Inlägg från: Fia88 |Visa alla inlägg
  • Fia88

    Bröllop vintern 2014/2015

    blonde skrev 2014-05-01 10:46:22 följande:

    Hej på er.

    Vi ska gifta oss den 7 februari 2015:) och vi har lite planerat men långt ifrån allt.
    Vi kommer hålla till någonstans runt umeå men ingen lokal är bestämd.
    Det som vi vet är att det kommer vara en kyrklig vigsel och färgtema på rosa och silver.

    Gillar era idéer, roligt att få inspiration till saker jagt aldrig tänkt på:)


    Hej!
    Vad roligt med en till som gifter sig 7 februari 2015.

    Själv ska jag hålla till i Småland och min dopkyrka och barndomsdröm till festlokal.

    Vilken typ av rosa tänker ni ha?
    Vi ska ha silver & safirblå.
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-07 08:25:18 följande:
    Ja nu är vi redan tre stycken den 7e feb, kul att fler fastnat för just det datumet! :)
    För oss stod det mellan ganska många datum där omkring.
    Februari blev det då alla då har fått ln och kanske är lite mer villiga att åka 36 mil för ett bröllop.
    Sedan är det mer vädersäkert att ha bröllopet i början av februari och då vi inte vill gifta oss på alla hjärtans dag så blev det den 7e.

    Hur långt har ni kommit i planeringen?
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-09 12:33:14 följande:
    Det låter ganska likt vårt resonemang :) Från början var vi inne på december för att vi både blev tillsammans och förlovade oss då men sen kändes det som att det skulle krocka med för mycket annat, början på året kändes också för tätt inpå alla helgdagar och ett förväntat 90årskalas i slutet av januari gjorde att vi hamnade i februari. Och precis som ni valde vi bort alla hjärtans dag så då blev det 7e feb :)

    Vi har kommit en ganska bra bit i planeringen ändå tycker jag, av vad man kan göra såhär långt i förväg: bokat lokal inkl mat/dryck och övernattning, vigselförrättare, fotograf, frisör/make-up. bestämt gäster, tärna/marsalk och toastmasters. och så en generell idé på vilka färger och känsla vi vill ha på inbjudningar, dekorationer, blommor osv.

    Det vi klurar mest på just nu är våra kläder och musik till vigseln.

    Hur långt har ni kommit? :)
    Vad roligt att höra att tankarna har gått likadant.

    Ska ni ordna maten själva eller har ni bokat lokal som står för allt?

    Vi har kyrka, festlokal, präst, tärna & marskalk och fotograf ordnad.
    Toastmaster har vi inte klurat ut ännu. Vi har två manliga vänner som båda skulle vara perfekta men kan inte välja.
    Min klädsel är helt utklurad men min fästman är inte säker. han väger mellan två olika klädstilar.

    Mycket av dekorationerna ordnas av festlokalen och vi behöver endast lägga till för extra blommor.
    En vän ska designa våra inbjudningar och en annan vän kommer göra min bukett, så det känns väldigt bra. :)
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-09 16:00:56 följande:
    Vi har gjort det väldigt lätt för oss så vi har bokat en lokal som står för allt; mat, dryck, tårta, servering, blommor till borden, vigselplats och övernattning. Kommer antagligen beställa brudbuketten tillsammans med bordsblommorna också.
    Hur är det med er festlokal?

    Måste ni välja då? Vi valde att ha två toastmasters, eller en toastmaster och en toastmadame. Tänkte att det var roligt för dem att vara två och ha någon att bolla idéer med plus att de har lite olika egenskaper och kompliterar varandra väldigt bra.

    Min blivande har bättre koll än jag på vad han vill ha för kläder så jag ska försöka hitta nån klänning som jag känner kan matcha med det.

    Va kul att ha vänner som man kan få hjälpa av och inkludera sådär! Vi har läst IT båda två och många av våra vänner är i den branchen så inte mycket nytta av dem i det här sammanhanget
    Vår festlokal är typ all-inclusive.
    De ordnar med allting, självklart mot en kostnad men vi vägde det mot att min stressnivå skulle skjuta i taket om jag skulle göra saker själv.
    De kan ordna blommor till borden för en extra kostnad så funderar på att be min vännina göra dem också möjligen.

    Jag tycker det skulle vara lättare att bara ha en, men vi har lite tid på oss så det löser sig nog vem det blir eller om vi frågar båda.

