Inlägg från: Frozenpassion |Visa alla inlägg
  • Frozenpassion

    Åh jag ångrar mig

    Hej allihopa. Jag har sån ångest. Fick min förlovningsring igår som jag själv valt. Den är jättefin med en stor sten på 1.0 ct i mitten och några andra stenar på sidorna. Den är verkligen vacker men den sticker upp väldigt mycket och jag är extremt obekväm i den. Vad ska jag göra? Ringen kostade 120 000 kr och jag vet inte vad jag ska säga till sambon :(

  • Svar på tråden Åh jag ångrar mig
  • Frozenpassion

    Jag förstår inte varför det hela började handla om pengar och ekonomi. Självklart påverkar inte priset kärleken men om jag och min blivande har råd och jag vill ha en fin ring som kostar så mycket är det upp till oss.

    Ringen är jättevackert, jag tycker bara att den sticker upp mer än vad är van vid och är tveksam om det är en vanesak eller om jag ska behöva göra om den.

    Att jag inte vet hur jag ska lägga fram det för min fästman beror inte enbart på priset men självklart känns det lite när vi har lagt ner så mycket pengar.

    Jag ville bara ha lite råd och bolla med andra som kanske haft samma problem inte diskutera priset på ringen

  • Frozenpassion

    Tack alla snälla för svar och tips.

    Bara för att förtydliga, jag tog upp priset då jag själv valt ringen och inte visste hur jag skulle lägga fram det för sambon. Naturligtvis är det värre att ångra en dyrare ring än en ring som hade kostat mindre. Därav tog jag upp priset. Men jag tog inte upp priset för att att diskutera kring huruvida det är lämpligt att lägga ner så mycket pengar på en ring eller ej. Man prioriterar annorlunda och väljer att lägga pengar på olika saker. 

    Här kommer två bilder på ringen

  • Frozenpassion

    Jag tycker bara att disskusion handlade mer om prislappen än det jag faktiskt ville ha hjälp med. Anledningen till att jag tog upp prislappen var dels för att JAG själv hade valt ringen och dels för att den kostade lite. Självklart är ångesten större när jag ångrar en ring som jag själv valt och när den har kostat en del.
    Även om den inte hade kostat så mycket så hade det varit jobbigt att lägga fram det för min blivande eftersom JAG själv har valt ringen.

    Jag upplede att du istället för att ge tips på hur och vad jag skule göra (vilket var det jag ville ha hjällp med) utan istället angrep prislappen. Hade jag velat disskutera summan på ringen hade väl jag frågat om det var en lämplig summa för en ring vilket jag inte gjorde.

    Du tog dig rätten att istället uttrycka att det var mycket pengar på en ring, hoppades att det fanns ekonomi kvar efter att ringen var betalad och pratade om äkta eller konstgjorda diamanter. 

    Så för att förtydliga för dig åter igen, priset togs upp för att få tips om hur jag skulle lägga fram det för min sambo. Naturligtvis är det lättre att ångre en billigare ring oavsett om man har ekonomin eller inte. Pengar är pengar, läggar man de inte på en ring så lägger man det på annat. 

Svar på tråden Åh jag ångrar mig