Inlägg från: Fia88 |Visa alla inlägg
  • Fia88

    Bröllop vintern 2014/2015

    VinterBrud2015 skrev 2014-12-10 09:21:36 följande:
    Jobbigt när man tänkt sig på ett visst sätt och sen får tänka om. Se till att du har gått om tid för sminkningen om du ska göra den själv så du har möjlighet att göra om ifall nerverna sätter in och det inte blir som du har tänkt dig. Ja hållbarheten tycker jag är klurigt med, även om jag blir sminkad av min frisör så litar jag inte riktigt på att det sitter om det t.ex snöar under fotograferingen, samma sak med håret. 
    Har du bestämt frisyr? Det är något jag fortfarande velar över..

    Hehe ja man får välja vad man lägger sin energi på, hinner inte med att stressa över allt :P Det som oroar mig mest just nu är att vår vigselförrättare inte har svarat på mail, plus påminnelse, som jag skickade för två veckor sedan. Det är säkert inget konstigt men det är ju verkligen den person man inte kan vara utan..

    Ikväll ska jag få mina naglar fixade, vill känna efter om jag gillar hur de gör på salong eller om jag ska fixa dem själv till bröllopet. Och sen testa av klänning, skor, smycken och allt hemma så hoppas jag att jag känner mig lite säkrare på vad jag vill efter det.
    Ja, efter mycket velande fram och tillbaka har jag kommit fram att jag ska ha håret såhär:


    Oj, ja jag kan tänkta mig att det är stressande att personen inte svarar. Har den något telefonnummer som ni kan ringa?
    Kan ju kännas bättre att bara få prata med personen och se varför han/hon inte svarat på mail.

    Vad roligt! Måste kännas kul att sätta ihop allting.
    Jag ska få mina naglar gjorda, mest för att mina naturliga naglar aldrig blir speciellt långa, utan de spricker och går av innan de når längden jag vill ha.


  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-12-10 12:12:24 följande:
    Fint! den frisyren tror jag kommer hålla sig bra :)
    Jag hade nog egentligen velat ha mitt utsläppt och lite lockat men det kommer däremot inte hålla sig fint så länge så nu försöker jag komma fram till någon variant som lite har den känslan ändå. Antingen utsläppt på ena sidan eller någon lös hästsvans med lockar, hoppas frisören kan råda.

    Nej vi har inget telefonnummer men det går nog att få tag på. Har hon inte svarat i slutet av veckan så är det nog dags att ringa. det om något vill man ju inte behöva oroa sig för när dagen är här.

    Ja jag har testat en gång tidigare med de flesta delar men då kändes det inte så bra så nu hoppas jag på att kunna identifiera vad jag är nöjd med och vad jag vill ändra. Man vill ju verkligen att helheten ska kännas bra.
    Jag har till vardags ganska långa målade naglar så skulle kunna skippa salong men jag är rädd att jag kommer vara alldeles för nervös dagarna innan och klanta till det och jag vill inte titta på bilderna sen och inte va nöjd.
    Vad fint med utsläppt hår! men förstår att det är svårt att få det hållbart. Mitt hår har enligt tidigare frisörer texturen av gladpack så att ha lockat utsläppt hår finns inte för mig.
    En halvuppsättning kanske skulle funka som du säger. Då får du båda delarna. :D

    Får hålla tummarna för att ni får tag på henne.

    det kan vara ganska mysigt också att ha någon annan göra det åt en också. Lite lyxig spa-känsla :D
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-12-11 09:11:14 följande:
    Ja det är nog klokt att lyssna på frisören, ska låta henne råda en del vad som passar för mitt hår. Naglarna blev okej men jag tyckte de gick åt dem så hårt, filade ner dem mer än jag hade tänkt så det vill jag inte riktigt till bröllopet.

    Hur har du tänkt kring bukett? Jag har tänkt låta floristen råda en del och mer önska färg och form men är orolig att blommorna inte kommer klara både fotografering och vigsel med temperaturomställningarna. 

    Bestämde i alla fall igår att behålla klänningen som den är och inte sy upp den, det är lite på gränsen men jag tycker den funkar som den är, skitig kommer den bli oavsett :) Så nu ska jag ta med mina skor till jobbet så jag kan börja gå in dem.
    vad tråkigt att det inte blev så bra som du tänkt dig. Men skönt att du fick det testat i tid och inte typ veckan innan. :)

    Min barndomsvän är florist så hon ska göra buketter, corsages och lite bordsdekor. har get henne färger och lite idéer men litar blint på hennes talang så det kommer bli superbra. Vädret tycker jag kommer bli det svåra.
    Just nu är det plusgrader och ingen snö i sikte men meterologerna säger att efter nyår blir det sibirisk vinter igen, så lite svårt.
    Om det blir svinkallt kanske det inte blir så många utefoton med blommor...

    det låter väl som en klok tanke. Ja den kommer definitivt bli smutsig men vad kommer det göra i slutet av dagen.
    Bra tanke! Jag längtar tills jag byter jobb i januari så att jag kan göra samma sak. Jag har lite svårt att få chefen att säga OK på att ha blå manolos till svart uniform..
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-12-11 13:00:15 följande:
    Jo eftersom jag aldrig fixat dem på salong förut så tänkte jag att det var bästa att testa först. Så nu får jag fundera på hur jag vill ha det, de blev egentligen inte dåliga, bara kortare än jag velat, och det är ju inget som någon annan än jag som kommer tänka på.

