• VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    Hej!

    Tänkte att det vore roligt att höra från er andra som planerar bröllop till vintern! :)

    När gifter ni er? Vad har ni för planer? Hur långt har ni kommit? Och alla andra funderingar..

    Så kan vi hjälpas åt lite med alla problem som vi garanterat kommer att springa på ;)

  • Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015
  • VinterBrud2015

    AkJ: Härligt! =D Sista fixet nu då så får du slappna av och bara njuta sen. Titta gärna in här efter bröllopet och berätta hur allt gick!

    Vi fick en del respons på våra inbjudningar trots allt, skönt :) tio stycken, förutom närmsta familjen, som anmält sig efter två dagar, kul! Kommer säkert vara många som inte svarar fören sista dagen men kul att några är på hugget i alla fall :)

    Var med på första provningen av sambons kostym igår också. Blir jättefin, fantastisk va duktiga de är på att få den att sitta bra genom att bara ta ett par snabba mått innan. Men den är som sagt brun och ganska grov i tyget, vet inte riktigt hur vi ska få våra kläder att gå ihop :P

  • MariaMerry

    Har det mesta färdigplanerat till bröllopet den 7 februari, bara provsmak av tårtorna kvar nu. Klänningen som jag är så nöjd med är hos en skräddare för att sys upp lite, snacka då om man får lite klänning panik när man för några veckor sen insåg att man inte kommer att kunna ha den klänningen längre för "någon" kommer att vara lite tjock då ;)
    Gaaaah haha bara börja leta igen nu då ;) Livet tar sina roliga vändningar ibland :)

  • AkJ

    Nu är vi gifta! Det var så mycket roligare än jag trodde! Har inte hunnit skriva om dagen än, men det kommer på bloggen. Så länge finns alla bilder där, om någon är nyfiken. :)


    Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
  • VinterBrud2015

    MariaMerry: Kul att ni har kommit så långt! Hoppas att det löser sig med klänningen och grattis :)

    AkJ: Stort grattis! Härligt att dagen blev så bra :) Ni ser onekligen väldigt nöjda och lyckliga ut på bilderna!

  • VinterBrud2015

    Igår var vi och provsmakade mat och vin och bestämde tårta och snittar, nu börjar mycket falla på plats =D
    Nästa sak att ta tag i, förutom det aldrig avslutade projektet kläder, är att ringa till floristen! Och även att börja förbereda texter till vigseln.

    Vad pysslar ni med nu?

  • Fia88

    Vinterbrud2015: Vad underbart!
    Jag har haft supermycket att göra i skolan samtidigt som jag försökt balansera det med jobb så just nu har det varit stopp.
    Men min klänning och min systers tärnklänning är nu beställda. Ska beställa min slöja innan november är slut.

    Nästa helg beger jag & fästmannen oss ner till Herrgårn och ska provsmaka vår meny. Samtidigt ska vi träffa frisören, floristen och konditoriet som ska göra tårtan. så nästa helg blir 100% Bröllop. Måndagen efter har vi andra träffen med prästen för att öva inför vigseln. Vi har ännu inte bestämt om vi ska ha förstavade löften eller skriva egna. =S

    Har även fått bekräftat min Gudfar & hans "band" (några av hans vänner som ofta uppträder med sång ihop) ska vara vår musik under dansen och som bröllopspresent ska min Gudfar skriva vår bröllopsvals. =D

  • VinterBrud2015

    Jag det låter verkligen som ni har en fullspäckad helg att se fram emot, så kul! Då kommer ni ju verkligen kunna få en bra känsla för helheten :)


    Och fantastiskt fint med en egenkomponerad bröllopsvals! Alltid roligt när det är folk man känner som gör saker, blir så personligt.
    För oss blir det nog mer någon slags slow dance än vals av den enkla anledningen att låten vi vill ha inte går i valstakt :P


    Det där med vigselinnehåll tycker jag är knepigt. Vi har i alla fall bestämt att skriva löftena gemensamt innan och det är nästan klart, för mig hade vi gärna skrivit varsina men vet att sambon skulle tycka det var jättejobbigt så vi gör tillsammans. Men sen ska vi skriva ihop lite text om oss och hur vi träffades och så till vigselförrättaren men det har vi inte börjat på än. Ska höra av oss och stämma träff med henne i december igen.


    Hur gör ni sen inför själva vigseln, har man en regelrätt övning? Alltså hur man ska gå och vad som ska hända och så? Eller är det bara sånt de gör på film? :P Tror ju inte vi kommer ha tid att göra det på plats direkt men lite förberedd skulle man ju ändå vilja vara.

  • Fia88

    Eftersom vi bor 36 mil från där vi ska gifta oss, plus att våra arbetsscheman inte riktigt går ihop alltid så får man komprimera allt när man väl är nere.

    Jag har gärna haft en slow dance till en låt jag älskar, men min fästman är lite mer traditionell och vill absolut ha en vals, så att få en egen bröllopsvals är en bonus.
    Får man fråga vilken låt ni valt?

    Jag har vårt vigselprogram klart om du skulle vilja att jag mailar det till dig, för idé och inspiration?
    Min syster kommer att läsa en bibeltext och sedan kommer förhoppningsvis Bestman läsa en annan. (Han har inte riktigt bekräftat ännu)

    Vi har redan haft ett samtal med prästen där vi pratade om oss, dock är prästen min blivande chef & har varit min pappas chef i många år så Hon och jag har en väldigt bra relation.
    Så mötet som är nästa måndag blir lite genomgång om hur vi ska gå och stå.
    Sedan kommer vi försöka gå igenom det med tärna & bestman.
    Vanligen övar man i kyrkan där vigseln ska vara, men vi bor lite för långt ifrån så vi får öva i en annan kyrka. =D
    Hur mycket man vill öva beror på vilken processionsordning man vill ha.
    Vi ska ha så att min fästman & bestman går in först och står sedan och väntar på mig och tärnan.
    Sedan går min tärna in innan jag gör det. Lite amerikansk stil fast utan att jag leds in av min far.

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015