    Vad ska ni ha för klädkod på bröllopet?
    Jag har hittat min drömklänning för endast 4.000 skräddarsydd.
    Hon har väldigt många olika typer av modeller. Loveyourdress.se

    Jag gissar på att IT vänner kan vara bra och ha i andra sammanhang. :)
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-12 08:57:50 följande:
    Låter som vi tänkt väldigt lika. Jag skulle inte hinna njuta av bröllopsdagen alls om vi skulle fixa med mat och sånt själva, skulle vara alldeles för stressad och orolig, så därför valde vi att betala lite extra för att få en helhetslösning.

    Jag tror vi kommer sätta klädkod Kavaj. Vi är ute efter en mer avslappnad stämning och tror våra gäster kommer trivas bäst i den klädkoden. Eftersom min blivande kommer välja att ha brun/grå kostym skulle det ändå inte vara naturligt att sätta en finare klädkod. Vad har ni tänkt?

    Loveyourdress verkar som en jättebra tjänst, fina klänningar och bra pris. Har du redan fått klänningen eller när beräknas den komma?
    Vi har funderat på Mörk Kostym för att matcha festlokalen som är en gammal herrgård. Min syster som är min tärna kommer ha långklänning och även min närmaste familj. Övriga kvinnliga gäster kommer nog välja mellan en långklänning eller cocktail klänning.

    Jag har inte beställt min klänning ännu men det är mest för att jag hoppas slanka ner mig ytterligare lite till innan måtten tas.
    Hon rekommenderar att jag beställer i sept-okt för att ha tid för eventuella justeringar.
    Jennie är så supergullig. Hon hade en annan kund som hade beställt samma modell så när den var klar fick jag komma och se den. Första gången jag var och provade hos henne så var min modell såld.

  • Fia88
    Johanne skrev 2014-05-11 19:05:11 följande:
    Skönt med all inclusive! Minskar ju stressnivån jättemycket! Har ni bestämt att göra nånting själva? Typ inbjudningskort å så?

    Blir nyfiken på klänningen! Bild? :)

    Vi ska troligen ha klädkod mörk kostym. Eller kavaj.... Inte spikat än! Ni då?
    Hej Johanne,

    Ledsen för det lite sena svaret, det blir så många trådar att hålla reda på här :)

    Att göra saker själva.... Nja jag är nog det mest opyssliga som går i ett par skor. Så mycket kommer att beställas. vi gjorde våra Save-the-date kort men det var mycket enkelt. Min fästman är hobbyfotograf och hade tagit världens sötaste bild av vår katt i en silverfärgad fluga. Sedan beställde vi via vistaprint kort med text på baksidan.
    En väns syster är eventdesigner m.m. så hon ska skapa vra inbjudningskort baserat på våra idéer.

    Jag har ingen bild på mig själv i klänningen då den inte beställs förrrän i september men här kommer länken till "min" klänning.
    www.loveyourdress.se/index.php/projects/item/98-fuchia-brudklanning

    Vi kommer ha mörk kostym, då vi tycker att det matchar vår festlokal som är en gammal herrgård. Min fästman står mellan att ha frack eller en tea coat på sig så då blir mörk kostym ett steg under som etiketten rekommenderar :)
  • Fia88

    @ Vinterbrud2015
    Åh vad roligt att prova klänningar. Jag gick runt med min syster och min svärmor. Ska ni gåt till Lilly på Birger Jarlsgatan? Deras personal var supertrevlig och man kände inget krav på sig att handla. Hade jag inte blivit störtkär i min Fuchia klänning så fanns det en på Lilly som jag tyckte väldigt mycket om också. Min svärmor tycker bäst om Lilly-klänningen så det är blandade åsikter.
    Jennie på loveyourdress har ingen butik utan provning och försäljning sker utifrån hennes eget vardagsrum, vilket för en aningen självkritisk person som jag är perfekt.
    Hoppas du får en fantastisk dag!

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-13 11:04:16 följande:
    Hade planerat att gå till butikerna på hornsgatan, ligger ju ganska många där, men börjar vela nu om att kanske bara ta någon där och sen milagro och lilly nu när jag fått höra bra om dem. Var det mycket folk när du var på Lilly? Tror du man måste boka tid för att ha chans att få nån hjälp en lördag?
    Ja måste vara skönt med privat visning sådär hemma hos någon, då vet man verkligen att man får hjälp. Om jag bestämmer mig för en klänning i den stilen ska jag nog kontakta henne också :)
    Oh nu blev jag nästan nervös :P
    Ta det lugnt så blir det nog bra. Har du provat klänningar förut?
    Jag kan rekommendera att inte försöka pressa in för många besök på en dag. Jag var på 2 ställen och kände mig helt slut efteråt.
    Jag var på White Birds på norr mälarstrand pga att de hade Pronovias och sedan på Lilly.
    Jag skulle rekommendera att boka tid eller iaf ringa och prata med dem. Jag fick på en tisdag då jag inte jobbar vanliga kontorstider utan skiftarbete så det var min lediga dag. Då var det mitt sällskap, två andra människor och personalen där.

