• Chicita

    Hjäääälp!

    Att storleksändra den typen av ring kan vara svårt. Vitguld är också svårare (har jag hört, men jag vet inte om det är sant).


    När dom lägger till material så böjer dom ju ut ringen samtidigt och det kan göra att stenarna lossnar - även om dom inte gör det omedelbart.


    Jag betalade 2800:- för att lägga till material i mina ringar efter att ha fått en knöl i fingret så att ringarna inte passar längre. Och då är mina ringar enklare att ändra då det bara är 2 nedsänkta stenar i ena ringen och inga alls i andra 

  • Chicita
    VANBRUUN skrev 2014-04-15 16:19:09 följande:

    Hej,


    Det skall inte vara några problem att ändra storlken på de ringarna. Du skall inte behöva betala mer än ett par hundralappar för att göra en storleksjustering. Man gör justeringen där det inte sitter stenar fattade. 


    Lycka till och hoppas det löser sig :)


    Ett par hundralappar? 


    Wow... täcker det materialkostnaden ens? Det var billigt :) 


    Hur skulle du göra för att ändra omkretsen utan att rubba stenarna? Vinkeln på infästningarna ändras ju om du ökar omkretsen på ringen...


    Jag ser att du jobbar med detta. Men berätta gärna. För i så fall ska jag gå tillbaka till min guldsmed och visa ditt svar och be om mellanskillnaden tillbaka... 

  • Chicita
    Carolinekahlstrom skrev 2014-04-15 16:32:45 följande:

    Jag bryr mig inte om de är äkta eller ej, men vill att dom ska hålla i några år!


    Gå till en guldsmed som gör ändringsarbete där du bor. 


    Förklara situationen. 


    Kanske denne kan göra lite "fusk"-jobb och typ bara putsa bort lite material på insidan av ringen så att den därigenom blir större (men också skörare givetvis).


    Eller så kanske den gör bedömningen att det är enkelt att lägga till en liten bit av något material utan att påverka infattningarna allt för mycket.


    Ge inte upp. Det är svårt att bedöma sånt på en bild :) 

  • Chicita
    VANBRUUN skrev 2014-04-15 16:43:54 följande:

    Hej,


    Oj ursäkta, såg inte korrekt bild när jag läste först. Trodde det var tal om en ring där man kunde förstora genom att sträcka ringen, där vet jag att exempelvis Guldfynd tar 300kr och en "vanlig guldsmed" runt 200kr.


    Precis som du säger blir det här en ganska stor process och många guldsmeder vill inte ens försöka sig på det. 


    Bra att du förtydligade det :) 
Svar på tråden Hjäääälp!