Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Bröllop/dop?!?

    jag håller med daniiel här faktiskt

    Tänk på att alla tycker inte dop och/eller födelsedag är värsta grejen och folk ni kanske hade velat ha med där väljer att avstå för att det "bara" är ett dop/kalas. 

    det kan bli många besvikna miner - framförallt ifrån er sida när ni ser att folk ni hoppas tackar ja inte kommer och sen från gästernas sida när dom inser att dom missade ert livs viktigaste dag när ni gifte er bara för att dom tacka nej till ett dop... 

    överaskning är bra och kan vara roligt för dom som uppskattar men tänk på att folk faktiskt kan tacka nej i större utsträckning för att det "bara" är ett dop.

  • Nyfiken gul , nu fru

    en liten tanke till 

    dom som eventuellt bara kommer på "efterfest" sen har ju liksom missat hela grejen , det vore väl synd tycker jag att komma o fira något dom inte haft chans att få vara med på. 

    Tänk om det kommer ett gäng eftersläntrare som missar hela dagen pga att dom trodde att det bara var en fest.

    ska man hårddra det hela så är det ju tre saker samma dag. Ett dop, ett bröllop och en födelsedagsfest.  Tre skilda saker och alla tre saker prioriteras olika för olika människor. 

    en bra sak är också att tänka på om ni har äldre gäster med på listan också. Mormor 85 år kanske också vill fira ert bröllop med fest men orkar hon om hon inte vet något om det och inte är inställd på det?
    Kanske mediciner och sånt inte räcker mer än över 1 timmas dop för dom som har det. Tänker då på dom som kanske har insulinsprutor tex. ?

    Finns det barn som ska närvara? Eller har folk räknat med barnfritt dop och har barnvakt 2 timmar och sen upptäcker att det är bröllop och fest, hur gör dom då?

  • Nyfiken gul , nu fru

    Vill bara påpeka att det GÅR att göra ett överaskningsbröllop ,det gäller bara att ni ligger flera steg före och verkligen planerar in i minsta detalj för att få ihop det och verkligen jobbar hårt på att få dit alla gäster ni verkligen vill ha dit.  Och att ni verkligen tänker på precis allt. 

  • Nyfiken gul , nu fru

    om folk lägger sig i och hjläper till så beror det till stor det på er själva. Säger ni inte ifrån tillräckligt så blir det ju så.

    Var bestämd med att dom ni vill ska hjälpa er får göra det och andra får ni tacka vänligt men bestämt nej till.  Bättre att NI kommer i efterhand och frågar någon enskild om hjälp. 

    eller så skriver ni en lista och delegerar vad ni vill ha hjälp med. Brukar också funka och blir jättebra i slutändan. 

    Hjälp är aldrig fel så vill dom hjälpa till är ju det något BRA - men se då till att ni får RÄTT hjälp och att NI styr den. 

  • Nyfiken gul , nu fru
    Lindation skrev 2014-04-20 22:49:23 följande:

    Ja jo de har du helt rätt i. Funderade också på en lista och sen fråga olika personer om olika saker man behöver hjälp med. På ett sätt blir de ju lättare för oss om vi har en del som hjälper oss. Med tanke på att vi har 2 små barn då. Hmm, får ta oss en rejäl diskussion.


    ja för tänk tvärtom här - om ni har överaskningsbröllop står ju NI för precis allt jobb med kanske bara ett eller två undantag.  Fixar ni verkligen DET? 

    för som du säger , ni har då två barn att ta hänsyn till med allt vad det innebär och ska stressa runt o fixa o dona och inte kan säga något heller och inte kan be om hjälp. 

    överaskningsbröllop GÅR - men då behöver ni verkligen ett gäng allierade som hjälper till med både planering och barnpassning och får ni ihop det utan att folk börjar undra?
Svar på tråden Bröllop/dop?!?