• Plätti­s
    Äldre 8 May 12:51
    4162 visningar
    13 svar
    13
    4162

    Har vi problem?

    Det låter onekligen som att det finns någon form av djupare problem utifrån det du beskriver. Omognad kan vara en faktor, men inte hela förklaringen. 

    Min personliga åsikt är att man aldrig ska behöva be sin partner att stanna, att inte lämna. Det ska falla sig naturligt att man vill vara med varandra, annars blir det framtvingat och krystat. Jag menar inte att man inte ska jobba på sitt förhållande, för att lägga tid på förhållandet och varandra är en hörnsten för att det ska fungera. 

    Man kan omöjligt veta vem som blir en kontrollerande jävel, för det dyker upp hos de individer man minst anar. (Fast i vissa fall hade man nog kunnat räkna ut det på förhand.) 

    Är de bra stunderna tillräckligt bra för att du ska stå ut med att han förolämpar och trycker ner dig? Vill du leva ett liv tillsammans där han hotar att lämna dig även efter ni gift er? Finns det något ni kan göra tillsammans för att ändra på hur det ser ut? Kan du prata med honom om hur du känner? 

    Att han ändrar sig och byter uppfattning om bröllopet känns som att det kommer i andra hand, men jag förstår om det blir pinsamt när man bett någon om hjälp med ett upplägg och sedan måste ändra sig fjorton gånger efteråt. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Har vi problem?