    Ja precis, vädret oroar mig mest när det gäller blommor med. Men som du säger, om det blir jättekallt kanske man får strunta i att ta så mycket bilder med buketten utomhus, man vill ju inte att den ska vara förstörd till vigseln. Vi ska ta lite bilder efter vigseln också så då kan den få vara med.

    Nej jag tänker så med, har inga planer på att sälja klänningen eller så efteråt så det gör inget om den bara klarar en kväll :)
    Hehe nej det är ju inget som funkar på alla arbetsplatser direkt. Spännande med nytt jobb!
    Lät inte salongen dig bestämma vilken längd du skulle ha?
    De brukar alltid fråga mig när jag göra naglar, även om det inte är så ofta.

    Precis, sedan finns alltid kemtvätt och de brukar kunna fixa de flesta "vanliga" fläckarna. Min kusin gifte sig i gamla lokstallar och tog foton ombord på ånglok m.m. den klänningen blev aldrig vit igen.
    Det ska bli jättespännande, lämnar hotellbranschen och ska börja jobba som diakonassistent i kyrkan.
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-12-12 15:52:17 följande:
    Hon frågade om jag ville klippa den kortare och så sa jag nej och då sa hon okej då filar jag bara lite, och sen försvann typ halva nageln ändå. får vara tydligare nästa gång med hur långa jag vill ha dem.

    Oj det var verkligen helt nytt, ny bransch och allt. Då har du mycket att se fram emot 2015 :)

    Nu ska jag iväg och titta på underkläder som kan passa under klänningen :)

    Och vigselförrättaren svarade äntligen!
    Vad roligt & skönt att vigselförrättaren äntligen svarat!
    Slipper du det orosmolnet! :D
  • Fia88
    Vaniljbullen skrev 2014-12-29 13:48:24 följande:

    Hej vinterbrudar!

    Vi bestämde oss häromdagen för att vi ska gifta oss snart!! <3 lutar åt februari. Kanske alla hjärtans dag?

    Superhemligt och med 2 tilldelade vittnen, borgerligt och utan fest.

    Gör det bara för vår skull nu och så har vi stor fest med familjerna nästa sommar kommer vara höggravid så nu är jag på jakt efter en finare klänning, men ingen brudklänning. Hojta om ni har förslag på nätaffärer förutom dom vanliga som hm, ellos osv.

    Nån mer som gifter sig i februari?


    Hej & Välkommen!!
    Jag har varit offline de senaste veckorna pga lite för mycket som pågår hemma.
    Men nu är jag tillbaka!
    Grattis till både graviditet & bröllop! Mysigt att göra något litet nu och sedan ha fest. Blir lite det bästa av två världar.
    Som Vinterbrud2015 nämnde så är vi många som gifter oss i februari, även vi gifter oss den 7e nere i småländska skogen.
    Jag har blivit kär i nätbutiken Bonprix, de har superfina saker.
    <3
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2015-01-05 09:18:36 följande:

    Hur går det för dig Fia88? Sjukt att vi är så nära nu..


    Hej,

    Jodå paniken stiger!
    Men samtidigt känns det bra. Sista inbetalningen för smekmånaden är gjord nu så det känns superbra.
    Känns som om jag vill stoppa tiden just nu! Det går för fort!
    Ska sätta mig i eftermiddag och göra en lista över allt som fortfarande måste göras.
    Hur går det för er??!! <3
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2015-01-05 11:00:58 följande:
    Jo samma här! Har bockat av rätt mycket på vår lista men känns som det kommer nya saker hela tiden. Är jätteskönt att skriva en lista så man får lite överblick över vad som behöver göras, känns som allt blir så mycket mer när man försöker hålla det i huvudet.

    Vi träffade vigselförrättaren i fredags i alla fall och det känns bra. Har lite små saker kvar vi ska bestämma inför vigseln men det mesta är klart och det mesta ligger på något sätt i händerna på henne så nu är det tillit som gäller :P

    Hoppas att mycket ska falla på plats när jag träffa frisören i helgen också, att jag lyckas knyta ihop hela outfiten till en helhet med hår och smink.

