov 09:56
  #0

  Okej, här kommer en uppdatering:

  Jag har nu bestämt mig för att flytta till en egen lägenhet, behöver utrymme och tid för mig själv.

  Har också så smått börjat få kontakt med mitt ex igen, känns skönt att åtminstone kunna prata med varandra.

  Mår mycket bättre av dessa förändringar, känns som om trycket över mitt bröst lättat rejält och jag kan andas igen. Ibland är jag t.o.m riktigt glad. :)

  Kramar till er alla och tack för alla fina och kloka inlägg!

 • Thu 2 Feb 16:09
  #18
  Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor Samuel tog tillbaka min man som separerade med mig i drygt tre månader. Även om jag har munnar över hela kroppen, kommer det inte att räcka för att tacka doktor Samuel för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i 3 månader och jag har haft smärtor och vånda utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade, inte förrän jag menade doktor Samuel som jag kontaktade online. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer att återkomma till mig inom 48 till 72 timmar så länge mitt hjärta fortfarande slår för honom. Jag trodde på honom och han förberedde en trollformel åt mig och min man ringde mig precis när doktor Samuel sa. Han vädjade och sa att han behöver mig tillbaka och nu har vi levt lyckliga igen under de senaste 9 månaderna. Alla där ute som läser min artikel som behöver hjälp bör kontakta honom... E-post: samuelsolutionherbalhome1@inbox.eu eller whatsapp honom +31622265219
 • Thu 27 Apr 12:48
  #19

  Det är alltid svårt att göra slut. Jag tror att det bästa sättet att få dig att tänka på annat är att ägna mer tid åt dig själv och dina hobbies. Jag skulle kunna föreslå att du spelar några spel. Som till exempel spel. Det viktigaste är att du är smart och läser på om det. Jag kan hitta mer information här casinosverige.info/ . Jag tror att det skulle vara en bra terapi.

Svar på tråden Så ledsen hela tiden...