Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    barn på bröllopet?

    Anonym (orolig) skrev 2014-06-26 18:48:00 följande:

    Usch, nu börjar jag bli lite nervöst för detta... Vi ska skicka ut inbjudningskorten nästa vecka och har valt att ha ett barnfritt bröllop då det skulle bli ungefär 10 av 35 gäster mellan 5 månader och 7 år och vi känner att vi bara vill ha det lugnt och stämningsfullt utan risk för att barnen lever rövare i kyrkan. Dessutom är vår lokal efteråt inte alls anpassad för små barn, det är litet och det finns ingen plats att springa av sig/leka på. ÄNDÅ tänker jag "har vi rätt att göra så?" "vad kommer alla andra att tycka?" Framförallt tänker jag så på grund av att vi kommer ha ett alkoholfritt bröllop och en eftermiddagsmottagning utan fest och dans. Jag har fått känslan av att vissa tar för givet att barnen ska komma iom att det "bara" är kaffe och tårta efteråt.

    Idag träffade jag en av mina bästa vänner och fikade med henne och hennes 2,5-åring när min vän plöstligt säger till sitt barn "I höst ska vi gå och titta på när *mitt namn* gifter sig". Fick världens klump i magen och bytte samtalsämne...

    Ja, förlåt, nu lånade jag tråden och skrev av mig lite...


    Självklart har du rätt att välja barnfritt även om du har en alkoholfri fest, det är ditt val. Om du gifter dig i kyrkan kan du däremot inte förbjuda barnen att följa med dit, det är en gudstjänst där vem som helst får komma. Det är bara festen du kan bestämma vem som är där eller ej. Självklart är det större chans att föräldrarna lämnar barnen hemma om de vet att de inte får komma på den efterföljande festen, men jag har varit på barnfria bröllop där barn kom med till kyrkan och sedan inte följde med till festen.
  • Anonym (K)
    Magenta skrev 2014-07-01 09:31:24 följande:

    Jag blir chockad över en del av era hårda svar. Visst är det "er" dag men det handlar ju också om vilka realtioner och vänner man vill ha kvar i framtiden. Självklart vill man väl även att folk ska ha trevligt och att bränna vänskapsband för en enda dag i ens liv skulle jag då adrig göra. Men det är väl en priortieringsfråga antar jag. Antingen är man egoistisk och tar konsekvenserna av det eller så är man generös i livet och det brukar löna sig i längden.


    Jag håller med. Även om jag naturligtvis vill att bröllopet ska bli så bra som möjligt, så är inte allt svartvitt med hur man ska bemöta olika önskemål. Sånt där prat om att 'om de inte anpassar sig exakt efter mina krav är de inga riktiga vänner' låter väldigt märkligt i mina öron. Människor har olika bra social kompetens. Om jag har någon vän som inte alltid är jättesmidig att ha att göra med kanske jag väljer att fortsätta vänskapen för att jag känner att de tillför något positivt i mitt liv ändå. Att vara helt kompromisslös och bete sig som värsta 'bridezilla' leder nog snarare till att vännerna kommer fram till att de klara sig bra utan dig, i slutändan blir det du som förlorar. Jag menar självklart inte att man ska vika sig för alla önskemål heller, men med lite flexibilitet och ett stort mått diplomati kommer man långt.
Svar på tråden barn på bröllopet?