    Vinglar runt på jobbet i mina vigselskor idag, undrar om jag kommer kunna ha dessa.. de är gaanska rangliga. och hala under också har jag märkt.
    Jag tror att jag äntligen hittat en solist till vigseln, väntar på svar om hon är tillgänglig på vår vigseldag. Vi får hålla tummarna.
    Listan är just nu prio 1. =)

    Vad roligt att det kändes bra, det är klart lite nervöst att lämna över en så stor del av sin dag till någon annan men de här människorna är proffs så jag tror att det kommer bli superbra.

    Vad roligt att vingla i skorna. Ska börja med det nästa vecka när nya jobbet börjar!
    Jag kommer ha 3 olika skor under bröllopsdagen; höga utestövlar under fotograferingen, mina snygga mahnolos under vigseln och middagen och sedan ett par bekväma lågskor för resten av festen :D
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2015-01-05 11:46:37 följande:
    Oh va spännande, då håller vi tummarna att hon kan! Kanske frågat det förut men vad ska hon sjunga?

    Ja jag tror det också, bara att ta det som det kommer. Kände va verkligt det blev när vi träffade henne och man började föreställa sig att stå där framme och vad man ska säga och så, jag kommer verkligen inte kunna hålla tårarna borta.

    Härligt! Jag hoppas kunna klara mig med två par. Måste bara lyckas gå in dessa ordentligt.. 

    Nu ringde slottet precis för att stämma av antalet gäster, 60 pers ser vi ut att bli till slut. Hur många blir ni?
    Haha, Jadu. Eftersom jag inte är 100% säker på hennes vanliga repetuar. det är en vän till min gudsyster som jag frågat.
    Så är det lite svårt. Har c 5-6 sånger som jag älskar och skulle vilja ha men det beror på vad hon kan tänka sig sjunga. :)

    Vi har nu blivit 49 stycken. Med två barn :S
    Är inte superpeppad på det men min blivande har förklarat att jag inte har något val då det gäller hans 2 systerdöttrar.
    Så just nu försöker jag bara acceptera det, samtidigt som jag fortfarande jobbar på att acceptera att min "bästa" vän inte kommer utan väljer sin pojkvän framför mig.
    Min amerikanska familj och amerikanska vänner kommer tyvärr inte kunna komma mestadels på grund av pengaskäl och medicinska skäl supertråkigt men förståeligt.

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2015-01-05 13:42:19 följande:
    Hehe ja men det låter väl klokt, om ni har flera låtar ni gillar så är det ju jättebra att kunna anpassa lite till hennes röst och stil.

    Hmm ja det där med barn är inte lätt. Jag vill inte heller ha barn med och min blivande tvekade länge om sina syskonbarn innan han kom fram till att det inte funkar så bra med det upplägg vi valt. Men hade han varit solklar med att han ville ha syskonbarnen med så hade jag förstås fått acceptera det. Hur gamla är barnen?
    Absolut, man får försöka göra det bästa av det och tänka att om det är viktigt för honom så är det värt det.
    Så inga framsteg med din vän? Så tråkigt att det ska bil så :(

    Jag har en av mina närmsta vänner från studietiden som först tackade ja och sedan fick höra av sig och tacka nej för hon inte kan ta ledigt från jobbet, supertråkigt och även om jag vet att hon hade kommit om hon kunnat så blir man ju besviken.

    Har du kommit nån vart med bordsplacering? Jag vet inte hur många gånger jag gjort om nu..
    Ja, det tänker jag också. jag vill ju inte att hon ska paja rösten för att sjunga en speciell låt jag vill ha.

    Barnen är 1,5 & 8 år. Situationen är ju inte lätt då jag inte tycker om barn från början, sedan är den äldre dottern superbortskämd, i min åsikt, med uppmärksamhet. Det har blivit lite bättre sedan hon fick ett syskon men fortfarande kan hon inte riktigt acceptera att vuxna håller en konversation hon inte är del av.
    Jag är nog mest rädd för att de kommer störa under ceremonin, har lagt ner såå mycket tid och energi på att den ska bli bra och stämningsfull på det sättet ag alltid drömt om. Middagen kommer ju vara lite mer livlig.
    Nu krävs det ju också att vi ordnar mat till de två också. De kommer knappast är vår meny som består  av foie gras, ankbröst, dovhortsfilé och hjortkorv. :S
    Men jag jobbar på att vara graceful och acceptera det för min fästmans skull.

    Inga alls, ringde och försökte prata med henne men hon sa bara att hon inte hade råd, fast hon till andra sagt att det är pga att pojkvännen inte är bjuden och det är därför hon inte har råd.
    Supertråkigt, nu har vi inte pratat sedan dess så det känns lite som att jag har förlorat henne helt.

    Den situationen har jag också med en gammal vän, han har tenta måndagen efter bröllopet så han har inte möjlighet att komma loss.

    Jag har ritat upp den.. :S
    Har lite idéer om vart vilka ska sitta men tycker det är supersvårt!
    Några bra tips?

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015