• Ping

    barn på bröllopet?

    Vi vill ha ett barfritt bröllop och uttryckte det utan omsvep i inbjudan, och klargjorde även det när vi 6 månader innan bröllopet delade ut inbjudningarna. Trots detta osar ett sällskap att hela familjen inklusive treåringen kommer.. Har varit så arg, ledsen och frustrerad över detta och nu har vi en pyrande släktfejd som lagt sig som en slöja över bröllopsplaneringen.. Någon som har något bra tips?

  • Ping
    iso skrev 2014-06-23 20:33:48 följande:

    jag hade sagt nej bara. förstår att det är svårt när släkt är inblandat men det är väldigt oförskämt att osa på det sättet med tanke på inbjudan. jag hade nog ringt och frågat hur de tänkte göra eftersom barn inte får komma, alt. svarat att barn är tyvärr inte välkomna, att ni förstår att det kanske betyder att de kanske inte kan komma men att ni gärna önskar besked om hur de gör. 

    jag hade en släkting som osade för hela familjen (inkl två tonårsbarn). jag sa att barnen inte omfattades av inbjudan och att det var samma regler för alla gäster. sen skrev jag också att jag hoppades att de inte tog illa upp av detta och att de ändå ville komma. de tackade ja för sig själva och lämnar nu barnen hemma.

    hoppas det löser sig!


    Tack för ditt svar! Vi svarade på deras osa (via mail eftersom vi fått den via mail). Vi förklarade läget att det är barnfritt och att alla andra gäster inklusive m2bs syster lämnar barnen hemma, och att vissa tackat nej för att de inte kunde eller ville ordna barnvakt och att det då blir knepigt när denna familj ändå tar med sitt barn. Vi erbjöd ändå en kompromiss att barnet kunde komma men inte vara med vid vigseln (borgerlig) och middagen utan då vara på hotellet med ena föräldern, men att vi då behövde veta hur de tänkte göra under middagen så vi kunde meddela köket (om ena föräldern hoppade över hela middagen eller om de roterade mellan tex förrätt pch varmrätt). De ringde upp inom 5 min från att vi skickat mailet och frågade vad vi menade, om det var bättre att de inte kommer alls.. De är tyvärr väldigt oförstående inför konceptet barnfritt bröllop.. Ena föräldern har en ganska viktigt uppgift på bröllopet så drt är svårt för oss att vara jättehårda och säga att de får stanna hemma, samtidigt som vi inte tänker backa på att det är barnfritt.. Åh.. Ångesten..!
  • Ping
    Nightrod skrev 2014-06-24 09:42:47 följande:

    Vems är bröllopet? ERT

    Vem bestämmer reglerna? NI

    Om de är era vänner och ändå tänker sätta käppar i hjulet för er på erat bröllop så skulle jag inte bjuda dem alls. Och vad är det som ena av dem skall fixa som ingen annan kan göra?

    Personligen skulle jag säga åt dem att barn inte är välkomna på bröllopet och det gäller alla. Och om de inte vill följa era regler på erat bröllop så kan de helt enkelt dra åt helv*** skulle aldrig tillåta någon skapa ångest och oreda inför vårt annalkande bröllop.

     

    En dålig gäst är en oinbjuden gäst


    Den ena föräldern ska spela piano under vigseln. Vi har en annan gäst som vi om det kniper kan fråga, men jag tror att det skulle ta hus i helvete om vi petade personen från uppdraget. Då blir det verkligen en grej av allt. Samtidigt har jag ont i magen varje dag för det här.. Och när jag tänker på vigseln och på vår fina ingångslåt kan jag inte längre låta bli att känna mig irriterad över att det är ju den personen som ska spela. Har tappat glädjen inför det lite. Hoppas att jag inte kommer bry mig om vem som spelar musiken när vi väl är där men som det är nu känns det inte alls bra eller kul. Dock en släkting som betytt mycket för min blivande genom åren..
  • Ping

    Tack snälla för alla era svar! Idag tog vi tjuren vid hornen och åkte hem till släktingen för att reda ut allt och det gick jättebra. Hade blivit peppad av en kollega på jobbet och tänkt ut vad jag ville säga om det blev en diskussion men det behövdes inte. De verkade ha smält det hela lite sen vi hördes av senast och barnet kommer att vara på hotellet och de roterar mellan festen och rummet. Vi behövde inte argumentera för vårt beslut utan de verkar äntligen acceptera det.

    Nu känns det mycket mycket bättre och klumpen i magen börjar släppa. Nu ska det bli så kul att planera och fixa det sista - som det ska vara! Snart är det dags! Iiih!! :D

Svar på tråden barn på bröllopet?