Inlägg från: Nightrod |Visa alla inlägg
  • Nightrod

    barn på bröllopet?

    Vems är bröllopet? ERT
    Vem bestämmer reglerna? NI


    Om de är era vänner och ändå tänker sätta käppar i hjulet för er på erat bröllop så skulle jag inte bjuda dem alls. Och vad är det som ena av dem skall fixa som ingen annan kan göra?
    Personligen skulle jag säga åt dem att barn inte är välkomna på bröllopet och det gäller alla. Och om de inte vill följa era regler på erat bröllop så kan de helt enkelt dra åt helv*** skulle aldrig tillåta någon skapa ångest och oreda inför vårt annalkande bröllop.


     


    En dålig gäst är en oinbjuden gäst


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Ping skrev 2014-06-24 12:25:54 följande:
    Den ena föräldern ska spela piano under vigseln. Vi har en annan gäst som vi om det kniper kan fråga, men jag tror att det skulle ta hus i helvete om vi petade personen från uppdraget. Då blir det verkligen en grej av allt. Samtidigt har jag ont i magen varje dag för det här.. Och när jag tänker på vigseln och på vår fina ingångslåt kan jag inte längre låta bli att känna mig irriterad över att det är ju den personen som ska spela. Har tappat glädjen inför det lite. Hoppas att jag inte kommer bry mig om vem som spelar musiken när vi väl är där men som det är nu känns det inte alls bra eller kul. Dock en släkting som betytt mycket för min blivande genom åren..
    Allt jag kan säga tyvärr är att:
    Du/Ni tillåter en person förstöra glädjen att planera ert bröllop.
    Du/NI låter en person få dig att må dåligt.
    Du/Ni låter en person gå emot era regler.

    Tycker det låter som en person som inte bör befinna sig på Ert fina bröllop

    Är det inte bättre med ett litet helvete före bröllopet än ett under det
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Elna14 skrev 2014-06-24 14:15:26 följande:
    Tagga ner lite, om det är en släkting som betytt mycket genom åren handlar det inte bara om bröllopet, det får konsekvenser inför framtiden också, med förstörda relationer som man senare kanske ångrar.

    Ping: Vill ni ha ett barnfritt bröllop måste gästerna självklart respektera det, märkligt av dem att inte förstå. Din blivande, som känner dem bäst, får väl helt enkelt än en gång förklara att barnen inte är välkomna, och att om de absolut inte kan lösa det med barnvakt så får tyvärr en av dem (eller båda) stanna hemma. Ge inte efter, men var diplomatiska, inget blir bättre av att ni är ohövliga. Det är inte säkert att de inser hur mycket ångest de ger er heller.
    Personligen så skulle jag varken bjuda min mor eller far om de försökte sätta käppar i hjulet för mitt bröllop, och de har betytt massor för mig. Persoligen hade "taggat ner" bara vara förnamnet jag hade behövt göra i detta fall.

    Jag blir uppriktigt ledsen över att läsa att den blivande bruden "har jag ont i magen varje dag för det här" eller "Har tappat glädjen inför det lite" . Och tycker att en person som får en blivande brud att känna så inför sitt eget bröllop...... ord saknas
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Elna14 skrev 2014-06-24 14:41:10 följande:
    Jo, det klart att det är sorgligt om det går ut över glädjen inför bröllopet, men det jag menar är att om gästerna inte är helt utan social kompetens borde det gå att förklara och genom diplomatiska formuleringar få dem att acceptera situationen utan att köra igång någon sorts släktfejd (jag tror till exempel inte min mor skulle förlåta mig om jag uteslöt henne från mitt bröllop).
    Jo det är sant, men jag kan ha missupfattat det, men tyckte det verkade som om hon försökt få fram en lösning men att de bet ifrån på det.

    Jag hade aldrig förlåtigt min mor om hon förstört mitt bröllop, hellre att hon skulle va sur på mig än att jag skulle låta henne förstöra min bruds stora dag.
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Vi kommer välja att ha det barnfritt.
    Och de som inte accepterar det får inte komma.

    Jag kan ärligt inte förstå ni dom inte kan säga ifrån att barn INTE är välkommna varke sig i kyrkan eller på festen. Det är MITT bröllop MINA regler. De "vänner" som inte accepterar hur jag vill ha mitt bröllop är inte vänner på riktigt.

    Jag tycker ni skall stå på er, det är ER dag ni skall inte behöva ändra er eller vika er för gästernas vilja.


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Magenta skrev 2014-07-01 09:31:24 följande:

    Jag blir chockad över en del av era hårda svar. Visst är det "er" dag men det handlar ju också om vilka realtioner och vänner man vill ha kvar i framtiden. Självklart vill man väl även att folk ska ha trevligt och att bränna vänskapsband för en enda dag i ens liv skulle jag då adrig göra. Men det är väl en priortieringsfråga antar jag. Antingen är man egoistisk och tar konsekvenserna av det eller så är man generös i livet och det brukar löna sig i längden.


    Varför skall man då man bara en dag i livet (förhoppningsvis) gifter sig rätta sig efter andra.

    Relation med sina vänner:
    De vänner man vill ha kvar i framtiden skall väl om de vill vara vänner rätta sig efter bröllopets regler.

    Egoism:
    Det är ju de som är egoistiska som väljer att gå emot parets önskan och medvetet sätta sig emot deras bröllopsregler.


    Denna enda dag som är en av de största i sitt liv, då man gifter sig, skall då ens så kallade vänner medvetet sätta sig emot paret som gifter sig? Anser det är fruktansvärt fult, egoistiskt och avsyvärt till och med att inte följa bruden och brudgummens regler vid deras bröllop.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    litenkaka skrev 2014-07-01 11:30:01 följande:

    Men stt sätta upp "regler" för bröllopet känns väl fel från första början. Det är en glädjens dag för att fira kärlek. Inte arrangera sina vänner så de passar in i drömmen...


    Med regler menar jag givetvis att de som är bjudna kommer, och att man följer tema eller dresscode om sådant finnes.

    Eller skall man låta alla komma som de vill hur de vill och äta när de vill? Skall man inte ha tider utan låta folk komma mitt i vigseln eller gå mitt i den??.

    Ett bröllop utan "regler" är väl ingen som har??
    Live free, ride free
Svar på tråden barn på bröllopet?