Inlägg från: Izan |Visa alla inlägg
  • Izan

    Hemlig vigsel

    En tråd som passar mig perfekt! Jag och sambon har pratat om att gifta oss i hemlighet ett tag nu och igår när vi bokade en semesterresa bestämde vi oss för att gifta oss innan så att det blir lite som en bröllopsresa.

    Idag kontaktade sambon den som är ansvarig för borgerliga vigslar i vår kommun och bokade in oss den 9:e augusti. Jag funderar på att fråga en av mina bästa vänner om hon vill vara med som vittne, tänkte säga åt sambon att fråga en av hans vänner oxå. Jag har inga föräldrar i livet och frågar jag någon av mina syskon så blir det drama för att jag frågar den ena och inte den andra osv.

    Jag bryr mig inte så mycket om vad anhöriga säger om att vi gör det i hemlighet, men jag tror nog att de har förståelse.

    Hur som helst, det är mindre än två månader kvar och mina första tankar är: vigselring och klädsel! Vad ska jag ha på mig? Även om det inte kommer bli något fest efteråt så vill jag ändå känna mig fin. Kommer jag att hitta en ring som jag vill ha? Den jag trodde jag ville ha tidigare var katastrof när jag såg den i butik, mycket finare på bild.

  • Izan
    swdnchick skrev 2014-06-18 21:20:15 följande:

    Var bor ni? De flesta schalins ringarna kan man få på en eller två veckor, om du fastnar för en sådan. Om ni ska gifta er borgeligt så kanske du kan hitta någon sommrig och fin klänning i en vanlig affär och sedan piffa till med en blomma i håret och buketten.

    Vårt bröllop är nog så långt ifrån hemligt det kan bli, dock "bara" 40 gäster.  Men det finns ju sin charm med att gifta sig hemligt också. :) (om du vill känna dig lite mindre stressad kan du kolla in i Juli 2014 tråden, för där stressar vi rejält! ;) )


    Vi bor utanför Sthlm. Tittade lite på Schalins Solvind men den kostar lite mer än vad jag hade tänkt lägga på en ring. Dessutom är jag rädd att det blir för brett, förlovningsringen jag har är på 8 mm och Solvind är 4 mm. Det är ringen som ger mig mest ångest.


    Ska försöka ta mig i kragen och kika lite i affärer efter midsommarhelgen, både efter ring och kläder. Brukar man ha bukett när man gifter sig borgeligt? Cermonin är i rådhuset och tar bara 20 min.  

  • Izan
    Klaradal skrev 2014-06-18 23:01:06 följande:

    Vi har lagt ganska mycket på ringarna. Inget annat kostar ju. Fast jag tyckte egentligen vi kunde ha kvar våra förlovningsringar, men min sambo ville absolut ha nya. Dyra. Hans ring blev dyrare än min faktiskt. :)

    Blombukett har jag inte tänkt så mycket på. Men antingen köper jag några snittblommor för max ett par hundra. Eller så hittar jag något i trädgården. Blommor är ju alltid fina tycker jag, utan att vara dyra.

    Jag hittade en jättefin vit sommarklänning på weekday. Var osäker, men två dagar senare var den på 50% och då slog jag till. 350 spänn är ingenting.

    Jag ser verkligen fram mot det här iom att det känns så avslappnat och prestigelöst. Det gör inget om jag spiller på klänningen. Tårtan får väl bli en hög grädde med jordgubbar. Vi kommer ha det trevligt och typ rapa när vi vill.

    Jag är så lycklig a vi kom på att det är så här vi ska göra.


    Hur mycket har ni lagt på ringarna? Du behöver absolut inte svara, bara lite nyfiken.
    Har hittat en annan ring som jag gillar men den är 5 mm bred och bara 1,4 mm hög, förlovningsringen är 1,9 mm hög. ÅNGEST! Känner lite panik över just ringen.