    Det är bra att ha alternativ. Allting passar inte alla. :)
    Jag tror att det kommer gå jättebra för dig :)

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-13 13:57:43 följande:
    Nej det är första gången. Okej då kanske jag ska hålla mig till min plan på hornsgatan till att börja med så får jag ta ytterliggare en dag sen om jag vill besöka flera. Bra att du sa det, kanske inte ska ha så höga ambitioner :)
    Har nog tyvärr svårt att komma ifrån en vardag, vilket annars lät väldigt skönt.
    Tror i för sig inte att jag kommer handla i en butik i slutändan utan hoppas på att hitta någon att köpa begagnat, när jag vet mer vad jag vill ha, så kanske inte behöver bli så många besök. Beror helt på hur det går på lördag. Får berätta hur det gick nästa vecka :)

    Jag tycker det är svårt att välja stil för jag har en känsla av att det jag tycker är jättesnyggt på bild kanske inte är det jag är snyggast i. Man vill ju känna sig som sig själv. Plus att det ska passa med brudgummens kläder och känslan på bröllopet. Men men, ta det lugnt var det :)
    Det är nog smart att inte ha för höga ambitioner; om du går in i det som bara "window-shopping" så stressar du heller inte upp dig.

    Har du någon del av klänningen som du vet vad du skulle vilja ha?
    Någon speciellt urringning eller material?

    Det här var min klänning som jag älskade och absolut ville ha innan jag gav mig ut och provade:
    www.bestbridalprices.com/images/pronovias/s2013/large/Ubaldi.html

    Precis den fanns tyvärr inte att prova men de hade en annan klänning som från midjan vad likadan. Tyckte att de var galet tunga, vilket de är då det är fantastisk siden i dem men som sagt supertunga.
    Kände att det inte var vad jag ville ha och släpa runt på hela kvällen.

    Sedan fastnade jag för denna på Lilly:
    www.lilly.dk/shop/detaljer/08-3261-cr

    Som du ser har mina tankar gått all over the place innan jag nu hittat min klänning.
    www.loveyourdress.se/index.php/projects/item/98-fuchia-brudklanning

    Så det är bara ge dig ut och prova så kommer du nog fram till vad du letar efter allt eftersom. =D

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-13 14:32:06 följande:
    Åh va kul att se din väg fram till den rätta klänningen :)

    Är rätt så säker på att jag inte kommer vilja ha en axelbandslös klänning, aldrig varit bekväm i det. Så någon slags axleband eller ärm, tycker överdelen på Lilly klänningen du gillade var fin. Sen vill jag inte ha en massa bling bling eller volanger, inga bakelseklänningar :P Tycker spets är väldigt vackert och tror det skulle passa bra med min blivandes kläder, nackdelen att det är så himla dyrt.
    Sen vill jag gärna ha något som framhäver midjan och tycker att både dropwaist/mermaid och A-linje kan vara jättefint.

    Men egentligen spelar det mesta av det där inte så stor roll så länge känslan är rätt. Jag hatar mest av allt att känna mig gullig, inte alls min stil, inget för romantiskt utan det får gärna ha lite edge. Klänningen Doofie har lagt upp i den här tråden är ett exempel på en som mina vänner direkt skulle säga att det är en klänning för mig: www.brollopstorget.se/forum/thread/4142575-visa-din-brudklanning-d/71
    Samtidigt kan jag inte låta bli att sukta efter en mermaidklänning i spets med axelband och vacker rygg. Så ja ideérna går isär här också :)
    En sak att tänka på att som jag fick tips om, då jag heller inte är bekväm i axelbandslöst är att fokusera inte för mycket på det.
    Om du hittar en klänning som du tycker väldigt mycket om förutom att den är axelbandslös kika om du kan hitta en bolero eller en jacka som du tycker är snygg och passar till.

    Förstår dig precis på bakelseidén. Härliga 80-tal typ.
    Detaljer kan man alltid själv lägga till. Som t.ex. ett band i midjan i samma färg som mannens fluga eller vad han nu kommer att ha.

    Dina idéer kommer nog att gå isär ett tag framöver men det positiva är att du har tid på dig. Det gör inget om du inte hittar något den här gången du är och provar eller ens nästa gång du är ute.
    Lilly-butiken hade typ 3 veckor leveranstid. Sedan beror det på vart man beställer från. Som min som har ett par månader för att ge utrymme för ändringar.

    Fick den här sidan som tips när jag var inne på min Pronovias-klänning.
    Kanske något för dig om du inte vill köpa nytt?
    www.preownedweddingdresses.com/
    :)

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015