Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Måste man ha vigselring?

    När det gäller vigsel i kyrkan är det ett måste att det finns en ring - men sen vad det är för ring och vad den egentligen är till för är ju upp till var och en.  Själv har jag svårt för folk som inte bär sina vigselringar alls efter bröllopet, och det är en personlig åsikt. 

    Något jag inte kan begripa är varför såå många tjejer gråter sig blå efter en svinsketamegajättedyr ring och världen går under om man inte får just DEN specifika ringen - sen får hon den vid vigseln och tre timmar senare åker ringen av och sätts in i ett smyckeskrin i ett kassaskåp och tas fram o putsas på nån gång ibland och bärs kanske en kvart om året på nån tillställning.

    alltså varför? 

    Vill man inte visa sin vigselring eller vad är grejen?  Varför ska man ha en ring man inte kan använda?  Eller rätt formulerat - varför vill man ha en ring man inte kan bära? 

    Är man ingen ringmänniska skaffa en billig enkel ring för en tusenlapp och sätt i kedja runt halsen eller som kan damma igen i byrålådan utan att det gör något.  Men att köpa en ring för sina besparingar och sen aldrig mer bära den känns oerhört dumt och totalt ogenomtänkt.  Lägg pengarna på något du har nytta av istället. 

    Jag älskar mina ringar och tar oerhört sällan av mig dom, jag är gift och för mig känns det viktigt att visa. Mina vigselringar är det viktigaste smycket jag äger. Andra smycken kan ligga i åratal i smyckeskrinet men ringarna bär jag alltid. 

Svar på tråden Måste man ha vigselring?