    Ska ni ha någon fotograf med eller ber ni något vittne att fotografera? Jag vill ju ändå ha bilder från dagen så jag vet inte riktigt hur vi ska göra. Har en kompis som är fotograf men det känns som att det bara blir fler och fler involverade i det hela då.
  • Izan
    dream85 skrev 2014-06-19 15:57:32 följande:

    Denna tråd passar även mig. Vi gifter oss i rådhuset i september i smyg. Vi har bjudit in 3 nära kompisar som vittnen och de är de enda som vet. Efteråt går vi bjuder vi vittnena på restaurang och sedan har vi bokat bröllopssviten på ett hotell. Vårt beslut känns jättebra och jag hoppas verkligen ingen kommer ta illa upp.

    Jag kommer ha en vit sommarklänning. Allt är klart förutom min fästmans kläder och ev brudbukett.

    Jag längtar verkligen och det ska bli kul att se allas reaktioner.


    Vad har du för tankar kring brudbukett? Jag har försökt att googla lite efter vilka blommor som blommar i början på augusti, tänkte kanske slänga ihop någon bukett själv, men hittar inte så mycket.

    Bjuda vittnena på restaurang var en bra idé. Jag har frågat min kompis vad hon gör det datumet men inte fått något svar än. Egentligen är det två vänner jag vill ha med men det får räcka med en vän var. Barnen kan förhoppningsvis vara hos svärföräldrarna under tiden. Vi gifter oss på lördagen, på fredagen efter blir det en vecka med sol och bad utomlands. Funderar ändå på om man kanske skulle ta in på hotell över natten. Bara för att...
  • Izan

    Så typiskt att det är storhelg nu! Vill ju ut och leta ring och kläder. :)

    Hur har ni tänkt att berätta för familj och vänner efteråt?

  • Izan
    Klaradal skrev 2014-06-19 21:17:15 följande:
    Ringarna kommer kosta 15.000 ca, sammanlagt för båda två alltså. Ärligt talat, helt stört mycket pengar :s Jag har nog aldrig ägt något så dyrt som liksom inte är funktionellt (jag menar, som inte är en bil eller ett hus). Min sambo resonerade som så att nu ska vi ha dem resten av livet, och inget annat i det här kostar någonting. jag fick ångest dagen efter vi beställt dem, att det blev för mycket och att jag bara skulle bli stressad av det. Men nu tycker jag han har rätt. Och vi har lite pengar sparade så det är inget vi blir ruinerade av på det sättet. Men jag hade nog kunnat bli lika glad över en billigare ring, eller att ha kvar våra ringar. Jag känner verkligen att det inte sitter i det. Det är inte det som är viktigt!

    Konstnären heter för övrigt Lars Torvaldsson, googla så hittar du en hemsida om du vill se lite vad han gör.

    En av de två kompisar jag har där jobbar med media och är bra på att fota (utan att vara fotograf, men bra liksom) så det kändes som att det duger gott.
    Min sambo vill behålla sin ring så det blir ju lite "billigare". Jag har väl hittat tre ringar som är möjliga kandidater och de kostar mellan 8000 kr och 10000 kr. FÖR EN RING! Helt sjukt. Men jag har ju tänkt att ha den resten av livet så jag känner att jag måste trivas med den.

    Sökte på honom och vilka häftiga grejer! Jag tror nog att ni kommer stormtrivas med era ringar om de blir lika fina som det jag såg.

    Nu har vi frågat våra vänner som blev väldigt glada. Sambons kompis och hans fru kommer båda två. Sambon är lika nära vän med båda två egentligen så det vore dumt om bara en av dem kom. Så vi kommer att ha tre vittnen. Sambon fotade på deras bröllop så jag tänkte kolla med frun om hon kan fota. Men jag är bra sugen på att fråga min kompis som är fotograf, var precis in på hans hemsida och tittade på lite bröllopsbilder han har tagit.

