Inlägg från: Jenny H |Visa alla inlägg
  • Jenny H

    Varför kristet bröllop när du inte är troende?

    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-05-29 19:08:57 följande:

    kanske för att det är en stark tradition precis som med allt annat här i livet. 

    Vi firar jul - men hur många är egentligen kristna under julen och läser julevangeliget, går i julotta och tänker på det kristna budskapet?
    Vi firar påsk - men hur många reflekterar över vad påsken egentligen står för? 
    Vi döper barn i kyrkan utan att lägga nån särskild kristen värdering i detta. Barnen går på kyrkans öppna förskola, kyrkans barnkör och åker på kollo med Scouterna (som är kristet)  osv osv.

    Mestadels gör vi allt av tradition helt enkelt. 

    Ska man hårddra det hela så ska man ju inte fira nånting annat än 1:a maj, nationaldagen och nyåret om man verkligen inte är kristen.  

    sen kan man ju tycka en massa om detta förstås men våra traditioner är djupt rotade och det är svårt att bortse från det när man planerar bröllop, allra helst om man också kanske tar hänsyn till att ens mamma eller gamla farmor gärna vill att man gifter sig i kyrkan och man gärna vill gå dom till mötes.  


    Nåja, jul firades här i norden långt innan kristendomen nådde hit och är från början ingen kristen högtid
    Men i övrigt håller jag med dig!
    Vi firar ju midsommar även om yyyytterst få av oss tillhör ju asatron.

    Min sambo och jag ska gifta oss borgerligt för att vi inte är kristet troende, snarare agnostiker båda två. För oss skulle det inte kännas lika "äkta" på något sätt att lova varandra evig kärlek och trohet inför en gud vi inte tror på.
       Men långt ifrån alla känner som vi, och vill en ateist gifta sig i kyrkan p.g.a. traditionsvärdet tycker jag att det är helt OK!
Svar på tråden Varför kristet bröllop när du inte är troende?