    Vad är det för stil på klänningen du ska ha på dig?
  • Izan

    Ang ringen så vill jag ha några diamanter. Tänkte först ha en lite större och några mindre men vid närmare eftertanke så är det nog inte så praktiskt. Jag tränar 6 ggr/v och skruvar bil rätt ofta så jag vill inte riskera att fastna med den.

    Jag beställde precis en klänning jag gillade. Om den passar visar sig... Men den var söt. Offwhite, lite volang och v-formad med skärp i midjan. Kom på nyss när jag var till affären att min barndomskompis som jag även bor granne med är florist och har blombutik. Så jag tänkte kolla med henne om en enkel bukett.

    Vad ska din sambo ha på sig? Min frågade nyss vad han ska ha. Kostym och skjorta eller chinos och skjorta står det mellan. Eftersom att jag inte ska ha bröllopsklänning så tycker jag det skulle passa bra med chinos och skjorta.

  • Izan

    Sambon tycker att jag ska designa ringen själv så att jag får den som jag vill. De jag har kikat på hittills har ju haft något som jag inte gillat. Hoppas bara att vi hinner att få den innan 9:e augusti. Är ju semestertider nu... Ska försöka få med honom redan imorrn, han ville vänta till nästa helg men jag känner att tiden tickar iväg.

    Har ni något färgtema? Kanske är lite overkill men vill ju ändå att kläderna ska matcha och blommorna likaså.

  • Izan
    Klaradal skrev 2014-06-22 12:24:53 följande:

    Nja, färgtema och färgtema. Det har väl växt fram lite utifrån min klänning. Den är creme-färgad så jag utgick från det (eller heter det Ivory? Eller är det två olika? Nå, om nyansen skiljer sig lite mellan creme och ivory så är det inget jag tänker bry mig något om). Så inget annat vad gäller kläder, smycken, dekorationer, etc får vara "kritvitt".

    Jag köpte t ex silkespapper nu till pompoms, och då köpte jag i färgen ivory istället för vitt. Jag kom på att vi har en tub heliumgas som ligger här, så det får bli lite ballonger också och då blev det inga vita utan creme/pärlfärgade.

    När jag kollat lite på bilder på olika stilar jag gillar, kan man väl säga att det hela kommer gå åt boho/vintage-hållet utan att vara särksilt utstuderat eller förfinat. Så jag har hållit mig till pastellfärger det lilla jag tänker fixa. Som ballongerna, och pompomsen, och ifall jag har några övriga smycken. 

    Jag har sett ett bar bröllopsbiler där brudparet håller i en stor ballong. Så här t ex: instagram.com/p/oONIe2w20E/

    Det var lite gulligt så jag köpte en stor röd. Så får vi se vad vi gör med den :)


    Riktigt sött med ballongen! Det blir nog toppen!

    Var till guldaffären och diskuterade. Det blir nog en 3 mm bred guldring med 6 vanliga diamanter och antingen 6 lila diamanter eller 6 rosa safirer. De kommer att sitta varannan. Det lutar nog åt lila diamanter. Det skilde inte så mycket i pris. Får mer exakt pris imorrn och även leveranstid.
  • Izan

    Nu är ringen beställd! Det blev en med 6 vita diamanter och 6 rosa safirer. Lila diamanter skulle ta alldeles för lång tid att få hem så ringen skulle inte hinna bli klar till vigseln. "Tråkigt" nog så var det 25% rabatt på de ringarna så den landade på 7219 kr. Helt okej. :)

    Min kompis som ska vara vittne var här igår kväll och vi diskuterade lite och hon tyckte absolut att vi skulle gå ut och äta middag efteråt för att fira lite. Dock känns det lite tidigt att gå efter vigseln som är klar 13.20. Någon som har tips på vad man kan göra för trevligt efter vigseln för att fördriva lite tid? Eller ska man helt enkelt bara sammanstråla några timmar senare igen?

Svar på tråden Hemlig vigsel